reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

u mnie w obu przpadkach chloapaki wyszły jak zaczeły przybierac na wadze i utrzsymywały stała temp ciala no i były zdrowe
. ja wiem ze czasami takimi maluszkami trudno sie zajmowac bo to malutkie ale nie wolno sie bac a na spacerki wychodzic jak tylko pogoda na to pozwala. Co do przybierania to u mnie przybierali ponad poł kg na miesic

reklama
Mój syn po urodzeniu leżał w szpitalu 9 dni. Jak się urodził ważył 1860g, a jak wychodziliśmy ważył 1980g. Od początku był na butelce ponieważ nie chciał piersi. Pił mleko Nestle Amneo i przybierał na wadze 1kg. To mleko jest podobno bardziej kaloryczne. Teraz ma prawie 2 lata i waży niecałe 11. Teraz ma znowu niedowagę. Urodził się w lipcu jak było cieplo i od razu codziennie wychodziliśmy na spacery.

gosiah i hanna31 witajcie na forum :-)
kurcze dziewczyny jak tak czytam ile wasze maluszki wazyly po urodzeniu to az trudno mi sobie to wyobrazic i rozumiem ze boicie/balyscie sie je kapac czy brac na rece.. moja wazyla 3290 (35tc) :sorry2: i tak sobie mysle ze nawet dobrze wyszlo bo w 40tc nie wiem jakbym urodzila pewnie 5 kilowe dziecko ;-) oczywiscie troche przesadzam bo z powodu wczesniactwa mala ma zaleglosci w rozwoju i gdybym mogla wolalabym urodzic ją o czasie.

my na pierwszy spacer poszlysmy dokladnie jak mala miala miesiac-17 lutego.
wczesniej oczywiscie werandowanie od kiedy skonczyla 2tygodnie.
pamietam ze kilka pierwszych spacerow marika przespala, zasypiala od razu w wozku a budzila sie podczas rozbierania. tak wiec nawet nie wiedziala ze spaceruje ;-)
pozdrowionka i duzo zdrowia dla maluszkow.

KARMELCIA ta deprecha to z samotnosci.W sumie to nie wstydze sie tego, ale zla jestem na siebie jak przyponme sobie jakie rzeczy mowilam...apel mądry Ci powiem i mam nadzieje ze nie będę musiała sobie o nim przypominać.:tak:
W Hiszpani tez dzieciaczki wychodza jak przybieraja na wadze, same jedzą z wagą min. 2100. A tak sie balam ze bede musiala czekac az do daty porodu.czyli wyszlo ze lezał tam 5tyg.. A spacerki to też wyglądały tak, że to był pewniak, że bedzie spokoj i słodka cisza:sorry2:więc ja, pomysłowa babka, brałam żarełko, książek cały wór, gazet i szłam jak cyganka obładowana do parku:-D:-D:-DBo Michał jak tylko wjeżdzaliśmy do windy, było: ehe ehe ehe łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:wściekła/y: i po słodkim relaksie...a potem to nie wiedząc czemu mu sie odmieniło i za nic nie chciał w wózku...no i znowu rozbrajający widok..mamusia z dzieciaczkiem na rękach i wózek jeszcze pcha eh dzieciaki...wszystko dla nich:tak:

witam wszystkie mamusie .tak wiec my tez zaczelysmy spacerowac odrazu i powiem ze dobrze to robi malej ,je ladnie przybiera na wadze wiec nie ma co czekac a smialo isc na spacerek.
A co do naszych wizyt bylysmy u okulisty i jednak jest retinopatia w lewym sie zmniejsza a w prawym stoi w miejscu,i musimy co 2 tyg jezdzic na kontrole.
pozdrawiam

cześć dziewczyny :-)
Macie racje- nie ma co panikować tylko działać i dotleniać mohego szkraba. Jak nam tylko pozwoli pogoda to zaczynamy spacerki. Ponoć w weeken ma już być ładny więc będziemy działać :-)
No i mamy zaliczone usg bioderek-wszystko ok także ja również jestem spokojniejsza. W środę czeka nas kolejna kontrolna wizyta u neonatologa-pewnie znowu będzie kręciła nosem na wage. No zobaczymy..
Mnie coś chorubsko bierze-w nocy gardełko dawało popalić. Mam nadzieję, że mi się to nie rozwinie.
Miłego dnia kochane :-)

olgasior: ważne, że sytuacja z oczkami jest stabilna i się nic nie pogarsza. Trzymam mocno kciuki, żebyście jak najszybciej zapomniały o problemie i cieszyły się pięknymi i zdrowymi oczkami

reklama
Kasiurek: pytałam pediatrę i powiedział mi, że ok. 2-3 miesiąca życia. Ale podejrzewam, że tak jak wszystkie inne rzeczy, wszystko zależy od danego maluszka.

dziekuje slicznie, matrwie sie ze mały bedzi emusial 2-3 miesiace lezec w spzitalu :( skuli tylko tego ze nie umie trzymac jeszcze tak dorbze ciepełka, ale z drugiej storny ma anemie i najprawdopodobniej bedą mu przetaczac krew i wtedy powinno byc juz duzo lepiej..weldug lekarzy ..tylko czy to prawda?

Do góry