reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Serwus laseczki.Nas troche nie bylo.Ale dzidzius zachorowal.Meldujemy poslusznie ze nastąpila poprawa.Mamy tez osiagniecia.Amelka juz samodzielnie siedzi i nauczyla sie dawac buziaki.W zwiazku z siedzeniem zostanie w sobote zakupiony nocniczek:-) i zobzczymy co sie bedzie dzialo.Mam nadzieje ze dzieciaczki zdrowe i ze wogole wszystko jest fajno.Pozdrawiamy:happy2:

reklama
Hej.Troszke bylam zmartwiona poniewaz Amelka prawie nic nie jadla.Robila przerwy po 12-15 godzin i wypijala po okolo 70 ml mleczka wiec panikowalam zeby sie nie odwodnila.Teraz juz je lepiej.Ale nadal czekamy na wyzyte u pediatry.:happy2:

Tak mysle choc wiesz berdzo sie martwilam a nawet powiem panikowalam i pewnie dzidzia tez wyczuwala ze jestem zestresowana przed kazdym karmieniem a to wcale nie pomagalo.Do infekcji doszlo nam jeszcze ząbkowanie i tak sie to nalozylo na siebie.Ale juz mamy 4 jedyneczki.Smaruje tez dziąselka zelem i chyba troche pomaga.A swoja droga Mamo Julci-w ktorym miesiacu zaczelas rozszerzac diete Julce?Bo Amelka ma juz 9 miesiecy.Pije glownie mleko.Teraz raz dziennie je deserek owocowy ze sloiczka i raz dziennie podaje kaszke lyzeczka.A do niczego innego nie moge jej przekonac.I co do picia to tez wogole nie chce pic herbatek czy sokow.A jest na mleku modyfikowanym wiec picie rozwizalo by troche problemow

A mi Adas sie zbuntował i narazie po horobie gardzi soczkami pija tylko herbatke albe bardzo ładnie zjada i obiadki i deserki i nawet kaszki mu zasmakowały:-)

Neurolog tez z Adaska zadowolony tylko mowi ze to maly leniuszek i nic mu sie nie chce:-)ciekawe po kim to ma:-)

gratulacje dla Amelki:tak:

pytalas o rozszerzanie diety, co prawda nie mnie, ale mysle,ze sie nie obrazisz,jak tez cos napisze.

Ja zaczelam wprowadzanie nowosci ok 7 miesiaca, wczesniej chlopcy w ogole nie byli tym zainteresowani, na poczatku powoli, kaszki, deserki owocowe, pozniej przekonalam sie do obiadkow, zaczynalam od polowy sloiczka, bo tyle tez wystarczalo, w miedzyczasie synek potrafi zjesc 2, czasami 3 sloiczki dziennie i jest zadowolony z takiego obrotu spraw. Do tego dostaje herbatke, albo rozcienczony soczek jablkowy,zeby mial wystarczajaco plynow w organzmie. Mleczko ogranicza sie do butelki rano i butelki wieczorem. :tak: Za to drugiego Synulka nie moge w zaden sposob przekonac do jedzenia lyzeczka. macie moze jakies sposoby na to??:confused: Dostaje deserki owocowe, ale przez butelke:baffled: inaczej nie idzie, a nie chcialam,zeby caly czas pil tylko mleko.

jakie macie plany na dzisiaj dziewczynki? u nas na razie swieci slonko,ptaszole swiergola,wiec mam zamiar zaciagnac rodzinke na wiosenny spacerek (jakies zakupy by tez sie przydaly, ale spacerek przyjemniejszy, bo nasze wypady do marktow z chlopcami koncza sie zawsze ciaglymi pytaniami,czy to blizniaki, i czy mozliwe,ze jeden wiekszy od drugiego. :-D;-)a na takie cos juz ochoty nie mam:wściekła/y:

u mnie zimno:-)

Adas tez nie lubi jesc łyzeczka ale ja wszystkie posiłki typu obiadki deserki podaje mu lyzeczka i juz powoli łapie o co w tym chodzi a diete zaczełam urozmaicac jak miał ponad 4 miesiace:-)

witajcie
Zielono mi-pewno ze sie nie gniewam a wrecz bardzo sie ciesze bo czekalam na rade.U nas jest problem z piciem bo Amelka wogole nie chce pic sokow ani herbatek tylko mleko i to mnie martwii.A co myslisz o podawaniu budyniu?nie za wczesnie na krowie mleko?Amelka jest z czerwca czyli ma teraz 9 miesiecy.
A jesli za wczesnie to jak zrobie ma modyfikowanym to moge normalnie zagotowac bebiko?Jesli wiesz prosze o rade.
U nas na dzisiaj plany takie ze jedziemy do polskiego sklepu zamowic bebiko i kaszki bo sie koncza.No i chyba bedzie dzisiaj zakup nocniczka bo Amelka juz sama siedzi.U nas ponuro i bedzie lalo jak z cebra.Pozdrowienia dla wszystkich mam i dzidziusiow.:happy2:

reklama
elmaluszek wydaje mi sie ze na krowie mleko jeszcze za wczesnie:-)

Dziewczyny wy to wogole pozno wprowadzacie nowosci bo ja juz od 4 miesiaca:-)

Do góry