reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dziś są Twoje urodziny !!!!!

tunia pisze:
Lawinia, super imię!!! nietuzinkowe i takie interesujące, a napewno zwracające uwagę.

a oto wyniki moich poszukiwań na temat Lawinii i patrzcie jaka cudna :)
088m.jpg

tuniu to najpiekniejsza Lawinia jaka widzialam ;D

A moja prababcia miala na imie Róża ;D wiec pewnie by sie cieszyla z dwoch różyczek w rodzinie ;) :)

A ja mam imie po mojej drugiej prababci i po praprababci :)

Jeszcze jedno wam powiem :)
Wiecie, ze w dawnych czasach Marta byla albo sprzataczka albo opiekunka do dziecka heh tak moj los :p

W kazdym starym zagranicznym filmie tak jest ;)

reklama
Martusiu chyba jakis aniol czuwal nad Toba z tym imieniem, bo choc bardzo ladne to przy nazwisku byloby klopotliwe
w mojej rodzinie tez byly Różę i Aniele oraz duzo Szymonów
moze jeszcze dam tak swojemu dziecku na imie ;D

Martusiu, ja tez mialam sie nazywac Marta, Agnieszka albo ... Henryk. Dobrze ze nie wymyslali dalej i skonczylo sie na Monice. W polaczeniu z Twoim nazwiskiem to rzeczywiscie bylaby komedia i problem dla lingwistowW mojej rodzinie dominuja imiona zenskie pochodzenia meskiego : Stanislawa, Janina, Czeslawa.
Moja najlepsza kolezanka nazywa sie Marta i w jej przypadku opis Mel zgadza sie w 100%.

no martusiu, byłoby to dość problemowe połączenie, ięc jak napisała ineczka Anioł czuwał :)

ja miałam babcie Antoninę i Anielę, dziadków Michała(bardzo mi się podoba) i Kazimierza
a moje nazwisko dość problemowe i trzysta razy powtarzam jak się pisze.
ale przynajmniej teraz nie zamierzam go zmieniać(zresztą chyba to jeszcze daleko) bo jak można się nazywać Justyna Justyńska, dośc idiotycznie.

Rozalia, jest po mojej prababci Rozalii Pędziwiatr ;D

tuniu masz racje troszke dziwnie. Prawie jak dwa imiona.
a Rozi ladnie :)

Moja babcia (tym razem od strony taty :)) miala na imie Prakseda, a dziadek Wawrzyniec.
Tez troche dziwnie ;)

Ja zmienilam nazwisko na ladniejsze  ;D ;D a tata sie uparl zebym miala dwa.

Marta to zamiast mieć inicłały L. Ł. to masz M. M. :)
a mi jakoś nie przeszkadzało by połączenie Lawinii z Twoim panieńskim nazwiskiem
Ja tez znałam jedną sędziwą wiekiem Praksię
ale ładnych pare lat temu jej się zmarło

a ja jak ide z Parisą gdzie kolwiek i ciągle jakieś dzieci ją zaczepiają :p
łapią za rączki, ciągną, dotykają Pariski buzi :p >:D
no nie ważne...
chiałam napisać, że często pytają
a jak ma na imię ?
i wtedy zawsze słyszę:
- jaaaaaaaaaak ? :p

za drugim razem już nie mówię Pariska tylko Pełrysa - wiecie po angielsku :D
i nikt już nie zapytał po raz drugi - jaaaaaaaak ?

hihihi dobre :)

Fajnie to sobie wykombinowalas ;D

Nie mowia ze dziwne imie bo u mnie sie pytaja jak ma na imie ?? a czemu tak ?? nie bylo innego ?? itp pytania.

Melunia nie obraz sie ze taka dociekliwa jestem ale chcialabym wiedizec (jesli moge zapytac) skad takie imie wynalezliscie dla corci ?

Ja kiedys sluchalam piosenek pewnej Sandry i byla bardzo ladna kobieta i taka ciepla i wogole byla cool ;D ;D ;D i dlatego takie imie corci dalam :) zawsze mi sie podobala :) A wszyscy mysla ze od Bulock hihi

A tak zapytam nie mialas problemu z zapisaniem imienia Paris w urzedzie ?
Bo z tego co slyszalam to musi byc na koncu a i podobno strasznie sie czepiaja. Mojej kolezanki kuzynka chciala dac corci Nel i sie nie zgodzili (bo nie ma na koncu a) ale zalozyla sprawe czy cos tam w kazdym badz razie sa przy swoim i maja mala Nel :)

Martusia...
jest coś takiego jak Rada Języka Polskiego i na ich stronie internetowej można doszukac się "innych" imion, które każdy urząd musi zarejestrować bez łachy
bo to oni ustalają, to jest święte i każdy urząd traktuje te ustalenia jak biblię

z Pariską było nie za ciekawie
mąż 2 tygodnie do nich łaził i prezekonywał
wszystko zależy od dobrej woli urzędnika/czki
u nas dobrej woli brakowało niestety
ale znajomi mają córkę Sarah Samantha i dzięki temu, że przedstawiłim ksero aktu urodzenia tej małej, to zgodzono się ugodowo na Parisa - uparli się na tą jedną literkę

Marta ja mam znajomych co dali córce na imię Nel, bez żadnego ale udało im się zarejestrować to imię ::)

z upływem czasu myślę sobie, że nawet dobrze, że Paris ma pisane imię Parisa - bo ładniej komponuje się z jej 2 imieniem Aurelia ;D
a i tak wołamy Paris ;D

ogólnie popaprane sa te zasady rejestracji imion w Polsce - tak jak wszystkie inne zasady w tym państwie Kaczuszkowym :p

reklama
Miyu, al dlaczego "niestety"
Paris Hilton jest bardzo inteligentna i przedsiebiorcza, ma glowe na karku i wykozystuje stereotypowe myslenie przyglupisatych ludzi, ze jak corka bogacza i w dodatku blondynka to musi byc glupia
a to, ze ktos wykradl jej prywatne filmy to juz pech
kazdemu z nas moze ktos zaraz wlamac sie do komputera i zdobyc niejedno zdjecie i niejedem filmik

Do góry