reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Mamoot ja normalnie podsmazam szpinak na masle lub oliwie z oliwiek, przyprawiam nieco, mieszam z ricotta i z jednym jajkiem (jak robie dla 3 to wystarczy jedno) i taka miksturka napelniam badz rurki canellone badz nalesniki. Czasem dodaje jeszcze startego parmezanu ale raczej ole go dodac na koniec bo fakt faktem, ze zazwyczaj zapiekam to potem w piekarniku polane sosem badz pomidorowym badz np. z sera. Jakos tak wole dla pewnosci przez to surowe jajko. No i zapiekane smaczniejsze - bo wtedy taka prosta rzecz a prezentuje sie i smakuje super:-)

reklama
mnim mnim...:tak:

ja wczoraj robiłam zupke wiosenna z fasolka szparagowa z kawałkami wołowinki

a dzis beda duszone filety z piersi kurczaka, papryka, pieczarki, pomidory i ryz do tego sałatka z zielonych warzyw - kapusta, ogórek, szczypiorek i jogurt natruralny

filety z piersi kurczaka zapiekane w panierce z czosnkiem, ziemniaczki, gotowana marchewka, pomidorki w jogurcie nat.z cebulka

reklama
a my wlasnie po obiedzie...Tzn.moje dwa broje bo ja sobie dalam na wstrzymanie...Kawa mi wystarczty;-)

A wiec u nas piers z kurczaka z pieczarkami w sosie + ziemiaczki z koperkiem i kompocik

Do góry