reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Witajcie Dziewczyny......
Oj ...moja Gosia na bilansie 6-latka.....112cm i 15,6kg....jak zwykle niedowaga..ale chociaz wzrostem jest w granicach "normy"...zawsze mam wpis skrajne wczesniactwo....no ale ja sie juz pogodzilam i przyzwyczailam do tego....
Życze Wam aby Wasze Maluchy rosły i pięknie przybierały na wadze....
Pozdrawiam.....

reklama
Jesteśmy już po wizycie u neurologa i padaczkę raczej mamy wykluczoną :-)
Musimy zrobić EEG ale w tym roku już brak wolnych miejsc :dry: Tak do końca to lekarka sama nie bardzo wie co to są za drgawki, mówiła nam że ta niedojrzałość układu nerwowego to już raczej nie powinna być. Zobaczymy czy badanie EEG coś wykaże. Co do rozwoju, to Maja nie ma żadnych opóźnień i rozwija się wzorcowo :-)
Wczoraj też zaszczepiliśmy ją przeciw pneumokokom i całe szczęście że nie musiałam płacić za tą szczepionkę.
Co do wzrostu i wagi to też co raz lepiej 73cm i 8,7 kg.

Witajcie Dziewczyny......
Oj ...moja Gosia na bilansie 6-latka.....112cm i 15,6kg....jak zwykle niedowaga..ale chociaz wzrostem jest w granicach "normy"...zawsze mam wpis skrajne wczesniactwo....no ale ja sie juz pogodzilam i przyzwyczailam do tego....
Życze Wam aby Wasze Maluchy rosły i pięknie przybierały na wadze....
Pozdrawiam.....
U nas też wpis skrajne wcześniactwo za każdym razem istnieje...no niestety musimy się do tego przyzwyczaić,a za razem być dumne,że z takich okruszków powyrastaly takie długie"Tasiemce".Moja Julka też drobna,ale długa.

Michał na 13 m-cy też 71cm.... martwi mnie to że tak wolno rośnie. Ale widzę, że nie tylko Michał taki malutki. Ludzie na mieście zgadują ile ma miesięcy i wszsycy mu dają 8-9:-(

Moje tez malutkie.Wszyscy daja Im roczek,najwyzej poltora.Waza po niecale 8kg i maja okolo 77cm

KERNA
Moje na 16 miesiecy mialy;jedna 69,5 cm a druga 72 cm

Ostatnia edycja:
Witam.Powyrastają wam te wasze kruszynki.Moja podskoczyła dopiero w ostatnim roku.Wcześniej była takim kurczątkiem.Mając 6 miesięcy ważyła 4700 i 55cm dl,9 miesięcy-6500 i 59 cm, 13 mies. 7700 i 68 dl,18 mies.-9700 i 78cm,a jako 2 latka 10800 i 84 cm.Tak,że kochane mnie martwcie się tym nasze dzieciaki nadrobią wszystko i nawet nie będziecie wiedzia ly kiedy.Ja widze po ciuszkach jak ona szybko rośnie.Teraz nie odbiega za bardzo od rówieśników urodzonych o czasie no jest tylko barzdiej drobna

Witam.Powyrastają wam te wasze kruszynki.Moja podskoczyła dopiero w ostatnim roku.Wcześniej była takim kurczątkiem.Mając 6 miesięcy ważyła 4700 i 55cm dl,9 miesięcy-6500 i 59 cm, 13 mies. 7700 i 68 dl,18 mies.-9700 i 78cm,a jako 2 latka 10800 i 84 cm.Tak,że kochane mnie martwcie się tym nasze dzieciaki nadrobią wszystko i nawet nie będziecie wiedzia ly kiedy.Ja widze po ciuszkach jak ona szybko rośnie.Teraz nie odbiega za bardzo od rówieśników urodzonych o czasie no jest tylko barzdiej drobna
To moje przybieraly duzo wolniej ,mimo ze urodzily sie wieksze:szok::szok::szok:
Na 6 miesiecy mialy 4680 i 4380,na 9 miesiecy 5400 i 5530,na 20 miesiecy 6745 i 6655
Ja juz az tak sie tym nie martwie bo u nas to chyba rodzinne;-)a poza tym wyniki wszystkich badan sa ok:tak::tak::tak:
Jedyne co maja moje male i Dominik zreszta tez to alergia i ZZW

reklama
Do góry