reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Kania25: my dzisiaj byliśmy właśnie na Wejhera u okulisty. Najpierw będą kropić malutkiemu oczka 3 razy co 15 min a potem idziesz do lekarza. Jak nie będzie dużo bobaskó to wszystko bnędzioe trwało krócej niż 2 godzinki. Badanie jest okrpne-ja nie wytrzymałąm i się poryczałam. Niestety coś się zaczyna dziać w lewym oku i mamy przyjść znowu na to samo za 9 dni :-( a potem za miesiąc z racji tego, ze mały przy porodzie ważył poniżej 2 kg.
Cieszę się, ze mam to za sobą.
Aa..i możesz karmić małego do 1 zakrapiania oczu-później już nie wolno.
To, że się schizujesz to normalka- ja też tak miałąm przez pierwszy tydzień, Jak Toemk kichnął to nie spałam całą noc i na drugi dzień wezwałąm pediatrę do domu bo się bałam,że jakieś chorubsko złapał. Całe szczęście okzałam się BARDZO nadwrażliwą matka-ale ja mam to gdzieś. WOle sprawdzić 3 razy ale być spokojna.
Kania a gdzie rodziłaś? na Zaspie? my właśnie jutro lecimy tam na kontrole. Ale moja learz prowadząca jest bardzo miła (Sabiniarz) i mam do niej zaufanie. Zawsze możesz zmienić lekarza.

Pozdrawiam Was mocno i życzę udanego dnia

reklama
mamita powodzenia w szpitalu, mam nadzieje ze bedzie dobrze z nerkami:tak:
(pewnie i tak przeczytasz to dopiero po powrocie)
co do rehabilitacji to chyba nie jest tak ze te same cwiczenia stosuje sie u niemowlakow i u staruszkow :confused: przeciez to nielogiczne :confused:
albo baba w rejestracji to poprostu jakas glupia @#$%^ albo lepiej sie nie przenos :tak:
my narazie nie cwiczymy. dostalam sie w koncu po ok3m-cach dzwonienia na rehab w ramach nfz ale zajecia dopiero za miesiac:angry: tak wiec pewnie przejdziemy sie z mala na jedne zajecia jeszcze prywatnie ale juz nie na vojte,to nie dla mnie, nie umiem cwiczyc ta metoda :sorry2:
co do badania dna oka to mala miala raz zakrapiane oczy i za 10 min badanie i oczywiscie tez sie poryczalam :sorry2:
Agnieszka wybacz moje pytanie ale czemu dopiero teraz slub? pytam bo ja ze swoim tez bez slubu:tak: i dobrze mi z tym :-):-)

Gosiah kurcze zazdrosze wam ze masz juz te badanie za soba. Dziekuje za cenne informacje znajac mnie pewnie tez nie wytrzymam i sie łza zakręci. Tak rodziłam na zaspie i na kontrole do szpitala idziemy 9 lipca...a powiedz mi jak ja mam zmienic ta babeczke neontolog..bo rozumiem ze ty idziesz tez na kontrole do tej samej co prowadziła Twojego bobasa na odziale ? A Twój Tomek też leżał na oiomie na zaspie?czy rodziłaś w innym szpiatlu? dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek:) Jasiek był troche zdezorientowany:-p A i przeczytałąm że teamt ślubów się zaczął grushka witaj w gronie jam też w konkubinacie jeszcze żyje:tak:ale pewnie nie długo to potrwa bo już coś szłysze o jakimś planowaniu tego widowiska. Pozdrawiamy ciepło

Ostatnia edycja:
mamita powodzenia w szpitalu, mam nadzieje ze bedzie dobrze z nerkami:tak:
(pewnie i tak przeczytasz to dopiero po powrocie)
co do rehabilitacji to chyba nie jest tak ze te same cwiczenia stosuje sie u niemowlakow i u staruszkow :confused: przeciez to nielogiczne :confused:
albo baba w rejestracji to poprostu jakas glupia @#$%^ albo lepiej sie nie przenos :tak:

Agnieszka wybacz moje pytanie ale czemu dopiero teraz slub? pytam bo ja ze swoim tez bez slubu:tak: i dobrze mi z tym :-):-)
Witam1 CZytam już teraz bo okazało sie że nie ma wolnych łóżek w szpitalu:no:a to że termin urografii był ustalony juz dawno to ich nie obchodzi i termin po prostu przepada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam tylko nadzieję że to nic groźnego bo jeżeli sie okaże że coś sie dzieje i jest późno zdiagnozowane to wysadzę ten szpital i nfz:wściekła/y::wściekła/y:
A co do rehab. to też wydaje mi mi się że metoda Bobath jest tylko dla dzieci-ale te babsztyle w rejestracjach to oczywiście jak doktory:angry::angry: narazie zostaje tam gdzie jestem, ale dostałam nr tel od znajomej do (podobno) dobrej rehabilitantki -tylko trzeba najpierw iść prywatnie a potem gdzieś nas wcisnie na kasę :baffled:
My mamy tylko cywilny-ale marzy mi sie kościelny ślub ale kasy ciągle brak:confused:

jedno wam poradze co do wszystkoch badan zazwyczaj jest tak ze dziecko małe wchodzi bez koleji przynajmniej tak jest u okulisty w katowicach w klinice tylko ze trzeba umiec sie odezwac bo czesto nie przepuszczaja
ale musze sie pochwalic Adas ma juz tylko jedna rehabilitacje w tyg:-) hura!!!
Ale teraz mamy problem z laryngologami bo terminy sa do luftu :wściekła/y:

Kochane......dlaczego dopiero slub?.....i tylko cywilny...?
Otóz moje Panie....byłam rozwódką......Gosia to dziecko z poprzedniego małzenstwa......juz miałam piękny slub z pompą......a teraz kameralnie....i tylko cywilny....
Dziękuje za zyczonka.....

Witam wszystkie mamy i malenstwa.
my wlasnie wrocilysmy z badania sluchu no i chyba nie jest najlepiej poniewaz mamy nastepne badanie za miesiac juz te ogolne gdzie dziecko musi spac pol godziny i maszyny chodza. U malej mojej prawe uszko moze byc z lewym jes gorzej ale wszystko powiedza za miesiac i znowu to okropne czekanie. a co u waszych pociech slychac.
pozdrawiam serdecznie.

Ologasior U nas te dwa pierwsze badania wyszły nie najlepiej a potem w wieku 4 m-cy bad. metoda Bera podczas spania właśnie wyszło super. nawet lekarka dziwiła się,że jest ponad normę! także nie zamartwiaj sie na zapas:-):-):-) My jutro na kontrole do rehabilitantki-nie byliśmy 1,5 m-ca bo jak nie antybiotyk to szczepienie i tak w koło:baffled:

reklama
hej. tak wiem ze bywa roznie.u nas powodem moze byc ten wylew 3 stopnia,zamartwica przy urodzeniu,wczesniactwo.jak i leki ktore dawali jej w szpitalu. a te badanie co dziecko spi mamy wlasnie za miesiac.
pozdrawiam serdecznie

Do góry