reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

zupa grzybowa - grzybusie z Pl
jak kurczak - to kurczak:-D:-D:-D, puree ziemniaczane, gotowana marchewka i mizeria
 
reklama
u nas dzis miał byc sos pieczarkowo-smietanowy z filetami z piersi kurczaka i z ciemnym makaronem...produkty lezaly przyotowane..nawet zaczełam robic..ale ze wróciłam poźno ..głodna..to jak ugotowałam makaron..zachciało nam sie na szybciocha zapiekany makaron z jajkiem i szczypiorkiem:confused:
 
Kasiu, o tej porze roku szpinak mrożony (akurat trafiłam Hortexu taki z dużymi kawałkami liści, a nie z ciapą, ale opakowanie było takie samo jak zwykle, więc nie do rozpoznania) do garnuszka, dokładam trochę masła. Rozmrażam i jednocześnie odparowuję (szczególnie jeśli chcę nadzienie do naleśników), wciskam czosnek, solę, dodaję rokpol (albo inny ser tego typu). I pichcę, aż się poddusi i odpowiednio odparuje. I już.:-)
Dla mnie najlepszy szpinak jest właśnie z czosnkiem i rokpolem. Ale tym razem był z parmezanem, a bez rokpola.
I zwykle robię na raz dużo (z 2-3 paczek) i jeśli nie zjemy, to mrożę. I mam gotowe nadzienie do naleśników, pierogów albo do makaronu. Mniam! A tyle lat nie jadłam szpinaku...
 
reklama
Mamoot ja też skorzystam z przepisu :tak::-)

a tak na marginesie to czy wiesz że w ciąży nie powinno się jeść serów pleśniowych?
 
Do góry