reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Bo akurat ten zestaw to "okazje Nati". Czyli ta tkana może mieć jakieś małe przebarwienie, nierówność w tkaniu albo zaciągniętą nitkę. Ale już widziałam taki "feler" w Nati i dla mnie w ogóle nie jest felerem, takie zaciągnięcie jest praktycznie niewidoczne i nie wpływa na jakość użytkowania. A przede wszystkim nie wpływa na bezpieczeństwo Maluszka. Na swojej stronie też mają taki dział z okazjami, ale i tak na Allegro wychodzi to taniej: na stronie tkana 189,00 zł a na Allegro 159,00 zł. No mnie to w każdym razie nie przeszkadza.

Ostatnia edycja:
reklama
Aia a kupiłas w rossmanie eko czy zwykłe pieluszki?? bo zwykłe dla noworodka do bani są :-( a eko są duuuuuuużo lepsze no i eko, smieci nie produkujesz, nie są chlorowane, nie mają świńskiego uczulającego żelu, itp. Są na prawdę spoko. Ja własnie je będę stosować na początku a potem Aio i kieszonkowe. Ale to na swięta akurat sobie kupię i nie wszystko na raz tylko najlepiej kupować po kilka sztuk na próby właśnie.
No i nie martw się ;-)

No ładnie, oczywiście znowu spartoliłam. Kupiłam zwykłe, jakieś fun&fit...Hmm. Trudno, będzie na zapas ;). tych EKO u mnie nie było, będę musiała wybrać się na łowy gdzieś dalej.

Ja planuję przejść niezwłocznie na wielorazówki jak tylko otulacze one size zaczną trzymać się na dupce małej ;). Tak liczę, z doświadczeń innych, że powinno to nastąpić koło 2-3 mies, ale będę sama próbowała. A nuż widelec i od razu chwycą? Kto wie...Co maluch to dupcia ;).

A jeżeli chodzi o chusty to cały czas się waham między tkaną a elastyczną...Tkana brzmi rozsądniej, ale do elastyczniej ciągnie mnie łatwość użytkowania. Ostatecznie całkiem zielona jestem i jakoś przeraża mnie wizja wiązania chusty na małej ułożonej na piersi o_O

Inwestuję natomiast na pewno w nosidełko ergonomiczne. Nie wiem jeszcze tylko czy Tula, czy Manduca. Oba diabelnie drogie, ale liczę, że jest to inwestycja na lata...

Ostatnia edycja:
No ładnie, oczywiście znowu spartoliłam. Kupiłam zwykłe, jakieś fun&fit...Hmm. Trudno, będzie na zapas ;). tych EKO u mnie nie było, będę musiała wybrać się na łowy gdzieś dalej.

Pomijając aspekt "eko", te pieluszki fun&fit są bardzo fajne :) Franek ich teraz używa i jesteśmy bardzo zadowoleni. Lepsze od normalnych rosmanowych. Miększe i chłonniejsze.
Są w wersji dla maluchów? Bo widziałam tylko czwórki i piątki.

Aio właśnie miałam Ci pisać, że nie spartoliłaś :)) dziś byłam w rossmanie i widziałam te fit&fun to jakaś nowość i tych nigdy nie miałam ale wyglądały ok a jak Ewa pisze, że są miększe i chłonniejsze tzn, że idealne ja też je kupię zwłaszcza, że kosztowały 12zł więc w razie czego nie będe żałowała

Ewa ja widziałam właśnie 2-5kg jako nowość

O, to super - to już mam wybrane pieluszki na początek nawet :)
Jak dla mnie te fun&fit niczym się od pampersów nie różnią. Mają do tego gumkę-ściągacz w pasie z tyłu, dzięki czemu super się układają i nie rolują na brzuchu.
Może przeszkadzać to, że nie mają żadnego zapachu i czuć, jak są przesikane, ale moim zdaniem to nawet lepiej - perfumowane pampersy mnie o mdłości przyprawiały :/

O, to doskonale :). Już myślałam, że będę miała paczkę pieluszek jako mebel na półce ;). U mnie fun&fity były w każdej grupie wagowej, bardzo dobrze się składa, że zachwalacie, bo faktycznie cenowo są rewelacyjne.

Są perfumowane pieluchy? Osz, nie przypuszczałam, że takie cuda wianki ludziska powymyślali. To musi być ohydne. Perfum zmieszany z zapachem moczu albo kupska o_O Na samą myśl mnie mdli.

Są nawet takie co sie reklamują że kupy nie czuć...
nie pamietam jakiej firmy:p
ale w kazdym razie wedlug mnie - to bez sensu. chyba lepiej jak czujemy i mozemy szybko zmienic pieluche, zeby dziecko w tych odchodach nie siedzialo i nie pachnialo kwiatkami:baffled:

Że kupy nie czuć? Niemożliwe :D
Zapach pampersów jest taki dziwny, tak mi się wymieszał z zapachem kupy, że po jakimś czasie co chwilę Franka o kupę podejrzewałam i sprawdzałam, czy nie zrobił...:/

reklama
Do góry