Super wyglądają Wasze Maluszki w chustach Chyba też się skuszę tylko może zaczekam na pierwszą wizytę u pediatry żeby upewnić się czy nie mamy przeciwwskazań. a może macie do plecenia jakieś strony gdzie można kupić takie chusty i na co przy zakupie zwrócić uwagę?
reklama
mala.di
Fanka BB :)
Chusty i nosidła do noszenia dzieci - Polekont mi się zdaje że tu są fajne chusty ;-) aczkolwiek jako niedoswiadczona w tym temacie sama nie wiem na co zwrócić uwage przy wyborze...
natasszzka87
Odnośnie chust Polekont nie jestem w stanie nic powiedzieć- testowałam ją tylko 2 tyg, możę inne dziewczyny coś wiedzą. Osobiście z polskich producentów mam chuste tkaną Nati i jestem bardzo zadowolona. Widzę, że u ewy też jest Nati
mala.di Ty chcesz chustę tkaną (na dłuższy czas) czy elastyczną (dla niemowlaka)?
marmila jeżeli chodzi o chustę i na co zwrócić uwagę chusta tkana musi być skońko-krzyżowa.
Zesztą już wczesniej podawałam linka. www.chusty.info tam jest wiele informacji jaką 1 chuste kupić, zalety noszenia, jak i stragan gdzie można odkupić chustę używaną, jak i recenzje fim zajumujących się chustami.
Ja osobiście zaczełam od Nati- jestem z niej najabardziej zadowolona a i cena nie zabija
mala.di Ty chcesz chustę tkaną (na dłuższy czas) czy elastyczną (dla niemowlaka)?
marmila jeżeli chodzi o chustę i na co zwrócić uwagę chusta tkana musi być skońko-krzyżowa.
Zesztą już wczesniej podawałam linka. www.chusty.info tam jest wiele informacji jaką 1 chuste kupić, zalety noszenia, jak i stragan gdzie można odkupić chustę używaną, jak i recenzje fim zajumujących się chustami.
Ja osobiście zaczełam od Nati- jestem z niej najabardziej zadowolona a i cena nie zabija
Chusty i nosidła do noszenia dzieci - Polekont mi się zdaje że tu są fajne chusty ;-) aczkolwiek jako niedoswiadczona w tym temacie sama nie wiem na co zwrócić uwage przy wyborze...
Ja nosiłam w elastycznej chuście Polekont. Pożyczyłam ją od koleżanki. Byłam z niej zadowolona ale też nie nosiłam w żadnej innej Polekont był OK.
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
też mam elastyczną Polekont - jest okej, jedyna wada (wszystkich elastycznych) jest taka, że jest ona dosyć gruba i nie nadaje się na gorące lato!!!
Ostatnia edycja:
No nie...Rewelacja dziewczyny Cieszę się strasznie, że chustujecie, bo będę miała możliwość podszkolenia się na bieżąco. Jestem całym sercem za chustami, od dawna zresztą. Kiedyś, nastolatką jeszcze byłam, wracając ze szkoły obserwowałam w autobusie miejskim pewną panią z maleństwem w chuście w pełni zachwytu. Wtedy to pierwszy raz pomyślałam sobie, że tak to właśnie powinno wyglądać. Mama uśmiechnięta, dzieciątko szczęśliwe, blisko ukochanego ciałka, blisko świata, rewelacja. W tamtym czasie - koniec lat '90, to było wielkie halo, większość łypała z oburzeniem;-)
Teraz, kiedy sama będę miała takiego szkrabcia nie wyobrażam sobie z chusty nie korzystać, jeżeli oczywiście nie będzie przeciwwskazań.
Dzięki za linki, chłonę
Teraz, kiedy sama będę miała takiego szkrabcia nie wyobrażam sobie z chusty nie korzystać, jeżeli oczywiście nie będzie przeciwwskazań.
Dzięki za linki, chłonę
Aia, teraz wbrew pozorom chusty dalej wzbudzają sensację A przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Zawsze się znalazła na przystanku czy w autobusie jakaś babcia, która pytała, czy nie jest Frankowi za gorąco albo za ciasno On się wtedy uśmiechał pełną buzią i nie musiałam nic mówić
natasszzka87
To prawda wzbudzaja sensjacje w każdym mieście. Ja też nie raz słyszłam nawet, że dziecku krzywdę robie bo nóżki ma tak szeroko (na żabkę), ale zdarzały sie też babcie, które same opowiadały jak nosiły swoje dzieci tyle, że wtedy w prześcieradle nie w chuscie.
mala.di
nataszka, narazie nie mam pojęcia czy chcę chuste tkaną czy elastyczną dopiero zaczynam sie wdrażać w temat wiec pojecia nie mam jakie sa rodzaje chust, jakie miedzy nimi róznice... ale widze ze chyba przypadkiem udało mi sie trafić na strone z chustami raczej godnymi polecenia ;-)
ja sama pewnie bym sie niezle wgapiała gdybym spotkała jakąś mamusie z malenstwem w chuście... bo chyba na żywo nigdy nie miałam okazji sie przyjrzeć na pewno bedziemy zwracac wieksza uwage wtedy, moze nie dlatego ze ktos pomysli ze zle robimy, tylko dlatego ze to jeszcze rzadkość, i ludzie są ciekawi.
ja sama pewnie bym sie niezle wgapiała gdybym spotkała jakąś mamusie z malenstwem w chuście... bo chyba na żywo nigdy nie miałam okazji sie przyjrzeć na pewno bedziemy zwracac wieksza uwage wtedy, moze nie dlatego ze ktos pomysli ze zle robimy, tylko dlatego ze to jeszcze rzadkość, i ludzie są ciekawi.
reklama
Podziel się: