reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Ewelino dla twojego spokoju zapytałabym lekarza, ale pewnie nie ma co się martwić ;-)

Nasza córcia robi papa, aja (ostatnio sama do nas podchodzi i robi aja i próbuje po swojemu to wypowiedzieć),jak się powie "bunc" to stuka czołem w nasze czoło, pokazuje jaka jest duża (podnosi rączki wysoko do góry:-)), robi kosi kosi. Ostatnimi dniami opanowała też techniką kucania, siadania ze stania i podnoszenia zabawek z ziemi stojąc :-)
Na topie są słowa: mama, baba, dada, tata, nie i mam :-D

Piotruś nauczył się siadać z pozycji leżącej :-) Poza tym chodzi ładnie prowadzony za jedną rączkę, kuca, wstaje trzymając się czegokolwiek (najczęściej nas ;-)), podnosi sobie zabawki z podłogi, robi papa, kosi kosi, puszcza oczko :-D mówi tata, mama, baba, dada, dejdej, nie, powtarza po nas aaaaaaaaaaaa :-D

U nas papa jest na pożegnanie, ale nie wiem czy by robiła też w innych sytuacjach? Po prostu nie prosimy jej by to robiła w innych przypadkach, zawsze tylko jak ktoś wychodzi lub ona się żegna bo idzie spać.

Ja nie mogę nauczyć papa, za to robi brawo, jak idzie np. jej ulubiona piosenka, zrobiłam jej kiedyś brawo przez nieuwage jak sie przewróciła to potem kilka razy jak znowu gdzieś zrobiła bęc to siadała, zaczynałą płakać i robiłą sobie brawo, wtedy się zorientowałam, że to chyba moja wina. Generalnie to nie jest dla niej kosi tylko brawo. Klaszcze językiem i tańczy, ruszając ramionami i kręcąc tyłkiem.

reklama
Do góry