reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dziewczyny czy Wasze maleństwa już się odwróciły??

kaj

Zaangażowana w BB
Miasto
Łomianki
zastanawiałam się czy mamusia moze rozpoznac ze jej dzidzi juz sie obrocila glowka w dol. Czy macie jaks wiedze na ten temat? Czy mozna to jakos samemu rozpoznac czy tez jedyna mozliwoscia jest usg??

reklama
Ja szczerze poczułam jak mały sie przekręcił glowką w doł. Kopniaki innaczej zaczeły wyglądać. no i nóżki w zebra dziecko zaczyna pchac. ;-)
Ja poczułam ze kolo 25tc sie przekręcil, a USG miałam w 30tc i potwierdzilo ze jest juz głową w dół.

moj babel juz jest tak odwrocony od 22 tygodnia,mam nadzieje ze nie zrobi mi teraz psikusa i na koniec sie nie obroci w druga strone:) wg mnie tam gdzie ma nozki,kopie mocniej,a kopie tak mocno na samej gorze brzucha,czyli nadal glowka w dol,no i jak ma czkawke to czuje ja u dolu brzucha:)

mój mały odwrócony - co potwierdziło wczorajsze usg, wg mnie stało to się jakieś 2 tyg temu - bo inaczej zaczęłam odczuwać ruchy :-)

nie wiem ile w tym prawdy ale przed wizytą położna robiła mi ktg i pytała mnie czy wiem czy juz sie przekręcil, mówiłam jej ze ne wiem dokładnie ale ostatnio jeszcze nie był odwrócony - poleciła wtedy leżenie na lewym boku, że niby wtedy łatwiej maluchowi o przekręcenie - ale ja tam nie wiem

Ostatnia edycja:
A moja Nelcia chyba wciąż się kotłuje w brzuszku i zmienia pozycje... Aczkolwiek do jakiś 2 tygodni często czuję, że jest ułożona główką w dół bo wówczas kopie tak wysoko w brzuszku, ale za to jak leże to sądzę, że czasem się układa w poprzek bo czuje jak kopie/macha rączkami to przy lewym to przy prawym boku.
Tyle moich domniemań, a jak jest okaże się na usg we wtorek

Moj brzdąc jest tez głowka w dół, plecki i dupke ma po prawej stronie,a nozki z raczkami po lewej. Tyle wiem z wizyty poniedzialkowej. Bardzo nie lubi jak leze na lewym boku, wtedy jego malutkie nozki ida w ruch i bardzo mnie kopie, owszem nozki nie raz mam wbite w zebra i to niestety jest bolące dosc długo,po takich kopniaczkach :) niby maly,ale daje ostro. W sumie to przez dłuzszy czas był ułozony głowka w dół,co onacza czeste wstawanie w nocy do kibelka :/ niestety to nie mija jak mowia..

Po wczorajszym USG mam pewność że mój Łukaszek jest już odwrócony główką w dół. Daje mi już odczuć - dokładnie to moje żebra są masakrowane przez jego stópki:))

Moje dwie pociechy się nie odwróciły i miałam cesarki ale nie było żle nawet przeciwnie nie wyobrażam sobie porodu siłami natury.:-D

Ale też mnie cisło i strasznie uciskało na żebra więc to chyba nie po tym się rozpoznaje:no:

reklama
No uciskanie czy tam ciśnięcie na zebra nie świadczy o tym że dzieć sie przekręcił, ale chodzi tu o wkładanie nóżek w zebra, o kopanie w nie :-D a to jest zupełnie inna sprawa ;-)

Do góry