reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dziewczynka czy Chłopczyk?

Jakiej płci jest Twoje maleństwo??

• dziewczynka

Głosów: 13 39,4%
  • chłopczyk

Głosów: 14 42,4%
  • jeszcze nie wiem,ale chcę wiedzieć przed porodem

Głosów: 4 12,1%
  • nie wiem, dowiem się dopiero jak urodzę :)

Głosów: 2 6,1%

• Wszystkich głosujących
    33
Qrcze ja bym juz chciala wiedziec. :wściekła/y: Posciel chce kupic. I nie wiem jaka wziasc. A chce miec jedna taka konkretna, albo niebieska, albo rozowa. No i ze dwie na zmiane to juz takie uniwersalne.

reklama
Ja tak bardzo się wzbraniałam przed dowiedzeniem się jakij płci jest moje dziecko, że nie chciałam aby mi lekarz powiedział. Pamiętacie? Miałam iść jeszcze na prywatne USG m.in. po to by mieć filmik z maleństwem i sprawdzić co z jego serduszkiem, bo w przychodni nie dał sobie dokładnie go obejrzeć. 12 września byliśmy na tym USG (ale takim normalnym, a nie 3D). Serduszko jest prawidłowo zbudowane, a dzieciątko zdrowe. Ważyło wtedy 530 g. Nie wiem czy to dużo czy mało jak na 22 i 1/2 tygodnia. Ale najważniejsze, że jest zdrowe. No i oczywiście skusiliśmy się oboje na poznanie płci naszego szkrabika. Wyobraźcie sobie, że będziemy mieli ..... SYNKA :-)

Maciej cieszy się z tego jak wariat, a ja za już zdążyłam się oswoić z tą myślą ;-) Za to Macieja mama powiedziała, że daje nam pół roku po porodzie i mamy się brać za robienie dziewczynki :laugh2:

Monika ...... GRATULUJĘ SYNKA !!!
Ja zaś chciałam wiedzieć i figa z makiem z mojego chciejstwa, mam łożysko na ścianie przedniej macicy i nie jest to łatwe. Gina raz widzi dziewczynkę i niewyklucza chłopca, a innym zaś razem odwratnie ... widzi chłopca, a nie wyklucza dziewczynki. Musiałoby się maleństwo zamienić z łożyskiem miejscem, ale im większe tym trudniej, więc jednak będę mieć niespodziankę :-D

MariaOla no proszę. To ja chciałam mieć niespodziankę, a nie ty. Ale co tam. Prędzej czy później się dowiesz co masz :-) Najpóźniej będziesz wiedziała jak ci się urodzi ;-) Tyle przecież wytrzymasz, prawda ;-)

Już się do tej myśli przyzwyczaiłam i szukam w tym pozytywów. Szkoda tylko, że to nie nasza decyzja była, ale maleństwa.
A tak swoją drogą to coś mi się wydaje, że będzie chłopczyk...

Ja bardzo chciałam mieć dziewczynkę, ale od kilku dni przed zrobieniem tego USG zaczęłam przeczuwać, że to będzie jednak chlopczyk ...

Monika wielkie gratki i ode mnie - od nas :) ja dalej nie wiem - lekarka kazała sobie przypomnieć na przyszłej wizycie mamy dzidzię podglądnąć może się pokaże. :tak:

reklama
Dwa razu już śniło mi się, że mam córeczkę - pierwszym razem takie małe maleństwo :) ale moje i napewno dziewczynka :-D a kilka nocy temu taka już całkiem duża chyba roczna dziewczyneczka chodziła i miała pełną klawiaturę zębów i pamiętam, że w tym śnie się sama dziwiłam że takie ma ładne te ząbki i bez przerw i równe i białe... :szok: :laugh2: no co :baffled: sen był świetny :) ciekawe tylko czy się sprawdzi mi ta córa :-)

Do góry