reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
Aga_Natalia, witaj:)
Ale chyba chodzi o torbiele nie cysty, co?
Jeśli w mózgu będa torbiele przegrody przeźroczystej to spoooookojnie. To fizjologiczne:)

Co do lekarzy, to nawet nie chce mi się komentować. Trafialiśmy na różnych.
Ja uważam, że rodzic ma prawo do każdego pytania i uzyskanie na nie odpowiedzi. Jak coś zostanie przeoczone to kto będzie ponosił tego konsekwencje?..

Mam pytanko do mam, ktore podają swoim dzieciom Jodid. Jak mam podać tą tabletke dziecku? Czy mogę ją rozkruszyć i podać na łyżeczce z mlekiem lub herbatką? Pytanie w sumie głupie, ale wole zapytać ...

kamea Natasia nie dostawała tego leku, ale wszystkie które miała w tabletkach kazano nam kruszyć, mieszać z niewielką ilością przegotowanej wody lub mleczka i podawać strzykawką.

My też tak podajemy tabletki, rozkruszam na drobniutko i mieszam z ciepłym mleczkiem, do strzykawki i podaję nie na język tylko z boku po policzku lepiej wchodzi. Jak zostanie jakaś grudka to mamy niestety wymioty, szkoda, że dla dzieci nie ma wszystkiego w kropelkach :(

Aga_Natalia witaj :)

Kamea, my też podawaliśmy strzykawką.Teraz zaczęliśmy podawać lekarstwa wymieszane z mleczkiem zwykłą łyżeczką, pomalutku, w małych ilościach na łyżeczce i wydaje mi się, że jest nawet lepiej niż przy strzykawce.

Cześć mamuśki.Aga_Natalia witaj.Podejrzewam,że chodzi w waszym wypadku o torbiele-dla pocieszenia one same się wchłaniają.Moja córcia też je miała i na szczęście znikneły.
Musze się pochwalić- moje dziecię zgubiło drugiego ząbka.Pierwszy stały zaczoł jej już rosnąć.
U nas wszystko ok.Właśnie jesteśmy po weselu w życiu mojej córci to pierwsza taka poważna imprezka - jest nim zachwycona a najbardziej tańcem z panem młodym..
Wiecie co w ubieglym tygodniu pojechaliśmy z Julką na zakupy do galerii w pewnym momencie nasze dziecie zgineło nam z pola widzenia .Biegamy po całym sklepie,wolamy,szukamy i nic nagle wychodze przed sklep i wiecie co widze moje dziecie staneło na wystawie obok manekina i tam stało nie odzywając się wcale.
Zobacz załącznik 278345

reklama
Mamo Julci, chyba zawału bym dostała..:)

Kamea, napisz jakie Twoja mała ma TSH i jaka jest decyzja lekarzy. Ja z Franiem jade we wtorek do IMiDZ i do CZD, krasnal będzie "skanowany" we wszystkich kierunkach. Chce porozmawiać też o TSH..

Do góry