ja sie upewnie jutro bo mam usg, ale wydaje mi sie ze moja corcia jeszcze ciagle sie przekreca w ta i zpowrotem . Fakt ze bola mnie zebra ale kopniaki czuje raczej w dole brzucha. Czasami mam dni ze czuje jakby byla wlasnie odwrocona bo wtedy czesciej biegam do lazienki - praktycznie co 5 min i mam wtedy bardzo twardy brzuch na dole - wlasnie tak jakby tam byla glowka. Mam nadzieje ze sie odwroci bo wole naturalny porod... jakos cesarka mnie przeraza, ale to chyba przez to ze boje sie takich zabiegow i operacji.
reklama
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
zastanawiałam się czy mamusia moze rozpoznac ze jej dzidzi juz sie obrocila glowka w dol. Czy macie jaks wiedze na ten temat? Czy mozna to jakos samemu rozpoznac czy tez jedyna mozliwoscia jest usg??
Można rozpoznać, u mnie była przed chwilą położna i jak mnie pomacała to powiedziała gdzie co jest.
Moja mała nadal leży głową do góry i nic nie zapowiada się, żeby miała ochotę się obrócić... ;-)
Ale też mnie cisło i strasznie uciskało na żebra więc to chyba nie po tym się rozpoznaje
Wydaje mi sie ,ze mozna rozroznic ucikanie głwoki w żebra od stópek . Tez mialam cesarke własnie z powodu złego połozenia dziecka, ułozył sie dupcia w dół. Jakos potrafiłam to rozpoznac.
lasposa
Zaangażowana w BB
Moja Księżniczka już jest ułożona głową w dół, choć może się jeszcze obrócić... :-)
Ona jest gotowa do wyjścia a ja jeszcze nie jestem gotowa na jej przyjęcie ;-) Niech siedzi tam jak najdłużej ;-)
Ona jest gotowa do wyjścia a ja jeszcze nie jestem gotowa na jej przyjęcie ;-) Niech siedzi tam jak najdłużej ;-)
mój juniorek póki co także nie jest odwrócony główką w dół, leży sobie grzecznie w poprzek, mam nadzieje że jednak zmieni zdanie i grzecznie sie przekręci, w pierwszej ciąży dokładnie czułam kiedy i jak się odwraca moja córcia, położenie do porodu też doskonale wyczułam
mi kolezanka powiedziala ze jak na gorze brzucha polozy sie dlon i jest zaglebienie to znaczy ze sie dziecko odwrocilo. U mnie to zaglebienie jest caly czas a kopniaki na ogol na dole.
Lasposa ja tez nie jestem przygotowana... wszytsko w lesie musze sie w koncu wybrac na zakupy :-)
Lasposa ja tez nie jestem przygotowana... wszytsko w lesie musze sie w koncu wybrac na zakupy :-)
P
paula24211
Gość
nasza mała jest od 22 tyg ciazy odwrócona glówką w dół
reklama