reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

my milismy maraton lekarzowy bo okulista neurlog laryngolog...i w sumie to nawet nie jest zle..neurolog zlacił nam sumplement diety bo Macius ma trudnosci z uwaga..ale sama sie zastanawiam czy warto wydac piniadze bo słyszałam rozne opine...w kazdym razie byle do wrzesnia bo moze znowu uda sie isc na biofedbeck i on pomoze

reklama
my nie mamy osobnego watku to napisze tutaj...kardiolog u chłopakow w koncu w porzadku, Mackowi przyznali 8 godzin w miesiacu na wczesniej interwencji wiec mamy 4 godz biofedbecku, 2 godzi terapi ped i 2 godz terapi log...wiec super...oprocz tego w przedszkolu obu dali logopede i Mackowi jeszcze terapie ped...no i mamy korekcyjna...pani reh powiedziała ze Adasiowi juz nie potrzeba reh..( po 4 latach ) i tylko korakcyjna i wszystkie zajecia ruchowe jak najbardziej wskazane...najgorsze jest to ze na biofedbecku wyszło ze u Macka pracuje lewa połkula a prawa...no coz....

Oj. dawno mnie tu nie było...
Witam i ja
Kurcze jak dawno mnie tutaj nie bylo:zawstydzona/y::no:jednak staram sie czytac na bierzaco:tak::tak::tak:
Przede wszystkim witam wszytskie nowe wczesniacze mamusie:-)
Ja jestem z dziewczynkami po bilansie czterolatka:tak::tak::tak:No i sa nadal miniaturkowe bo w sumie gabarytowo odpowiadaja mniej wiecej rocznym dzieciom
Wiktoria ma 82 cm i wazy 8900
a Klaudia ma 81 cm i wazy 8600
teraz daje Im do picia nutridrinki i za miesica kontrola wagi
Sa zdrowe i idealnie sie rozwijaja:tak::tak::tak:Chodza do przedszkola i anwet maja narzeczonych:tak::tak::tak:
Tearz w moczu wyszly Wiktorii leukocyty i zelazo w dolnej granicy normy.A tak poza tym to zadnych zastrzezen

Moja Zuza 3,5 roku i 18,9kg waży. Brzuszysko ma jak nic. Spodnie na 110 kupuję. Widocznie uroda za mamą bo Ty szczupła jesteś:-)Czego zazdroszczę oczywiście...

Zobacz załącznik 372775

Zobacz załącznik 372776

Dziewczyny po 5 dniach plastrów mamy taki finał :no: Radźcie jak mam to załagodzić do poniedziałku po południu bo wyjdę z siebie. Wcześniej do lekarza nie trafię. Wczoraj na rehabilitacji nic nie było a dziś sam ogień :no: W całym naszym ośrodku jest tylko jedno dziecko, które ma uczulenie na plastry do kinesiology taping - Paulinka :cool: Pomóżcie, czym smarować, może jakiś domowy sposób???

Oczywiście jak plastry zadziałały i mała w wózku prosto jeździła, nie skręcało jej to musiało się coś schrzanić :wściekła/y:

Taping jest ok może uczulone na ten "klej" w sprayu.

my nie mamy osobnego watku to napisze tutaj...kardiolog u chłopakow w koncu w porzadku, Mackowi przyznali 8 godzin w miesiacu na wczesniej interwencji wiec mamy 4 godz biofedbecku, 2 godzi terapi ped i 2 godz terapi log...wiec super...oprocz tego w przedszkolu obu dali logopede i Mackowi jeszcze terapie ped...no i mamy korekcyjna...pani reh powiedziała ze Adasiowi juz nie potrzeba reh..( po 4 latach ) i tylko korakcyjna i wszystkie zajecia ruchowe jak najbardziej wskazane...najgorsze jest to ze na biofedbecku wyszło ze u Macka pracuje lewa połkula a prawa...no coz....

U nas znowu na odwrót prawa pracuje a lewa niby nic. ale lekarze mówią, że jak po wylewie lewostronnym prawa pracuje to oik. Gorzej jakby lewa pracowala lepiej:baffled:I bądz tu mądry...

reklama
Witam, 17 listopada na całym świecie obchodzony jest Dzień Wcześniaka, który przypomina o przedwcześnie narodzonych dzieciach i szczególnej opieki, której wymagają te noworodki. Z tej okazji, Europejska Fundacja na rzecz Opieki nad Noworodkami , we współpracy z polską Fundacją Wcześniak oraz innymi organizacjami zrzeszającymi rodziców wcześniaków w całej Europie planuje 23 listopada złożyć w Parlamencie Europejskim "Apel o działania na rzecz wcześniaków". Celem tej inicjatywy jest wdrożenie ogólnoeuropejskich standardów jakości w leczeniu i opiece nad przedwcześnie urodzonymi dziećmi. Wsparcia dla niej może udzielić każdy, kto zagłosuje na stronie kampanii "Ene, mene, mini. Oddajcie swój głos na wcześniaki!"

ene, mene, mini: Welcome Page

Do góry