Mamoot ja normalnie podsmazam szpinak na masle lub oliwie z oliwiek, przyprawiam nieco, mieszam z ricotta i z jednym jajkiem (jak robie dla 3 to wystarczy jedno) i taka miksturka napelniam badz rurki canellone badz nalesniki. Czasem dodaje jeszcze startego parmezanu ale raczej ole go dodac na koniec bo fakt faktem, ze zazwyczaj zapiekam to potem w piekarniku polane sosem badz pomidorowym badz np. z sera. Jakos tak wole dla pewnosci przez to surowe jajko. No i zapiekane smaczniejsze - bo wtedy taka prosta rzecz a prezentuje sie i smakuje super:-)
reklama
mnim mnim...
ja wczoraj robiłam zupke wiosenna z fasolka szparagowa z kawałkami wołowinki
a dzis beda duszone filety z piersi kurczaka, papryka, pieczarki, pomidory i ryz do tego sałatka z zielonych warzyw - kapusta, ogórek, szczypiorek i jogurt natruralny
ja wczoraj robiłam zupke wiosenna z fasolka szparagowa z kawałkami wołowinki
a dzis beda duszone filety z piersi kurczaka, papryka, pieczarki, pomidory i ryz do tego sałatka z zielonych warzyw - kapusta, ogórek, szczypiorek i jogurt natruralny
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
u nas minestrone bedzie:-)
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
kopytka w sosie owocowym
reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
a my wlasnie po obiedzie...Tzn.moje dwa broje bo ja sobie dalam na wstrzymanie...Kawa mi wystarczty;-)
A wiec u nas piers z kurczaka z pieczarkami w sosie + ziemiaczki z koperkiem i kompocik
A wiec u nas piers z kurczaka z pieczarkami w sosie + ziemiaczki z koperkiem i kompocik
Podziel się: