reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

a dziewczyny powiedzcie czy wasze pociechy miały przetaczaną krew bo ponoć u wcześniaków to normalne i mój chyba niedługo będzie miał

reklama
Tak, Moja Julcia miała 5 razy. 5 raz miała przetaczaną krew już po prawie 2 miesięcznym pobycie w domku. Ja jestem też wcześniakiem i też to przechodziłam. Jest to normalne. Więc nie musisz się martwić

uff to super bo to wszytsko tak strasznie brzmi a ja nie wierzę już lekarzom jak mówią że coś jest normą bo myślę sobie że mówią tak aby ukryć swoje zaniedbania

ojej w takim razie bardzo cieszę się że nie oglądałam tego filmu myślę że nie jestem na etapie aby oglądać coś takiego. Ja swojego synka też pierwszy raz wzięłam na rączki- w sumie do kangurowania - na patologii noworodka - po skończeniu przez niego miesiąca!!!i właśnie uczucie było niesamowite mleko z wrażenia tryskało lało sie po plecach hihihih a wczoraj godzinkę miałam go na sobie i było cudownie!!!!i też mam nadzieję, że niedługo wszystkie mamy będą mogły kangurować swoje dzieci poczynając już od OITD
Wiesz fajnie,że masz takie warunki bo to musi być super

a dziewczyny powiedzcie czy wasze pociechy miały przetaczaną krew bo ponoć u wcześniaków to normalne i mój chyba niedługo będzie miał
Moja Julcia też kilkakrotnie miała przetaczaną krew i to w szpitalu,ale zawsze po transfuzji następował kryzys lekarze tłumaczyli nam,że często u takich wcześniaczków tak bywa bo organizm walczy i to akurat w naszym przypadku bardzo mnie przerażało,zawsze się tego bałam.

och jej teraz troszkę mnie wystraszyłaś ja mam nadzieję że u mnie przejdzie to spokojnie ech jeszcze tyle przede mną zaraz jadę na kangurowanie i strasznie już się na to cieszę ale wiecie dziwi mnie że nie wszędzie kangurują bo mój szpital jest uważany za jeden z najgorszych szpitali w Polsce więc jesli tu kangurują to gdzie nie????

och jej teraz troszkę mnie wystraszyłaś ja mam nadzieję że u mnie przejdzie to spokojnie ech jeszcze tyle przede mną zaraz jadę na kangurowanie i strasznie już się na to cieszę ale wiecie dziwi mnie że nie wszędzie kangurują bo mój szpital jest uważany za jeden z najgorszych szpitali w Polsce więc jesli tu kangurują to gdzie nie????
MamoIgorka nie miałam wcale zamiaru cię straszyć.Ja poprostu napisałam jak było w naszym wypadku a przy okazji uprzedzić cię że może tak się zdarzyć,choć mam nadzieje,że u was wszystko będzie ok.Wiadomo co organizm to inaczej reaguje i trzymam kciuki za synusia a jeżeli chodzi o kangurowanie to niestety w szpitalu wojewódzkim w Legnicy tego nie ma.

Dzisiaj odebraliśmy wyniki morfologii Karolika.okazało sie ze ma anemię...teraz bedzie dostawał jakieś zastrzyki ,sama nie wiem co bo ze zdenerwowania nie mogłam sie skupic na rozmowie z lekarzem.
Drogie Mamy Wcześniaczków-czy Wasze dzieciaczki tez to przechodziły??
umiearm z nerwów.

Wiesz u nas było wszystko w porządku .Jak mała miała anemie dostawała doustnie żelazo i to wszystko no oczywiście wcześniej na oddziale były transfuzje ale to inna historia.Po wyjściu z oddziału w czasie wizyt u neonatologa robionao jej kilka razy morfologie na oddziale i wyniki były ok. więc nie brałaa nic poza żelazem.

reklama
Muszę z Wami podzielić sie moją radością!!!Dziś podczas kangurowania pielęgniarka na polecenie lekarza przystawiła mi małego do piersi. pani doktor kazała oswajać się małemu z piersią żeby polizał troszkę itp a on zaczął normalnie ciągnąć!!!!!zjadł 5 ml to jak na początek i tak nie źle i najważniejsze że podczas jedzenia saturacja cały czas była na poziomie 98-100!!!!! jejuś jakie to niesamowite uczucie karmić piersią!!!!!szkoda że na to muszę jeszcze troszkę poczekać bo Igorek nawet nie ma wprowadzonego jeszcze jedzenia przez smoczek - cały czas sonda !!!A wy karmicie lub karmiłyście piersią?

Do góry