hej dziewczyny dzieki za pomoc w sprawie kupy jaska:-)pomogły rady. U mnie odkad jasiek w domu zycie wywróciło się do góry nogami. Tata Jaśka ciągle w pracy, mamy brak i teściowej też...zostałam sama z malństwem i tyle przeróżnych pytań raptowanie sie pojawiło. Skąd bede wiedziec ze ma goraczke, kiedy kaszel jest grozny, jakie kichniecie jest dobre a jakie złe no i jak sie ubrac aby było dobrze. W nocy tylko stres czy przypadkiem mnitoring oddechu napewno dziala. Popadam w jakąs szajbe i obsesje musze znaleść jakis sposób aby złapać jakiś zdrowy dystans do mojego dziecka i do tej całej sytuacji...Jas w czwartek ma wizyte u okulisty, własnie zaczeły sie wizyty czyli cos co było mi obce i tylko o tym czytałam. Ciagle sie zastanawaiałm czy mój Jasiek też tyle tego bedzie miał...i oczywiscie ze tak. Mam do ws pytanie drogie dziewczyny owiedziano mi ze wiyta u okulity potrwa dwie godziny, zaznaczam jest to nasza pierwsza wizyta po wypisie a w szpitalu jak badali oczka powiedzieli ze wszystko ok...wiec skad te dwie godziny, co oni mu tam beda robicdobra lece Jaska karmic...a tak pozatym to to złoty bobas jest i mimo wszystko jak to dobrze miec go blisko A i jeszcze bym zapomniała od kiedy wasze dzieci zaczeły ta rehabilitacje u nas wizyta neurologa dopier za 3 tyg i nie wiem czy załatwiać juz coś na własna ręke prywatnie. Pozdrawiamy ciepło wszystkie ciotki ;-)
reklama
ologasior
Mama Julci
hej .KENIA25--jak mozna napisz gdzie masz te wizyte u okulisty ,my chodzimy co 2 tygodnie od wypisania ze szpitala,a wizyta temy 2 godziny bo wpierw jest kropienie oczek by sie zrenice rozszerzyly a to jest 6 razy co 15 min.i potem badanie strasznie nie przyjemne musisz sie nastawic psychicznie.
kania-u okulisty najwyżej z 30 min. bo zakraplaja oczka chyba 3x co 10 min. Chyba że kolejki takie że 2godz sie czeka.Bo u nas to te kolejki nawet po 3godz. A rehabilitacja chyba najwcześniej od 3 m-ca życia ale to zależy też chyba od przyczyny rehabilitacji-czy asymetria ułożeniowa, czy jakiś niedowład.
A do poradni patologii noworodka chodzisz? Bo mnie właśnie oni skierowali na rehab. a potem dopiero jeszcze neurolog potwierdziła, ale to Zuzka miała 3 m-ce
A do poradni patologii noworodka chodzisz? Bo mnie właśnie oni skierowali na rehab. a potem dopiero jeszcze neurolog potwierdziła, ale to Zuzka miała 3 m-ce
Agnieszka_AJ2811
[*] 21.05.08 [*]12.05.09
Pozdrawiam Was ciepło.......
życzę duzo zdrówka dla Maluchów......
życzę duzo zdrówka dla Maluchów......
kerna
http://www.lauraziobro.pl
a to my tu mamy była Pannę Młodą wow no serdeczne gratulacje
KANIA ej ale ty to juz faktycznie sie schizujesz chociaż powiem Ci, że ja to też przecież tylko czytałam, myślałam i stres mnie wykańczał. A dodatkowo średnio znałam język i tu znowu porażka, pediatra od siedmiu boleści, który mówił tylko, że Polski to już z natury się doszukują najgorszego, zresztą wcześniej dziewczynom opowiadałam. Nie dziwie Ci się wcale bo niby skąd masz wiedzieć takie rzeczy. Ale teraz moja droga z biegiem czasu przyznam, że wszsytko się jakoś tak układa, że jest ok. Nie bój się że Niuniek będzie chorować..bo niby czemu?? Musisz myśleć że nie będzie i nie przejmować się tym, czego nie ma. Jak coś się stanie wtedy pytaj i na pewno Ci pomożemy albo rodzina, ktokolwiek...zresztą intuicyjnie będziesz wiedzieć co robićAle jak już piszę to odpowiem na kilka pyt. a co:-)
z kichaniem- bobasy często kichają bo oczyszczają sobie nosek...Michał kichał kilka razy dziennie...ale jak je dobrze, nie ma katarku to wszytko jestok.
Gorączka- na pewno zauważysz, bo dziecko traci apetyt i jest apatyczne..no tak jak dorośli
a kaszel to tak samo jak z kichaniem..jak sobie czasem kaszlnie to co tam ale wiadomo jak kaszle wieczorami uparcie to juiż cos nie tak. Michał teraz nauczył sie udawać kaszel i czasem to już tak jakby miał gruzlicę cwaniak a jak tylko na niego popatrzę, to banansłodki
My poszliśmy do okulisty dop. jak mały miał 8.5 mies. bo jak juz mówilam, pediatra miał olewke i nie mogłam sie doprosić żadnych badań/ ale jakoś byłychyba 3 zakraplania w przerwach 10 albo15min i potem to badanie....przygotuj się psychicznie. dobrze ze ja wtedy poszlam z mężem to trzymaliśmy go we dwoje,sama nie dałąbym rady.
KANIA ej ale ty to juz faktycznie sie schizujesz chociaż powiem Ci, że ja to też przecież tylko czytałam, myślałam i stres mnie wykańczał. A dodatkowo średnio znałam język i tu znowu porażka, pediatra od siedmiu boleści, który mówił tylko, że Polski to już z natury się doszukują najgorszego, zresztą wcześniej dziewczynom opowiadałam. Nie dziwie Ci się wcale bo niby skąd masz wiedzieć takie rzeczy. Ale teraz moja droga z biegiem czasu przyznam, że wszsytko się jakoś tak układa, że jest ok. Nie bój się że Niuniek będzie chorować..bo niby czemu?? Musisz myśleć że nie będzie i nie przejmować się tym, czego nie ma. Jak coś się stanie wtedy pytaj i na pewno Ci pomożemy albo rodzina, ktokolwiek...zresztą intuicyjnie będziesz wiedzieć co robićAle jak już piszę to odpowiem na kilka pyt. a co:-)
z kichaniem- bobasy często kichają bo oczyszczają sobie nosek...Michał kichał kilka razy dziennie...ale jak je dobrze, nie ma katarku to wszytko jestok.
Gorączka- na pewno zauważysz, bo dziecko traci apetyt i jest apatyczne..no tak jak dorośli
a kaszel to tak samo jak z kichaniem..jak sobie czasem kaszlnie to co tam ale wiadomo jak kaszle wieczorami uparcie to juiż cos nie tak. Michał teraz nauczył sie udawać kaszel i czasem to już tak jakby miał gruzlicę cwaniak a jak tylko na niego popatrzę, to banansłodki
My poszliśmy do okulisty dop. jak mały miał 8.5 mies. bo jak juz mówilam, pediatra miał olewke i nie mogłam sie doprosić żadnych badań/ ale jakoś byłychyba 3 zakraplania w przerwach 10 albo15min i potem to badanie....przygotuj się psychicznie. dobrze ze ja wtedy poszlam z mężem to trzymaliśmy go we dwoje,sama nie dałąbym rady.
W ogóle to dzisiaj byłam w poradni rehabilitacyjnej bo chcieliśmy sie przenieść bliżej(teraz jeździmy ponad 80km od domu) i pytam czy wogóle rehabilitują dzieci i jakie metody stosuja czy bobath czy Vojta a babsztyl w rejestracji mi mówi,że rehabilituja osoby w wieku od 0 do 100 lat i w każdym przypadku stosują te metody. Więc pytam czy któraś rehabilitantka ma certyfikat z met. bobath dla niemowlaków a ona na to że to nie ma znaczenia czy niemowlak czy staruszek!!!
hej dziewczyny dzieki za opowiedzi. Kobieta mi przez tel powiedziala ze tyle te badanie oczek ma trwac...kurcze faktycznie musze sie nastawic ze nie bedzie to miła wizyta. Co do skierowanie ja dostałam jeżeli sie orientujecie w Gdańsku na Wejhera,. Dzis w nocy Jasiek miał bezdech, zadziałał monitoring oddechu, poklepałam po plecach złapał oddech a ja potem całą noc byąłm jak struś wystraszona. Jejku nawet nie myślałam że tak ciężkie są te pierwsze dnI. Na dodatek Jasko ma tak nieprzyjemna lekarke, która go prowadziała w szpitalu i dalej go przejeła w poradni dla noworodków, że masakra. Aż nie dobrze mi sie robi, jak pomyśle że za pare dni musimy do niej pójść. Musze szybko znaleść dobrego pediatre i miec w totalnym poważaniu pania doktor ze szpitala.:-)Dziewczyny czy waszym bobasa tez zdażały sie bezdechy w domu?:-(kurdde boje sie ze mi jaska z powrotem do szpitala zabiorą, jak sie one beda czesciej powtarzac... A co do rehabilitacji to chyba w takim ukłądzi epoczekam nawizyte u neurologa i wtedy zaczniemy działać pozdrawiamy i dziekujemy za duzo inforamcj
reklama
Agnieszka_AJ2811
[*] 21.05.08 [*]12.05.09
Dowikla......dziękuje za zyczenia......
Duzooooo zdrówka dla Maluszków zycze...aby wszystko było dobrze......
Pozdrawiam
Duzooooo zdrówka dla Maluszków zycze...aby wszystko było dobrze......
Pozdrawiam
Podziel się: