reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Edukacyjny prezent dla dziecka

reklama
jesli na roczek to m,oj synek dostał szczeniaczka uczniaczka, klocki drewniene w takim wozeczku do pchania, sorter drewniany z klockami, kostke edukacyjna tam sa przeplatanki rozsnego rodzaju. Super sprawa przy rozwijaniu motoryki malej. a i interaktywna kierownice ktora mozna przyczepic do palaka wozka. To z tych edukacyjnych.

Ponawiam pytanie poprzedniczki, w jakim wieku jest Twoja pociecha? bo od tego dużo zależy, ale generalnie nie brakuje zabawek edukacyjnych, także spokojnie coś znajdziesz

Aria1010: Można powiedzieć , że już stary byk , ponieważ ma całe 4 lata :) Bardzo dziękuję Ci za wszystkie podpowiedzi! :) Szczególnie Zainteresowała mnie ta kostka edukacyjna . Generalnie uważasz , że dzieci chętnie się czymś takim bawią ? Bo też nie sztuka coś kupić , żeby potem leżało w kącie :) Jednocześnie dobrze byłoby , żeby dziecko chętnie się tym bawiło i zyskiwało przy tym jakieś umiejętności

Ostatnia edycja:
Fajna jest tablica manipulacyjna. Mozna się zasugerować z internetu i samemu zrobić. Dzieciaki uwielbiają bawić się "prawdziwymi" rzeczami nie tylko kolorowym plastikiem. A dla taty to wielka radość zrobić coś takiego dla dziecka. Sama się ostatnio przekonałam. Maluszek ma 15 m-cy

Aria1010: no właśnie sporo pozytywnego słyszałam generalnie o klockach edukacyjnych (że rozwijają, że lepsza wyobraznia itp.), na pewno jest to jakieś rozwiązanie :) ta gra sensoryczna też fajnie wygląda , bardzo dziękuję za pomoc :) hmm puzzle spoko ale dziecko może chyba jeszcze je połknąć itp. :( dla nieco starszych na pewno dobry pomysł :) o tablicy manipulacyjnej nie słyszałam , ale na pewno poczytam , także wielkie dzięki za pomoc ! :)

W tym wieku strzałem w dziesiątkę mogą być gry planszowe. Od 3 lat jest np. taka gra Chicco Baloniki. Chodzi w niej o to, aby doprowadzić baloniki do słonka uważając, aby ciemna chmura pierwsza nie zasłoniła słońca. Jest to gra zespołowa oraz, aby wygrać, należy również przemyśleć taktykę. Dlatego dziecko uczy się współpracy z innymi oraz logicznego myślenia. My lubimy spędzać razem czas, a to jest świetna okazja, aby pobyć razem oraz poznać lepiej swoje dziecko.
baloo.jpg

Załączniki

• baloo.jpg
    baloo.jpg
    202,8 KB · Wyświetleń: 3 034
reklama
Do góry