reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

doti, jeśli tak płacze po krótkiej chwili to przypuszcam, że masz taką siedziankę a nie nosidełko. Jaka to firma? Jak wygląda?

Aia, póki jeszcze była chłodniejsza temperatura, ale ładniejsza pogoda niż zrobiła się od wczoraj, to ja w z Tymkiem wychodziłam tak na spacer:

10102012.jpg
Temperatura była koło 10 stopni. Tymek miał standardowe domowe ubranie (body z długim rękawem i półśpiochy), do tego taka cieplejsza bluza bez kaptura, spodenki sztruksowe, skarpety i czapka. A ja w moim zwykłym polarze. Tyle że trochę luźniejszy, bo kupowany daaawno temu jako wierzchnia warstwa do chodzenia po górach. Jak widać wystawała mu tylko głowa, stopy też grzał pod moim polarem bo dół polara zaciągnęłam. Chyba było idealnie bo ani się nie spocił ani nie zmarzł.

reklama
Irison tez mam baby bjorn i jest super i głowę podtrzymuje bo ma tak jakby kołnierz.mąż nosi małego i mówi że nie czuje wagi.ją mam chuste ale małemu gorąco w niej po domu a na wyjście to nie mam takiego polara ani kurtki

Ja zastanawiam się jakie nosidło (miękkie czy ze stelażem) kupić starszej na górskie wycieczki. Zbliżają się jej drugie urodziny i dziadkowie by zasponsorowali. Zabawek mamy po uszy, a to przynajmniej praktyczny prezent będzie:tak:. Macie jakieś doświadczenia w tym względzie?

Thinka, polecam ergonomiczne nosidło mei tai. Nie wymuszają na dziecku postawy, tylko dopasowują sie do ich plecków. No i są w przepięknych kolorach i wzorach :)

kurde ja bym dwulatka do mei taj nie wpakowała :sorry: uwielbiam je owszem ale jak dziecko i plecy nie przyzwyczajone. Nosiłam tak Maksa od 6 do prawie 18 mies dłużej nie dało.

Mai Tai albo nosidło ergonomiczne przy wiekszym dziecku. Nosidło ze stelażem nie jest dostosowane do dziecka nawet 2 letniego takiego jak ma thinka.
Zreszta 2 latka wogóle cieżko nosić...

k8 myślałam że nosiło ma byc dla kusi. Do mi tai trzeba już siedzieć ja też kupuję na wiosnę bo stare oddałam zznajomym z niepeł osprawną córeczką ma ponad dwa lata i używa no ale ona nie chodzi. Taki zdrowy dwulatek to w niczy nie wysiedzi

reklama
Thinka, nie kupuj ze stelażem!!!
My je wypróbowaliśmy (w Czarodzieju przy Arce możesz wypożyczyć) i było beznadziejne. Strasznie niewygodne, a jak dziecko zasypiało, to się huśtała główka i nie dało się tak iść. No i z nogami nie miało dziecko co zrobić.

We wrześniu w Krynicy mieliśmy manducę i wrzucaliśmy w nią Franka na plecy jak był zmęczony i chciał się zdrzemnąć (a on jeszcze sporo śpi - 2-3 godziny dziennie). Przytulał się i zasypiał. Wygodne niesamowicie. Tyle że długo tak nie pochodzisz, bo dziecko już trochę waży. Ale Lusia jest jeszcze drobna, więc może będzie Wam łatwiej niż nam z Frankiem :D

Do góry