reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
a u mnie ryba pieczona i ciecierzyca w sosie pomidorowym:-)
Basia26
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
Koleciki sojowe, ziemniaczki i jakaś suróweczka do tego.
makaron z sosem szpinakowym i wędzonym łososiem:-)
Mamootku, ale mi narobiłaś smaka z samego ranaJak robisz sosik szpinakowy?
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
u nas dzis püree ziemiaczane,piers z indyka i groszek z marchewka...Do tego kompocik z truskawek :-)
u nas dzis miał byc sos pieczarkowo-smietanowy z filetami z piersi kurczaka i z ciemnym makaronem...produkty lezaly przyotowane..nawet zaczełam robic..ale ze wróciłam poźno ..głodna..to jak ugotowałam makaron..zachciało nam sie na szybciocha zapiekany makaron z jajkiem i szczypiorkiem
Kasiu, o tej porze roku szpinak mrożony (akurat trafiłam Hortexu taki z dużymi kawałkami liści, a nie z ciapą, ale opakowanie było takie samo jak zwykle, więc nie do rozpoznania) do garnuszka, dokładam trochę masła. Rozmrażam i jednocześnie odparowuję (szczególnie jeśli chcę nadzienie do naleśników), wciskam czosnek, solę, dodaję rokpol (albo inny ser tego typu). I pichcę, aż się poddusi i odpowiednio odparuje. I już.:-)
Dla mnie najlepszy szpinak jest właśnie z czosnkiem i rokpolem. Ale tym razem był z parmezanem, a bez rokpola.
I zwykle robię na raz dużo (z 2-3 paczek) i jeśli nie zjemy, to mrożę. I mam gotowe nadzienie do naleśników, pierogów albo do makaronu. Mniam! A tyle lat nie jadłam szpinaku...
Dla mnie najlepszy szpinak jest właśnie z czosnkiem i rokpolem. Ale tym razem był z parmezanem, a bez rokpola.
I zwykle robię na raz dużo (z 2-3 paczek) i jeśli nie zjemy, to mrożę. I mam gotowe nadzienie do naleśników, pierogów albo do makaronu. Mniam! A tyle lat nie jadłam szpinaku...
reklama
Podziel się: