reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Wiesz wszystko opisałam w wątku pamiątka po inkubatorze.Z wierzchu niby brodawka a w środku bakteria.Po usunięciu a raczej złuszczeniu tego co jest na zewnątrz mają robić nakłucie i badać co jest w środku.

reklama
cześć dziewczyny
pisałyście coś o wadze
Martynia w czerwcu skończyła 4 latka i waży 15 kg
w przedszkolu mimo że należy do grona mniejszych krasnoludków to jednak wcale nie jest najmniejsza
już się tym nie przejmuję bo ja też jestem drobna więc ma to po mamusi ;-)

dzisiaj spędzilismy prawie cały dzień w szpitalu z Michalinką
w nocy mała nie spała ciągle płakała ulewała , rano gorączka 37.9
w szpitalu zrobili jej prześwietlenie klatki, usg brzusia , no i laryngolog
mamy infekcję gardełka
dobrze że nie płuca bo już się bałam mała jakoś charczy strasznie
mamy oklepywać i nie dopuścić zeby katarek bardziej się rozwinął
zobaczymy czy dzisiaj będzie spokojniej

a do groty solnej chodziłam z Martynką jak miała pół roczku

Ostatnia edycja:
Mój starszy syn nie jest wcześniakiem, a waży teraz 19 kg. Młodszy urodził się w 34 tc i z wagą idą równo. Na bilansie dwulatka starszy ważył 10 kg, młodszy 10,2, a ja 10,4. U nas są same kruszynki.

Witajcie.Jestem wściekła.Mieliśmy dzisiaj jechać do Szklarskiej na spotkanko,ale niestety Jula się rozchorowała-kolejna angina i nici z naszego spotkanka...

Mój starszy syn nie jest wcześniakiem, a waży teraz 19 kg. Młodszy urodził się w 34 tc i z wagą idą równo. Na bilansie dwulatka starszy ważył 10 kg, młodszy 10,2, a ja 10,4. U nas są same kruszynki.
Moje tez sa z 34 tyg ale na bilansie dwulatka wazyly okolo 7kg:szok::szok::szok:

Witajcie.Jestem wściekła.Mieliśmy dzisiaj jechać do Szklarskiej na spotkanko,ale niestety Jula się rozchorowała-kolejna angina i nici z naszego spotkanka...
Oj to szkoda ze takei spotkanko Wam przepadło:no::no::no:
No i zdrowka dla Julci
Jeszcze jedno- musimy wybrać moderatora wątku.Podawajcie propozycje.Wcześniaki nie mogą zostać bez moderatora
Ja nawet nie zauwazylam ze nie mamy moderatora:szok::szok::szok:
W sumei najlepiej zeby moderatorem zostal ktos kto regularnie sie udziela i kto zna dobrze ten watek

Ja też niwe zwróciłam uwagi,że wątek nie ma moderatora dopiero po przeczytaniu wiadomości od administartora zwróciłam na to uwageSwoją drogą to my mamy pecha ostanim razem też nie byliśmy na spotkanku mieliśmy wakacyjny qwyjazd- teraz chorobsko- szkoda bo tam zawsze jest fajnie no i człowiek może podzielić się i zyskać nowe doświadczenia dot. takich dzieciaczków jak nasze.
Trudno.Wkrótce spotkanko mam z Grupy Wsparcia we Wrocławiu więc może nadrobię.

Ostatnia edycja:
co do sperwy moderatora to moze ciebie mama julci bo zawsze sie udzielasz albo dowikla bo tez zawsze jest i pisze

u nas grota solna jest w aqua parku i chyba pojdziemy ale musze z chlopakami powaznie pogadac bo ostatnio zrobily sie urwisyokropne i nie daje sobie z nimi rady

Kerna na to akcjie to trzeba sie zapisac wiec jak bedziesz chciala to musisz na stronie patrzec czy jest nr telefonu i zadzwonic i zapisac sie w danym miescie..ja bede chyba prubowac w krakowie moze sie uda

i wiesz ja tez mieszkam na zadupiu niby to miasto ale taka dzielnica samych domkow jednorodzinnych i u nas jest w domu kultury kolo strazy pozarnej...popytaj bo czesto jest cos organizowane ale sie nie wie

a co do wagi to maciek majac 4 lata wazy 17,2 i wg pani kargiolog z wczoraj ma lekka nadwage

reklama
Kunda no chyba się faktycznie wybiore, bo o domach kultury nawet nie pomyślałam:eek:a faktycznie że może coś być. No pogadałam z M. i też stwierdził żę absolutnie jediemy...i mu łezka poleciała na myśl, że mogłoby być cos nie tak. to zaraz wchodze na str. i zobaczymy. Czyli jest możliwe że nie uda nam się dostać ?? Ja będę próbować w rzeszowie...
Kurcze nie wiem czy znajdę jakiś nr. tel bo póki co to nigdzie nie widzę....

Do góry