reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Wiesz dzieci mają takie zachowanie a jeszcze swoją drogą nerwy...o te to one potrafią pokazać,bo nie wiem czy wiecie że takie wcześniaki są okropnymi nerwusami.Przestrzegali mnie przed tym lekarze i wiecie u mnie to się sprawdza.Z jednej strony rozpieszczenie z drugiej nerwowość i istny dom wariatów.

reklama
Witam w ten deszczowy ale wiosenny dzien!przy kawusi!!jejuś marzę o smaku kawy - jestem strasznym jej smakoszem ale jeszcze długo jej nie wypiję hehe!
A w sumie nie mogę doczekać się już rozpieszczania mojego synka! oby tylko już mieć go w domku!

Witam
Znowu chwilke nas nie bylo. Wrocilam do pracy i przez to mam mniej czasu czyt. nie mam czasu. Malego zabieram ze soba wiec wszystko zajmuje mi teraz dwa razy dluzej czasu.
Zaliczylismy kolejna wizyte u pediatry. Malenstwo zaszczepione. Pediatra niezadowolony, twierdzi ze za malo urosl.Ma 4650g i 52 cm. Nie wiem teraz czy mam sie tym martwic , czy tylko pediatra taki nadgorliwy. Sprawdzilam na siatce centylowej i mnie wyszlo prawie w normie. Zobaczymy za tydzien u neuropediatry.
Znowu musimy zrobic usg glowki, test snu i ponownie zawitac u pediatry. Uff sporo tego.

Wydaje mi się że trafiłaś na nadgorliwego pediatre.Przecież wcześniaki wcale tak szybko nie dorównają rówieśnikom urodzonym o czasie .Moja córcia ma ponad 2 i pół roku a waży 12 kg i ma 86 cm wzrostu i jest w normie,a co dopiero taki maluch.

hej hej nie piję kawy bo nie chcę narażać póki co maleństwa na razie za wcześnie jak dla mnie jeśli chodzi o używki i takiego maluszka. powiedzcie mi przy okazji bo Igorek miał dziś USG i wyszło krwawienie I stopnia i nigdzie nie mogę nic znaleźć co oznacza i jestem załamana a pani doktor jest beznadziejna i nic nie potrafiła mi powiedzieć :( ratujcie

reklama
Julcia nie miała wylewów.Wiesz zaraz ci wkleje na priate coś co znalazłam na ten temat.Kochana nie przejmój sie za bardzo,bo sporo wcześniaczkow wychodzi z wylewów bez szwanku i rozwijają się normalnie.

Do góry