reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopiec czy dziewczynka? lista naszych dzidziolków!

Wiecie co... Co do wielkosci Dzidziusiow i ich urodzenia,to moja jedna znajoma pani z apteki 2 miesiace temu urodzila synka. Porod miala baaaardzo lekki i juz po 2 godzinkach byl na swicie,mimo,ze wazyl ... 4,5kg. ;D

reklama
Pewnie, że nie.
Moja siostra najpierw urodziła "normalną" dziewczynkę (waga ok 3300)
a później rodziła synka - mniejszego i mówi, że było ciężej.
Więc nie ma reguły.

Co do wagi dziecka to można przeczytać że wagę i wzrost dziecka należy potraktować jako bardzo orientacyjną, szczególnie w okresie okołoporodowym, gdzie różnice w wadze pomiędzy dziećmi są znaczne, a nie są wyznacznikiem jego kondycji. Czyli wcale nie jest powiedziane że dzidzia która urodzi sie z wagą np 2800g będzie w gorszej kondycji i gorzej się będzie rozwijać niż dzidzia która bedzie ważyć 4000g ;) więc spoko ;)

Ja to mówi moja teściowa: niewazne czy chłopiec czy dziewczynka.Ważne żeby było zdrowe,miało wszystko na swoim miejscu i tyle ile potrzeba.

mi lekarz na 2 usg powiedzial ze chyba dziewczynka bo on przyrodzenia nie widzi; ale jak bylam w sklepie i mialam kupic rozowe skarpetki to mnie odrzucilo; sama nie mam nic rozowego :p teraz sie okazalo ze to dziewczynka z jajami :p a ja sie zabezpieczylam kupowalam rzeczy w kolorach zoltych zielonych kremowych; jedynie co posciel sobie szczelilam niebieską bo mi sie podobala; kocyki reczniki dresiki mam zolte i zielone :D

co do wagi przed ciazą 50 kilo teraz 65; lekarz powiedzial ze jak dzidzia przy mojej budowie bedzie wazyla 3 kilo to bedzie dobrze; jem ile chce nawet nie macie pojecia ile jadlam zeby tyc tyc i tyccccc jak najwiecej i nadzieje mam ze po ciazy cos mi zostanie mam dosc wystajacych kosci :D maz sie cieszy ze w tylku mam wiecej i biust tez niczego sobie :D

Dzikuska no to super że te dodatkowe kg sprawiły ci tyle radości :laugh: przynajmniej tobie laska :laugh:

reklama
No ja na samym początku ciąży jadłam śledzie i zagryzałam czekoladą ;p teraz wiem, że będzie chłopak mmmmmmmmm zawsze mi się marzył synek 8)

Do góry