reklama
Liza
Fanka BB :)
Ja szczerze poczułam jak mały sie przekręcił glowką w doł. Kopniaki innaczej zaczeły wyglądać. no i nóżki w zebra dziecko zaczyna pchac. ;-)
Ja poczułam ze kolo 25tc sie przekręcil, a USG miałam w 30tc i potwierdzilo ze jest juz głową w dół.
Ja poczułam ze kolo 25tc sie przekręcil, a USG miałam w 30tc i potwierdzilo ze jest juz głową w dół.
C
cobra18
Gość
moj babel juz jest tak odwrocony od 22 tygodnia,mam nadzieje ze nie zrobi mi teraz psikusa i na koniec sie nie obroci w druga strone wg mnie tam gdzie ma nozki,kopie mocniej,a kopie tak mocno na samej gorze brzucha,czyli nadal glowka w dol,no i jak ma czkawke to czuje ja u dolu brzucha
mój mały odwrócony - co potwierdziło wczorajsze usg, wg mnie stało to się jakieś 2 tyg temu - bo inaczej zaczęłam odczuwać ruchy :-)
nie wiem ile w tym prawdy ale przed wizytą położna robiła mi ktg i pytała mnie czy wiem czy juz sie przekręcil, mówiłam jej ze ne wiem dokładnie ale ostatnio jeszcze nie był odwrócony - poleciła wtedy leżenie na lewym boku, że niby wtedy łatwiej maluchowi o przekręcenie - ale ja tam nie wiem
nie wiem ile w tym prawdy ale przed wizytą położna robiła mi ktg i pytała mnie czy wiem czy juz sie przekręcil, mówiłam jej ze ne wiem dokładnie ale ostatnio jeszcze nie był odwrócony - poleciła wtedy leżenie na lewym boku, że niby wtedy łatwiej maluchowi o przekręcenie - ale ja tam nie wiem
Ostatnia edycja:
Lencja
:)
A moja Nelcia chyba wciąż się kotłuje w brzuszku i zmienia pozycje... Aczkolwiek do jakiś 2 tygodni często czuję, że jest ułożona główką w dół bo wówczas kopie tak wysoko w brzuszku, ale za to jak leże to sądzę, że czasem się układa w poprzek bo czuje jak kopie/macha rączkami to przy lewym to przy prawym boku.
Tyle moich domniemań, a jak jest okaże się na usg we wtorek
Tyle moich domniemań, a jak jest okaże się na usg we wtorek
Moj brzdąc jest tez głowka w dół, plecki i dupke ma po prawej stronie,a nozki z raczkami po lewej. Tyle wiem z wizyty poniedzialkowej. Bardzo nie lubi jak leze na lewym boku, wtedy jego malutkie nozki ida w ruch i bardzo mnie kopie, owszem nozki nie raz mam wbite w zebra i to niestety jest bolące dosc długo,po takich kopniaczkach niby maly,ale daje ostro. W sumie to przez dłuzszy czas był ułozony głowka w dół,co onacza czeste wstawanie w nocy do kibelka :/ niestety to nie mija jak mowia..
zyrraffka
Szczęśliwa mama
Po wczorajszym USG mam pewność że mój Łukaszek jest już odwrócony główką w dół. Daje mi już odczuć - dokładnie to moje żebra są masakrowane przez jego stópki)
reklama
Liza
Fanka BB :)
No uciskanie czy tam ciśnięcie na zebra nie świadczy o tym że dzieć sie przekręcił, ale chodzi tu o wkładanie nóżek w zebra, o kopanie w nie a to jest zupełnie inna sprawa ;-)