reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Witam.U nas trwają przygotowania do wyjazdu.Jula przeszczęśliwa- bo jedzie do dzieci.Ciekawe jak tam będzie się zachowywała bez tatusia...bo to jego córunia.Wystarczy jak rano go nie widzi w domu od razu miałczy za tatą.

reklama
Witam po prawie 1, 5 roku przerwy!!!!Witam stale bywalczynie i tez nowych rodziców. Nie jestem w stanie ogranąć wszystkich postó napisanych pod moja nieobecność ale trudno!!!jakos sie wdrożę :D co u was? Moj mały rozwija sie bez zadnych problemów i mam nadzieję że tak zostanie dla nowych rodziców napiszę ze urodził sie w 26 tygodniu z wagą 1260 :D został już dawno wypisany ze wszystkich poradni. Miałam problem tylko z wagą do dziś jest drobniutki i szczupły ale już w końcu wszedł na a=wagę dobrą oczywiście na 3 centyl a zawsze był poniżej 5 :D na bilansie 2-latka pani zaskoczył mnie mówiąc że jest wysoki jak na swoj wiek hehe wiec super!!!! sciskam i pozdrawiam gorąco!!!

Mamo Julci a gdzie wyjeżdzacie? na turnus? jeżdzicie? macie potrzebę? mam nadzieje ze zadnych zmian na gorsze nie bylo? sciskam gorąco

Witam.Dawno mnie nie było.Byliśmy w sanatorium w Szklarskiej Porębie tam Jula miała robioną spirometrie płuca i wynik jest super.Płuca ma zdrowe-mam z czego się cieszyć.Poza tym wyleciał jej pierwszy ząbek- kolejna nowina,a co najważniejsze dostała się do przedszkola do 5-cio godzinnej grupy pięciolatków - to coś w stylu zerówki.Mam nadzieje,że sobie poradzi jeśli tak to jako 6 latek idzie do pierwszej klasy.Ma ku temu wszelkie predyspozycje.
Wiecie wszystko byłoby cudowne,gdyby nie to,że Jula zaczęła szybko rosnąć.Czasami w nocy płacze,że bolą ją nóżki.Martwię się trochę.byłam nawet u lekarza,ale p. doktor każe ją obserwować czy bolą ją dwie czy jedna noga.Jak częściej będzie narzekała na jedną to wtedy będą robić jakieś wyniki.Była maleńka a teraz wzrostem przegania rówieśników urodzonych o czasie

Ostatnia edycja:
I mnie tu dawno nie było:zawstydzona/y:

MAMO JULCI
Gratki dla Juleczki:tak::tak::tak:Ciesze sie ze wyniki sa takei dobre:tak::tak::tak:
No i powodzenia w zerowce:tak:
A bole wzrostowe hmm,ja bym chyba i tak zrobila Jej badania:tak::tak::tak:
Moje mialy podobnie z tym ze jakos nie rosly w tym czasie ale wynik na szczescie wyszly ok:tak::tak::tak:

MAMO IGORKA
Witam,bo my sie chyba nie znamy
Ciesze sie ze twoj synus tak ladnie nadrabia wage:tak::tak::tak:

Moje ostatnio troszke mi chorowaly i w sumie jeszcze dzisija jade na jedne badania,ale mysle ze juz idzie ku lepszemu:tak::tak::tak:Troche sie nacierpaily w tym czasie i spadly z wagi,ale juz pomalutku nadrabiaja:tak::tak::tak:

Mamo julki to super ze julcia sie dostała do przedszkola i super ze badania płuc wyszły dobrze

a u nas Adas nadal ma rehabilitacje ostatnio chodził w kombinezonie ktory bardzo mu sie spodobał, maciek nadal na biofedbecku jeszcze w lipcu a we wrzesniu bedzie komisja w osrodku i zadecyduja co dalej czy zostaje czy wypad

Cześć.Nam nie przyznali pielęgnacyjnego- trochę szkoda,ale w końcu jest zdrowa to jej się nie należy.Ciesze się,że idzie do przedszkola to i ja troszke odpoczne.Dowkila a jakie badania robiłyście?

reklama
Czesc dziewczyny moze wy mi cos doradzicie. Moj synek (skonczone 5 mies kor 3 mies) nie cierpi lezec na brzuszku. Jak tylko go tak poloze placze a jesli to nie skutkuje to po chwili kladzie glowke na boku wsadza piastke do buzi i ssie. Nie chce podnosic glowki za nic ma podstawiane zabawki, lusterko itp, nie przewraca sie tez ani na boczki ani na plecy czy z powrotem. Nie mam pojecia jak mam go zachecic.

Do góry