Macius urodził sie w 35tc z waga 2550 i niedotleniony, w inkubatorze był tylko dwa dni potem jeden dzien kroplówka i po 5 dniach wyszlismy napoczatku było wszystko super nawet na pierwszej wizycie u neonatologa było ok ale potem wyszlo ze ma poszerzone przestrzenie miedzy komorowe i bardzo duza asymetrie i napecie on prawie nie miał szyji tak byl naprezony i powyginany wiec napoczatku rehabilitacja ruchowa i logopedyczna a potem co rok badania psychologiczne i wychodziło ze Maciek jak w normie ale tej nizszej i tez pedagoterapia...jednego zaluje ze jak mu ciemiaczko zaroslo i zaczoł chodzic w wieku 1,5 roku to neurolog zbagatelizował sprawe i nie sprawdził co z tymi przestrzeniami tylko wypisłam Macka jak miał 2 lata ale wtedy nadal chodził na cwiczenia i pedagoterapie potem miła w pedagoterapi przerwe ale okazało sie ze jesli nie jast symulowany to sie nie rozija wiec od 3 roku znowu wrocił do pedagoga i na rehabilitacje i teraz we wrzesniu wypisala go rehabilitanka ale po wszystkich testach i konsultacjach dyrekor i psycholog powiedziieli ze Macka nie wypisza bo on wymaga dalszych cwiczen i chcieli go dac do programu biofeccbeck ale tam trzeba było miec eeg i zrobilismy i wyszedł wynik taki jak nie inny...teraz znowu ide do neurologa ale juz kogos inego i zobaczymy
reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Dzięki Kunda.
Przy pierwszym EEG babeczka, która robiła badanie mówiła mi o biofedback. Mówiła, ze każde dziecko może mieć je zrobione, ale dopiero po 3 roku. Narazie nie interesowałam się tym bliżej, bo u nas do 3 roku jeszcze daleko..
Ale ile punktów Apgar dostał Maciuś? (Franiu 3/5/6).
Mówiłaś o poszerzeniu przestrzeni międzykomorowych - czy to to samo co poszerzone komory? Czy Maciuś miał wylewy dokomorowe?
Przy pierwszym EEG babeczka, która robiła badanie mówiła mi o biofedback. Mówiła, ze każde dziecko może mieć je zrobione, ale dopiero po 3 roku. Narazie nie interesowałam się tym bliżej, bo u nas do 3 roku jeszcze daleko..
Ale ile punktów Apgar dostał Maciuś? (Franiu 3/5/6).
Mówiłaś o poszerzeniu przestrzeni międzykomorowych - czy to to samo co poszerzone komory? Czy Maciuś miał wylewy dokomorowe?
Macius nie mial wylewow a dostal 7pkt Narazie dostalismy skierowanie na rezonans jutro bede dzwonic aby sie zorientowac w terminach
z dobrych wiadomosci taka ze Adas rozija sie dobrze i narazie mamy spokoj z neurologiem no chyba ze cos zle zaobserwujemy
z dobrych wiadomosci taka ze Adas rozija sie dobrze i narazie mamy spokoj z neurologiem no chyba ze cos zle zaobserwujemy
kerna
http://www.lauraziobro.pl
no fajowe Maciuś ma okularki A chetnie nosi??? no trzymam kciuki za dobre wyniki
My byliśmy u neurologa i babka zadowolona, bo chodzi, ale psycholog stwierdziłą, że stanowczo za mało mówi. No i za tydz. mamy z nią spotkanie....
My byliśmy u neurologa i babka zadowolona, bo chodzi, ale psycholog stwierdziłą, że stanowczo za mało mówi. No i za tydz. mamy z nią spotkanie....
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Hm..ale przecież chłopcy z reguły później zaczynają mówić.. Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze wizyty u specjalistów. Franek ma w najbliższy wtorek badanie słuchu. 2 przesiewy wyszły fatalnie, trzeci ok, zobaczymy co wyjdzie w badaniu w szpitalu.
kaśka k
Fanka BB :)
Witam w Nowym Roku
nie było mnie bo dzień przed wigilią wylądowałam z Michaśką w szpitalu na zapalenie płuc:-(to był koszmar mała miała problemy z oddychaniem
ale jesteśmy w domku
tylko teraz mam męża w szpitalu i jestem sama z dziewczynkami
byłam w poradni wcześniaków i nie jest źle z tą naszą kruszynką
troszkę rehabilitacji
no i we wtorek czeka nas kardiolog
ogólnie jestem mega padnięta od tych szpitali:-(
nie było mnie bo dzień przed wigilią wylądowałam z Michaśką w szpitalu na zapalenie płuc:-(to był koszmar mała miała problemy z oddychaniem
ale jesteśmy w domku
tylko teraz mam męża w szpitalu i jestem sama z dziewczynkami
byłam w poradni wcześniaków i nie jest źle z tą naszą kruszynką
troszkę rehabilitacji
no i we wtorek czeka nas kardiolog
ogólnie jestem mega padnięta od tych szpitali:-(
kerna
http://www.lauraziobro.pl
ooo to na pewno będzie ok Farniu to silny facet;-)Hm..ale przecież chłopcy z reguły później zaczynają mówić.. Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze wizyty u specjalistów. Franek ma w najbliższy wtorek badanie słuchu. 2 przesiewy wyszły fatalnie, trzeci ok, zobaczymy co wyjdzie w badaniu w szpitalu.
Kaśka nie dziwie Ci sięwcale....w szpitalach to lepiej nie bywać w ogóle. A małą już dobrze sięma???
Witam! Mnie dawno nie było. Zajęta jestem wysyłaniem apeli do darczyńców. Założyliśmy wreszcie konto Zuzi we fundacji. Zmieniliśmy neurologa. Z nerkami narazie spokój. MAmy kontrolować przez posiew żeby nie dopuścic do zakażenia dróg moczowych. W lutym usg dopplerowskie. Potem ewentualnie tomograf. Pani neurolog zadzwoniła na oddział rehabilitacji(bylismy zapisani na turnus na wrzesień 2010) i powiedziała że jak tylko zwolni się miejsce to w pierwszej kolejności mają dzwonić do nas. Ogólnie dowiedziałam się że Zuzia jest od początku źle rehabilitowana bo już dawno by chodziła Przez 1,5 roku jeździliśmy taki kawał(80km)na rehabilitację a teraz takie cośJak tylko pojawią się pieniążki na koncie fundacji to zaraz jedziemy na porządny turnus. A miałam wrócić do pracy... My mamy pierwszy raz psychologa 14 stycznia. Powiedzcie mi jak to jest? Czy dziecko zostaje samo z panią psycholog? Jak długo trwa badanie?
reklama
ja mam doła bo mamy zrobic rezonans tylko ze u nas robia dziecia to usypiaja i maja tylko podpisana umowe z jednym szpitalem i za rezonans mam zapłacic 800zł...no nic nadal szukam i prubuje cos wykombinowac...w kazdym razie Macieus narazie nie moze brac udział w programie biofeecbeeck ( niegdy nie pamietam jak to sie pisze )
Mamita jesli dziecku i psychologowie nie przeszkadza obecnosc rodzica to bedziesz mogła byc ja np u Macka nigdy nie byłam obecna bo on nie chce wspolpracowac jak ja jestem tylko potem miałam spotkanie z psychologiem na omowienie wynikow i rozowe
z Adasiem była obecno bo on nie zwracał na mnie uwagi
Mamita jesli dziecku i psychologowie nie przeszkadza obecnosc rodzica to bedziesz mogła byc ja np u Macka nigdy nie byłam obecna bo on nie chce wspolpracowac jak ja jestem tylko potem miałam spotkanie z psychologiem na omowienie wynikow i rozowe
z Adasiem była obecno bo on nie zwracał na mnie uwagi
Podziel się: