reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczynka czy chłopiec (wierzenia ludowe)

reklama
shaliman daj znac jak juz bedziecie PO testowaniu... jestem ciekawa czy tez dziewczynka wyjdzie ;-)
a jak z przeczuc Twoich?

Chciałam wrócić do tematu płci. Bo to ostatnio mnie b. interesuje- płeć i ruchy Maluszka:)) Staram się trzymać tych pozytywnych tematów zamiast ciągle się czymś zamartwiać.
Gdzieś przeczytałam, ze czasem się zdarza, że dobry lekarz jest w stanie podać płeć już na usg genetycznym (jeśli jest ono w 13 czy 14 tyg.). Możliwe to czy bzdura? Jak myślicie?
A Wy- Larvunia, Zabrra, Doris, Antar i inne mamusie- kiedy poznałyście płeć maluszka w poprzednich ciążach?

czesc
na 100 % lekarz powiedzial ze chlopak w 21 tyg. I mowil ze sie nie pomyl jeszcze wogole jak mowi ze na 100 % jest pewien to jest prawda i sie nie pomylil ;-)
ale gdybal wczesniej ze to chlopak, ale nie byl pewny juz wlasnie w ok 15 tyg.... nie jestem pewna.
Za to ja od dnia poczecia czulam ze to facet bedzie ;p

Ostatnia edycja:
Aestima ja płeć poznałam poźno,dopiero na ostatnim usg.Wcześniej nie było możliwości,bo zawsze się tak ułożył ze trudno było ustalic.Ale ja wiedziałam że bedzie facet ,bo bardzo chciałam i czułam sie tak jakos na faceta.
Teraz chciałabym dziewczynkę,ale coś wydaje mi sie że bedzie facet.
Ja myśle że nie potzrzebne usg ,kobieta wyczowa to sama,bynajmniej w moimprzypadku tak było a i wiele kolezanek tez tak miało.

Moja koleżanka która jest też w ciąży i idziemy łeb w łeb dzwoniła niedawno do mnie że mam sobie zrobić test z obrączką....obrączkę zakłada sie na nić i trzyma nad brzuszkiem...jeśli jest ruch wahadłowy to będzie dziewczynka a jak kolisty to chłopczyk...nie robiłam bo nie wierzę w zabobony i różne takie.

Misialina, znam ten test. Pół roku temu robiła mi go moja znajoma, a raczej żona dalekiego kuzyna. Powiedzmy, że średnio się lubimy:) I oczywiście "wyszło" mi, że nie będę miała żadnych dzieci, hehe:) Dobra zabawa, ale nie sądzę, żeby ktoś to traktował poważnie.

Ja poznałam płeć na usg połówkowym (20-21 tydzień). Nie miałam żadnych przeczuć do do płci, chociaż sugerując się tym jak wyglądałam i jak się czułam obstawiałam dziewczynkę. Mąż był pewny chłopaka - i nie pomylił się :)

reklama
Ja poznałam płeć na połówkowym ale od początku ciąży czułam że chłopiec i to było tylko potwierdzenie. Wcześniej miałam USG w 8tc a nie robiono mi tego w 13 tg. Też słyszałam że lekarze czasem płeć mówią na tym genetycznym, z tym że to nie jest pewne. ja mam to USG 22.11 już niedługo to będzie 12t3d nie nastawiam się że płeć dojrzy mi się córka marzy i mam przeczucie że będzie ale nie wiem czy to nie bardziej moje życzenia, najważniejsze zdrowe a chłopca pokocham jak swoje;)

Do góry