reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Mamoot ja normalnie podsmazam szpinak na masle lub oliwie z oliwiek, przyprawiam nieco, mieszam z ricotta i z jednym jajkiem (jak robie dla 3 to wystarczy jedno) i taka miksturka napelniam badz rurki canellone badz nalesniki. Czasem dodaje jeszcze startego parmezanu ale raczej ole go dodac na koniec bo fakt faktem, ze zazwyczaj zapiekam to potem w piekarniku polane sosem badz pomidorowym badz np. z sera. Jakos tak wole dla pewnosci przez to surowe jajko. No i zapiekane smaczniejsze - bo wtedy taka prosta rzecz a prezentuje sie i smakuje super:-)

reklama
mnim mnim...:tak:

ja wczoraj robiłam zupke wiosenna z fasolka szparagowa z kawałkami wołowinki

a dzis beda duszone filety z piersi kurczaka, papryka, pieczarki, pomidory i ryz do tego sałatka z zielonych warzyw - kapusta, ogórek, szczypiorek i jogurt natruralny

filety z piersi kurczaka zapiekane w panierce z czosnkiem, ziemniaczki, gotowana marchewka, pomidorki w jogurcie nat.z cebulka

reklama
a my wlasnie po obiedzie...Tzn.moje dwa broje bo ja sobie dalam na wstrzymanie...Kawa mi wystarczty;-)

A wiec u nas piers z kurczaka z pieczarkami w sosie + ziemiaczki z koperkiem i kompocik

Do góry