reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
Nabyłam chustę i nosidło :).

Jednak zdecydowałam się na chustę tkaną. A co, od razu na całość ;). Przynajmniej na dłużej starczy.
O taką:
NATI -NAJWYŻEJ OCENIANA POLSKA CHUSTA, OKAZJA, M (2455313248) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wzór Lahti
Tania to ona nie była, ale tak jak wspominałam traktuję ją i nosidełko jako inwestycje na lata.

A nosidełko takie:
{Hoppediz} Bondolino Marine | Bondolino Standard | BONDOLINO - nosidełko ergonomiczne firmy Hoppediz

Dłuuugo nad wyborem nosidełka myślałam, oj długo, ale w końcu zdecydowały w większości bardzo dobre opinie ludu matczynego w necie. Zobaczymy :). Maż zachwycony perspektywą noszenia małej, a to już samo w sobie cieszy.

Z większych wydatków zostały nam jeszcze pieluchy wielorazowe. Ufff.

Aia, będziesz zadowolona - też mam chustkę tkaną Nati i strasznie ją lubię :)
O Bondolino też słyszałam same dobre rzeczy. Gdybyśmy kupowali, to właśnie na nie byśmy się decydowali. Ale chyba ten jeden wydatek odpadnie, bo znajomi mają Manducę, której już nie używają i w każdym momencie możemy ją od nich pożyczyć :)

Chustowałyście już maluchy??
Ja się boję na razie wkładać Drobinkę do chusty... Może jutrzejsze ważenie mnie zachęci. Oby :)

Ja się już nie mogę doczekać małego i chustowania, to będzie piękna opcja na pierwsze spacerki, żeby wózka po schodach nie nosić :)

ja mam jeszcze prawie 3 tygodnie do porodu, nie spodziewam się takich upałów pod koniec sierpnia, z reszta zawsze można przed południem iść na szybkie zakupki z małym w chuście, wtedy aż tak nie grzeje słońce :)
Ale doczekać się już nie mogę!!

No wiesz... Ja miałam termin mniej więcej tak jak Ty ;)
Ale na pewno donosisz spokojnie :) No i fakt - rano nie jest źle. My teraz właśnie po śniadaniu jeździmy na spacer. Drugi raz dopiero wieczorem.

reklama
Ewa masz lekką obsesję na punkcie malutkich dzieci :-D przecież Anielka nie urodziła się mała ;-) normalne donoszone dzieci bywają mniejsze (patrz Twoja życzliwa koleżanka z bb;-)) a geny macie do większych dzieci więc za chwilę będzie 6kg wazyć ;-)

Do góry