reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Czy Wasze dzieciaczki umieją wchodzić i schodzić np. z łóżka, kanapy itp.itd.?

Moja wchodzi na łóżko też w miarę sprawnie a schodzenie ostatnio ćwiczymy. Za każdym razem jak chce zejść odwracam ją żeby zsuwała się nogami i powoli już załapała. Tylko jak się śpieszy to muszę ja trzymać bo leci jak popadnie - na głowę, na bok .:tak:

Pytałam Was o schodzenie i wchodzenie, bo córcia do perfekcji opanowała schodzenie (do tej pory raz się udało, innym razem nie). Jestem taka szczęśliwa:-) Nie muszę już jej pilnować jak siedzi sobie na łóżku.

Maja też schodzi głową w dół, a z wchodzeniem nie jest tak prosto, bo kanapa wysoka. Ale ostatnio jest na etapie wdrapywania się na fotele, kanapy, sofy itp i muszę ją bardziej pilnować. I zaczyna włazić do pudła z zabawkami... :crazy:

Moja córa chyba zaczyna dawać znać, że ma pełną pieluchę w sensie kupy, bo dzisiaj zauważyłam że jak "zrobiła" to przyszła do mnie i pokazywała na pampersa. :blink:

Moje dziecko jakbym nie zauważyła weszłoby po schodach do górnego pokoju:szok::szok:dobrze że zacząl wołać i tak z moją asekuracją pokonał ok. 12 schodów i to takie zakręcone na dole:szok::szok: dla mnie normalnie szok.
jutro zrobie video i wstawię
a na niską kanapę potrafi wejść, schodzenie jak u was - głową w dół, ale robi to bezpiecznie tzn najpierw maxymalnie wysuwa się na rączkach do przode a potem nogi same spadają:-)
a do kartonów też wchodzi, do szafy i szuflady też próbuje:-D

oj dzieje się wśród Marcowiątek dzieje, ogromne gratulacje dla wszystkich!:-)

siedzicie wygodnie? to czytajcie...siedzimy z mężem w salonie gdzies po 22 a tu wchodzi...Zosia:szok:w pierwszej sekundzie myślę: duch!, w drugiej: wyskoczyła z łóżeczka (prawdopodobne tak samo jak duch) a w trzeciej: przypomniałam sobie, że wcześniej dla zabawy wyciągałam szczebelki i ich nie włożyłam:zawstydzona/y: nigdy nie wychodziła przez tą dziurę, w pokoju było ciemno, przeszła przez ciemny korytarz, no szok, zdębieliśmy:-Da potem się śmiałam:-D

reklama
moja mała nauczyła się wchodzić na łóżko sypialniane i na wypoczynek który jest dość wysoki:szok: ze schodzeniem jest gorzej bo muszę ustawić córcie żeby zeszła tyłem:tak:

Do góry