Moja ostatnio ma manię wycierania
Wyciera buzię, rozlane picie na podłodze, lalce buzię, ściany...wszystko
Ma taką lalkę, która płacze, smieje się, itp. i ma takaś specjalną butlę z mlekiem, z której pije i młoda namiętnią ja teraz karmi, a gdy płacze to robi jej aja :-)
Wczoraj zaskoczyła mnie bo wyciągałam naczynia ze zmywarki a ona podeszła i zaczęła mi podawać po kolei z niej talerze. NIe chciałam by to robiła, bo bałam się, że zaraz mi je pobije ale nie dała się odsunąć, więc musiałam skapitulować
Potem poszłam schować jedną łychę do szuflady, a tam są tabletki do zmywakri. Chciałam ją zamknąć ale mi nie pozwoliła, bo chciała wyciągnąć tą tabletkę. Wzięła ją i zaniosła do zmywarki
Poza tym puszcza oczko, robi papa (sama jak gdzieś idzie to się odwraca robi nam papa i idzie dlaje :-)), daje cześć, żółwika robi z nami
pokazuje ile ma lat, części ciała u siebie i u nas. Jak wychodzimy na dwór to zawsze się pytam "gdzie idziemy?" a ona odpowiada "dada" :-)
Namiętnie dzwoni moim telefonem i wysyła sms-y. Kiedyś jak się połączyła gdzieś to szybko oddawała tel. A teraz z błyskiem w oku patrzy na mnie, śmieje się, że się połączyła i jeszcze bardziej wdusza przyciski
Wszystko chce robić sama, co nie zawsze mnie cieszy, ale odpycha mnie i nie pozwala niestety.
Rozumie bardzo dużo. Mogę z nią negocjować pewne sprawy