reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Czyli ok,juz myślałam że go przekarmiam.Ale on czasem nawet po 70ml wypluwa smoczek więc chyba zjada tyle ile potrzebuje.
Kunda,fajne te Twoje chłopaki.

ok ok...jak tylko karmisz na zadanie to dziecko zjada tyle ile potrzebuje nie musisz sie zamartwiac:-)

reklama
Jeszcze może któraś z Was mi powie,tak mniej wiecej ile wasze maleństwa zjadały?Karolik ma 5 tyg,zjada średnio 100 ml 7 razy dziennie.Czy to nie za dużo?
pozdrawiam.
Wiesz moja Julcia bardzo długo jadła po 70g a w wieku 9 miesięcy 80-100g ale co 3 godziny a czasami i 2

Wiesz moim starszym dzieciakom pomagał masaż brzuszka zgodnie z ruchem wskazówek zegara,ciepłe okłady i leżenie na brzuszku.Julka na szczęście ich nie miała

Dobry wieczór.No i niedziela mineła.Julka dała nam dzisiaj w kość bo cały dzień nie spała więc ok.17 zrobiła się okropnie marudna no i jeszcze się tłucze,bo nie może zasnąć.Chyba ze zmęczenia.

cześc dziewczyny ,właśnie wróciłam z 2 tygodniowego ppobytu w szpitalu,nieźle mnie potrzymali na patologi.A dziś na szcęście w domku i oby wytrwać do 6 marca do terminu cc.A jak bede na wizycie u swojego lekarza to mu podziękuje ,bp mówił ż ete twardnienie jest normalne a w moim okazało się ze nie jest bo miałam skurcze i lekkie bóle w nocy wiec rano pojechałam do swojego miejskiego szpitala, tam ktg badania i szybka decyzja ze mnie przewoża na starynkiewicza do wawy a tam znowu badania itd potem poroduwka zastrzyki ,proszki ,po badaniu okazało się że szyjka jest nieco skrucona a kanał przepuszcza palec ,do tego doszła hipotrofia i troche białka e moczu.......No ale jest teraz oki mam kontrolować ciśnienie i raz w tygodniu badanie ogólne moczu,no a mały jest mniejszy wagowo bo to 36 tydz a wazy niecałe 2300 i jest troche mniejszy ale po porodzie nadrobi

A tak się steskniłam za moja mała ,oj 2 tyg jej nie widziałam i teraz nacieszyc sie nią nie moge......:-)

Witaj Oliwka no to faktycznie miałaś urlop na białej sali...no ale najważniejsze,że dzidzia rośnie i wsztstko w porządku no i to,że to 9 miesiąc

reklama
Witaj Oliwka no to faktycznie miałaś urlop na białej sali...no ale najważniejsze,że dzidzia rośnie i wsztstko w porządku no i to,że to 9 miesiąc

nawet nie wiesz jak super czuje sie w domu,oj tak bardzo za mała tęskniłam :-(
ale teraz byle wytrwać te pare dni i potem znów do szpitala ale już wróce wtedy z maluchem.....i już wiecej nie mam zamiaru lezec w szpitalu !!!!:no:
mały rośnie i przybywa na wadze i bardzo mnie to cieszy bo jego biometria z tygodnia na tydzień sie poprawia ,ale lekarze mowia ze i tak bedzie mały....ale najważniejsze że rozwija sie prawidłowo i bedzie zdrowy.......a moja bomka tak sie zmieniła przez te 2 tygodnie ,ząbki urosły i włosy też..super babka sie z niej robi!!!;-)

Do góry