reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny co o tym myślicie?

Misia1996

Zaciekawiona BB
Test zrobiony dziś (24.10.2018) 2 dni po spodziewanej miesiączce

Załączniki

• 20181024_171202.jpg
    20181024_171202.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 505
reklama
reklama
Trzeba zrobić betę. Może być ciąża, a może być tylko ciąża biochemiczna. Miałam takie bladziochy dwukrotnie i beta była niska, a potem przychodził okres. A i ginekolog w bardzo wczesnej ciąży nie dojrzy jej na obrazie USG - bardziej to czy rozwija się prawidłowo zobrazuje przyrost beta HCG.

Ja mialam 2 razy bladziutka kreske. Maz sie smial ze mnie ze sie ciesze, ze jestem w ciazy, a przeciez drugiej kreski nie widac :) ale ja widzialam :) robilam w dzien spodziewanej miesiączki i 2 dni po, kreseczki byly jakby coraz bledsze. A za kolejne 2 dni, krecha tak gruba, ze i mąż od razu uwierzył :D teraz jestem w 7 tygodniu. Bole brzucha zaczęły mi sie tydzien przed okresem. Bylam zla, ze okres mi sie zbliza, jednak ten bol byl jakis dziwny. Inny. Taki rozpierajacy, czulam ukłucia jak siadalam i wstawalam. No i przy siusianiu bardzo mocny bol macicy - chwilowo myslalam ze zapalenie pecherza mam :D
Tak wiec takze jestem zdania ze to ciaza :) juz po cichu mogę Ci gratulowac! :)

Hcg mozesz sobie zrobic przed wizytą. Nie czekaj, bo i tak Cie na krew wysle. A prywatnie badanie hcg to maly koszt, cos kolo 20zl, a jest pewność ;) sama wyczytasz z wynikow jak sie sytuacja przedstawia :)

Ja mialam 2 razy bladziutka kreske. Maz sie smial ze mnie ze sie ciesze, ze jestem w ciazy, a przeciez drugiej kreski nie widac :) ale ja widzialam :) robilam w dzien spodziewanej miesiączki i 2 dni po, kreseczki byly jakby coraz bledsze. A za kolejne 2 dni, krecha tak gruba, ze i mąż od razu uwierzył :D teraz jestem w 7 tygodniu. Bole brzucha zaczęły mi sie tydzien przed okresem. Bylam zla, ze okres mi sie zbliza, jednak ten bol byl jakis dziwny. Inny. Taki rozpierajacy, czulam ukłucia jak siadalam i wstawalam. No i przy siusianiu bardzo mocny bol macicy - chwilowo myslalam ze zapalenie pecherza mam :D
Tak wiec takze jestem zdania ze to ciaza :) juz po cichu mogę Ci gratulowac! :)
Ja robiłam test w dzień spodziewanej miesiączki i tylko 1 kreska. 2 dni po terminie już byłam widoczna 2 kreska ale blada, dziś 3 dzień i kreska różnie bardzo blada. Ela 4 dni przed miesiączka zaczął boleć mnie brzuch, teraz boli tak inaczej jak by skurcze które trwają kilka sekund A czasami aż zakluje. No i czuje od czasu do czasu że coś ze mnie leci idę do łazienki z pewnością żele to okes bo piersi są opuchnięte i bolą A tu biały śluz. Więc mi również wydaje się że To nie na miesiączke tylko ciąża z moich obliczeń wynika że to może być ponad 3 tydzień. Pocieszylas mnie kochana tą wiadomością i również Ci gratuluję!

Dziewczyny teraz zrobiłam na wieczór 3 Test i ten ten wyszedł pozytywnie, najbardziej ze wszystkich rozowa 2 kreska. Tylko zauważyłam gdy się podcieralam różowa krew na papierze?? Co to może znaczyć?

Ja robiłam test w dzień spodziewanej miesiączki i tylko 1 kreska. 2 dni po terminie już byłam widoczna 2 kreska ale blada, dziś 3 dzień i kreska różnie bardzo blada. Ela 4 dni przed miesiączka zaczął boleć mnie brzuch, teraz boli tak inaczej jak by skurcze które trwają kilka sekund A czasami aż zakluje. No i czuje od czasu do czasu że coś ze mnie leci idę do łazienki z pewnością żele to okes bo piersi są opuchnięte i bolą A tu biały śluz. Więc mi również wydaje się że To nie na miesiączke tylko ciąża z moich obliczeń wynika że to może być ponad 3 tydzień. Pocieszylas mnie kochana tą wiadomością i również Ci gratuluję!
Tak, to dziwne kłucie :) mysle my to wlasnie zagnieżdżanie sie zarodka :) a biust bolal bardzo i boli do tej pory :( a troche go mam, wiec spanie z takim bolacym balastem to nie lada wyczyn :D ale wszystko jest przyjemniejsze jak zna sie tak wspaniala przyczyne bólu :) dawaj koniecznie znac jak wrocisz od lekarza!

Tak, to dziwne kłucie :) mysle my to wlasnie zagnieżdżanie sie zarodka :) a biust bolal bardzo i boli do tej pory :( a troche go mam, wiec spanie z takim bolacym balastem to nie lada wyczyn :D ale wszystko jest przyjemniejsze jak zna sie tak wspaniala przyczyne bólu :) dawaj koniecznie znac jak wrocisz od lekarza!
Właśnie zrobiłam 3 Test teraz wieczorem, kreska wyszła najbardziej różowa ze wszystkich. Ale zaniepokoilo mnie to że gdy podcieralam się na papierze była różowa krew..

reklama
Do góry