reklama
no Xawek już podnosi sie do stania. ale kroków jeszcze nie chce robić.
ale za to nauczył sie że jak do tak żartem opierniczamy ze np. ukradł tacie okulary i zakopał w łóżku to siada na pupie patrzy, chwila ciszy, westchnięcie i "BLA BLA BLA BLA" i mowi tak za kazdym razem jak powazniejszym tonem do niego mowimy
ale za to nauczył sie że jak do tak żartem opierniczamy ze np. ukradł tacie okulary i zakopał w łóżku to siada na pupie patrzy, chwila ciszy, westchnięcie i "BLA BLA BLA BLA" i mowi tak za kazdym razem jak powazniejszym tonem do niego mowimy
ja Xawka papa nie uczylam, ale od kiedy zaczał raczkować z normalną prędkością to ledwo postawie go na podłodze a już jest w kuchni albo pod stołem dobiera sie do kabli. Teraz pomaszerował do kuchni i dorwał wieeelka torbe z plastikowymi butelkami do recyclingu i każdą pokolei wyjmuje i obgryza korek
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Karolek wczoraj zaczął sie wreszcie przewracać na brzuszek. Bardzo mnie to cieszy, bo już się zaczynałam martwić - w odwrotną stronę przewraca się od 3 miesięcy!
JustineMyMind
Mama Laureńki
a moja cały czas próbuje ale jeszcze nic jej nie wychodzi. jak napotyka na opór (czyli własną rączkę) odwraca sie spowrotem
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Ważne że próbuje, bo mój leniuszek nawet nie próbował i dlatego się martwiłam. Aż pewnego dnia po prostu się obrócił sięgając do pudełka z chusteczkami, tak jakby to robił od zawsze .a moja cały czas próbuje ale jeszcze nic jej nie wychodzi. jak napotyka na opór (czyli własną rączkę) odwraca sie spowrotem
A
Agutek
Gość
Spokojnie każde dziecko prędzej czy później czegoś się nauczy, każde idzie swoim indywidualnym tokiem
Moja córcia próbuje się podnosić do siadania jak jest w lekko uniesionej pozycji i śmiesznie to wygląda, bo nie raz gibnie się gdzieś na bok. Zaczyna jednak troszkę rozumieć, że jak siedzi i przechyla się do przodu to podkłada sobie rączki i na nich się opiera by nie upaść.
Ćwiczenia czynią mistrza ;-)
Moja córcia próbuje się podnosić do siadania jak jest w lekko uniesionej pozycji i śmiesznie to wygląda, bo nie raz gibnie się gdzieś na bok. Zaczyna jednak troszkę rozumieć, że jak siedzi i przechyla się do przodu to podkłada sobie rączki i na nich się opiera by nie upaść.
Ćwiczenia czynią mistrza ;-)
reklama