reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

u mnie nie ma czegoś takiego. W W-wie pewnie by było ale z niemowlaczkiem jezdzic nie bede. wiec bardziej bede musiala sie sugerować Waszymi doswiadczeniami, no i jeszcze na innych forach poszukam opinii.

reklama
Mała di z tego co czytałam lepiej kupic chustę tkaną. Elastyczna jest tylko na sam początek. Wg mnie szkoda pieniędzy, skoro można od razu w tkaną wskoczyć. Ja mojego pierworodnego zaczęłam poźno nosić i zastanawiam się,czy uda mi się noworodka zamotać. Jak na razie oglądam filmiki na youtube i cwiczę wiązanie na miśku ;-)

Ten filmik mi się bardzo podoba:

http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=rfuoWaK9I7Q

Ostatnia edycja:
Ehh, to tak banalnie wygląda na filmiku. Ale w tym momencie czuję, że mnie to przerośnie. Między innymi z tego powodu jeszcze na początku ciąży znalazłam coś takiego: Nosidełko dla niemowląt first.GO. Mają 3 modele. Takie łatwiejsze w obsłudze zastępstwo chusty ;-). Ale chyba jednak zapiszę się na szybki kurs w jakiejś krakowskiej szkole. Nie będę trenowała na dziecku - wyjdzie albo nie wyjdzie :-). Czuję się zarażona chustowaniem :-D.

Ehh, to tak banalnie wygląda na filmiku. Ale w tym momencie czuję, że mnie to przerośnie. Między innymi z tego powodu jeszcze na początku ciąży znalazłam coś takiego: Nosidełko dla niemowląt first.GO. Mają 3 modele. Takie łatwiejsze w obsłudze zastępstwo chusty ;-). Ale chyba jednak zapiszę się na szybki kurs w jakiejś krakowskiej szkole. Nie będę trenowała na dziecku - wyjdzie albo nie wyjdzie :-). Czuję się zarażona chustowaniem :-D.

Ja nosiłam w chuście ale ostatecznie zdecydowałam się na nosidło ergonomiczne - właśnie z powodu szybkości obsługi i łatwości zakładania zarówno dla mnie i dla męża mojego :) Mam Manducę - polecam http://www.manduca.pl

Dzag, jak chcesz to możesz na moim poćwiczyć ;) Tyle że on już 12 kilo waży ;)
Jeśli wyjdzie to spotkanie majowe, to przyniosę chustę - możemy potrenować ;)

Dzag to nosidło co pokazałaś wygląda jak temblak :)) w tym układzie leżącym :-D. Mi by się nie podobało chociaż na potem ergonomiczne już jest ok. Mój M nosił bo w chustę go nie zapakowałam ;-) ale dużo wygodniejsze dla mnie było nosidło mei-tai.
Takie miałam Nosidełka dla dzieci - typu Mei-Tai - LennyLamb.com
co ciekawe można u nich wypożyczyć nosidła i chusty jak nie wiesz czy chcesz kasę wydawać.

Ja dostałam w prezencie takie oto ustrojstwo www.balboababy.com
Z opisu wydaje się, że jest łatwe i przyjemne w użyciu - ktoś zna tego typu nosidło??

balboa baby sling.jpg

reklama
Summerbaby ja miałam od kuzynki. Ani mnie Maksa ani jej dwójki dzieci nie udało się w to wsadzić. Całkowita porażka jak dla mnie. Dodatkowo trzeba bardzo uważać gdyż znane są przypadki uduszenia dziecka w takim nosidle (oczywiście rzadkie ale jednak. dziecko może za bardzo przylgnąć krtanią do klatki piersiowej) mogę cos mylić bo to sprawa sprzed kilku lat może chodziło o konkretną firmę, może któraś bardziej pamięta. W każdym razie ciężko było mi w to wsadzić dziecko a Maks juz wsadzony darł się w niebo głosy no i wygodne dla mnie to w ogóle nie było. Ale skoro masz w prezencie to sama przetestujesz:)

Do góry