reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
A ja wpadam się przywitać.Jestem mamą Soni wcześniaczka z 29 tygodnia ciąży.Obecnie oddycha jeszcze z pomocą respiratora.Powiecie mi czego moge się spodziewać?

Witajcie wszystkie mamy i maluszki !
Mam pytane czy ktoras przezywała odmę płuc malucha. Moja Nikola urodzila sie 7 marca w 26 tygodniu z wagą 700g. Ma wylew krwi do mózgu IV stopnia i teraz jeszcze stwierdzili ze ma zapalenie brzuszka. Jej stan jest nie stabilny ale jak trzeba bedzie to zrobią jej operacje, bardzo sie o nią martwie :-(

Witaj moja córeczka urodziła się poprzez cc w 29+5 tygodniu ciąży z wagą 1340 i dł 39 i w pierwszej minucie dostałą tylko 1 punkt w skali apgar. Praktycznie biło jej tylko serduszko.
Pod respiratorem była 5 dni. a na oddziale intensywnej opieki 10 dni a później na oddziale opieki ciągłej. Miała zapalenie płuc (norma u wcześniaków), wylew 2 stopnia ( po który nie ma żadnego sladu).
W tej chwili ma 16 miesięcy i jest zupełnie zdrowym dzieckiem.
Także głowa do góry będzie dobrze.

natala 1979 przede wszystkim uzbroj sie w cierpliwosc i nie zalamuj sie tym co mowią lekarze spodziewać można się wielu rzeczy ale po co uprzedzać fajty każdy wcześniak jest inny i każdego może spotkać wiele lub przejść spokojnie. Głowa do góry bądź przy swoim maluszku cały czas on tego bardzo potrzebuje a i wpływa to też na jego lepszy rozwój. Moj synek urodził się w 28 tc dnia 18 stycznia tego roku i ja jestem dobrej myśli. Gdyby nie cholerne zapalenie płuc już dawno byłby ze mną w domku mam nadzieję że jutrzejsze zdjęcie płucek pozwoli mu na wyjście w poniedziałek. Cały czas wiem że będzie wszystko w porządku i że będzie się dobrze rozwijał - jak do tej pory. Pozdrawiam gorąco

Cześć kobietki.Witam nowe wcześniakowe mamuśki.Judyta moja córcia miała odme płuc .Pękło jej płucko i miała włożony w nie dren,który wychodził na zewnątrz.Takie szkrabki radzą sobie z tym i teraz pozostała jej jedynie blizna po drenie.Twoje maleństwo też sbie z nią poradzi.Przeczytaj mój blog z Pamiętnika małj Julci tam znajdziesz wszystko na ten temat i dowiesz się co może jeszcze was spotkać choć wcale nie musi

reklama
Witajci!
dzisiaj bylam w szpitalu, lekarze powiedzieli najgorsze, moja mała nie reaguje na zadne lekarstwa i jej stan sie pogarsza, jej skórka juz nie jest różowa tylko po woli robi sie blada, dzisiaj miala juz sine nózki i jak lekarze powiedzieli ona umiera. Nie wiem jak to przezyje, jest mi strasznie ciężko. Wiem ze naprawdę dzieje coś zlego, bo nawet pielęgniarki nie chcą ze mna rozmawiać tylko mnie odsyłaja do lekarza. Pozdrawiam

Do góry