reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
Witam mamusie. powiedzcie mi czy 9.100 i 71 cm to odpowiednia w aga i wzrost jak na 9,5 miesiąca? dodam że julka jest wcześniakiem i gdy sie urodziła ważyła 2.100 i mierzyła 48cm.proszę o odp

Ja również uważam,że waga super.Moja tyle ważyła kjak miała cgyba z półtora roku lub więcej.
A tak wogóle to witam.Znowu znalazłam chwilke i oczywiście wolne miejsce przy kompie-Jula ciągle go okopuje...więc zaglądam do was mamuśki.

Witam.Dostaliśmy termin pobytu w Karpaczu,ale właśnie dzwoniłam i go przełożyłam.Mieliśmy tam być 30 marca a data powrotu-poniedziałek wielkanocny.Niestety termin taki nie wchodzi u nas w gre bo co to za święta - ja z Julą w Karpaczu,a reszta w domu?Dobrze,że jest możliwość przełożenia terminu więc skorzystaliśmy z niego.W święta są miejsca bo wiele mam rezygnuje z tego terminu.Tyle czekamy to i dalej poczekamy- nic złego się nie dzieje.

U mojego synka stwierdzono przepukline mosznowa i w zwiazku z tym bedzie mial operacje. Ponoc zabieg jest latwy ale i tak sie martwie jak on zniesie narkoze. Mam do was pytanie: kiedy zaczelyscie swoje dzieciaczki klasc na brzuszku?
Moj synek skonczyl 2 miesiace ale w sumie to nie powinien sie jeszcze urodzic a ponoc mozna juz dwu miesieczne dziecko tak klasc.

witaj tyska74,mój synek również ma już 2 miesiące kalendarzowe,tak jak twój i w szpitalu go kładą na brzuszku,to na pleckach,na boczku,muszą go obracać by odleżyn nie miał..tak mi się wydaję,więc chyba to nic złego,więc można,pamiętam,że kilka dni po ur już go tak obracali i leżał na brzuszku:)

Moja córcia przyzwyczajona była do leżenia na brzuszku od pierwszych dni życia- tak ją kładli w inkubatorze.Do dnia dzisiejszego tak usypia.Zresztą starsza córka teżśś leżała na brzuchu od początku.Lekarze zalecają taką pozycje,bo dzieciaczki tym sposobem same sobie masują brzuszek.

witajcie :-) co do układania nabrzuszku, ja naczytałam się, że nie wolno,że śmierć:baffled: ale w inkubatorze tak go kładli (w innychpozycjachoczywiście też) i w domku też często tak go układałam. Na pleckach odpadało przez ulewanie, na boczku często też spał ale i nawet ta pozycja nie uratowała go od zachłyśnięcia:no: więc u nas brzuszek od początku i też duużo brakowało mu do przewidywanego terminu porodu:tak: Do tej pory mały zasypia tylko na brzuchu:tak::tak:

Kerna ja pamiętam jak mnie przestrzegali,żeby nie kłaść dziecka na poduszce,bo faktycznie może się udusić,ale na materacu może spokojnie tak leżeć.Zresztą opinie są różne na ten temat.

reklama
no tak tak:tak: zresztą Michał do tej pory bez poduszek:tak: sam materacyk:tak: W nocy głównie byłspokój z ulewaniem więc na boczku go kłądłąm, ale w dzień brzuszek żeby mieć kontrolę:tak:Ale jak zacząłsam zmieniać pozycje to tylko brzuszek:-)

Do góry