reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Dowikla troszkę w innym sensie. On jest bardzo kontaktowym i ufnym dzieckiem. Przeraziły go tylko te biegające blizniaki i tak się skulił troszkę przy nich. Ale jak chodzi o obcych, to jest na odwrót:tak: dzisiaj łaził z babką w sklepie z butami na rękach i oglądał z nią lampki a ja oglądałam buty:-D Kompletnie sie nie krępuje. byliśmy dziś na krwi i starej babci prawie palec do oka wsadził....ehhh...:-) Przechodniów zaczepia i robi im kuku dopóki oni nie zaczną reagować na jego wygłupy:tak:

reklama
Chcialabm widziec te Jego zaczepiasy:-D:-D:-D
Czyli jest bardzo kontaktowy i dobrze rozwiniety:tak::tak::tak:A wiec jest dobrze:-):tak::tak:

Szkoda babo ze tak daleko mieszkasz:no:

Aniu tez żałuję okropnie:-( u mnie plac zabaw jest daaaaleko i Michał spotyka dzieciaki raz na jakis czas jak ma szczęście. A i ja nie mam z kim pogadać niestety...
Mamo Julci nie mogłam Ci potowarzyszyć przy kawce bo miałam dziś obciążenie glukozą:growl::growl::growl::growl: Było tak fajnie:confused2: że do tej pory nie mogę się pozbierać...co za ohyda!!!!!!!!ale dałam radę i mam z głowy:tak:

Witam z rana przy kawusi.Która się ze mną napije?
i sie nie zalapalam hehe.Ja to w sumie od rana nie oilam jeszcze kawy:szok:
Ale zaraz bedzie u mnie brat i siora to sie napije:tak::tak::tak:

Oj Beatko to nieciekawie ze ma tak malo kontaktu z dziecmi:no:Moje to maja siebie i staszego brata a do tego tutaj jest bardzo duzo dzieci i ja stale gdzies jezdze
Ale jakbys kiedys byla przypadkiem w Poznaniu to zapraszam:-);-)

najpierw wkleijam wam linka do akcji nie nowotworom u dzieci
Nie nowotworom u dzieci - Kampania społeczna na rzecz postępu w onkologii dziecięcej

moze ktoras bedzie chciala skorzystac ja mysle zeby sprubowac sie z Adasiem zapisac zwłaszcza ze nie tak dawno zmarł na chlonika synek kolezanki

Kerna wiesz mnie tez to zdziwilo ale to opinia psychologa i wiesz wierze w nia bo ja widze ze Meciek we wszystkich badaniach psychologiczny wychodzil ponizej normy nieznacznie ale zawsze i naprawde dopiero teraz nadrabia mowe i sprawnosc rak

Kerna a moze bys zapisala Michasia na jakies zajecia dla dzieci u nas sa w swietlicy srodowiskowej nawet bezplatne i widze jak Adas fajnie goni za dzieciakami strszymi bo w wieku Macka

a ja wynalazłam basen ale czekam na wiosne zeby chlopakow zapisac ...no jak bede miec kase bo przy dwojce to jednak wydatek

i mam pytanie co myslicie o wizycie w grocie solnej? bo ja sie zastanawiam

Aniu kochana, a może Wy wybieracie się w bieszczady:-):-):-)Łóżko wolne mam więc no problem;-) Mi też jest żal Miśka, żę taki samotny:-(W Hiszpanii jakoś to inaczej wygląda. co piątek organizowane są spotkania mam z dizeciakami z położną. Także dzieciaki się bawią a mamy gadają i rowiązują problemy między sobą. A do tego położna z powołania jak przyjaciółka. Place zabaw zo 20m z prawdziwego zdarzenia, a nie zardzewiałe huśtawki. A i tak na zadnym palcu zabaw jaki mijam po drodze nikogo nie ma:no:Coś okropnego. Zadne koleżanki nie mają bobasów w podobnym wieku także kiszka totalna:confused2: Myślałam, żeby małego gdzieś zapisać ale 15 m-cy wydaje mi się mało. Nawet nie wiem gdzie można pytać o jakieś zajęcia. Ale u nas takie zad..pie, że na pewno nic ciekawego dla dzieciaków nie jest organizowane ehhh....nie ma to jak wieś:sorry:. Zadnych perspektyw. Smutno, samotnie i ponuro. Boję się, że Michał będzie miał problemy w nawiązywaniu znajomości przez to.
Dostaliśmy wyniki jego krwi i norma:tak: Także wielkie UFFF bo bałam się że może ma jakieś niedobory i dlatego nie rośnie:zawstydzona/y:. Ja też dostałam z tesu i mam normę:tak:.
Kunda grota solna to świtna sprawa! Na przeziębienia, alergie, tarczyce, stres. ale nie wiem jakie są ograniczenia wiekowe:unsure: Ale sama wybrałabym się...:tak:A do jakiej myslicie jechać??
Dałąś mi do myślenia z akcją nie nowotworom...ale boję się...głupie z mojej strony ale jestem ten typ co woli nie wiedzieć. Pogadam z M. bo mimo tego uważam, że to jest bardzo dobry pomysł. Ciekawe tylko ile trzeba stać w kolejce hmmm...

Ostatnia edycja:
Kunda ja z małą byłam kilka razy i owiem,że super sprawa a idziecko zwłaszcza kiedy ma katar lepiej się czuje.My mamy bilety z KGHMu więc chodzimy,a raczej jeżdzimy tam za darmo.Kopalnia dba o swoich pracowników i ich rodziny...Na basen jeżdzimy choć ostatnio sporadycznie-chociażby dla tego,że mała coś hcoruje.Mamy zalecony na jej wiotkość klatki piersiowej.A teraz jeszcze ta narośl na stopce- niby brodawka basenowa...

reklama
KUNDA
Ja tez uwazam ze grota solna to swietny pomysl:tak::tak::tak:

Beatko,super ze Wasze wyniki sa dobre:tak::tak::tak:
A nie ma u Was takich jakby przed przedszkoli?U nas sa i duzo dzieci tam chodzi:-)Albo jakies zamkniete place zabaw gdzie moglibyscie raz na jakis czas pojechac?ja z moimi w sumei nie musze nigdzie jezdzic bo maja siebie,kuzynostwo i mnostwo dzieciakow na osiedlu i na placu:tak::tak::tak:Co rusz jestem u jakiejs kolezanki lub jakies kolezanki sa u nas:tak::tak::tak:

MAMA JULCI
I co dalej bedziecie robili z ta stopka?To jest pewne ze to przez basen?

Do góry