reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

witam.my bylysmy dzis na sluchu no i na 30 decybeli wyszlo nam w obu uszkach po 20.
ale pani doktor powiedzial ze to norma nibyu bo dziecko spi ale zawsze sie kreci i te sluchawki mogly sie obsunac i za 3 miesiace mamy powtorzyc :(((. a badanie trwalo po 20 min na ucho i musial sama Jule uspac bez zednego czopka.ale jakos udalo sie . no zobaczymy co wyjdzie za 3 miesiace.
a juleczka wazy juz 4200 wiec przybiera i rosnie bo ma 61 cm.
pozdrawiam wszystkich serdecznie .buziole

reklama
no ja bym oskarka nieuspała za nic w świecie gdyż moje dziecie jak niechce to nieuśnie choćby niewiem co :tak:. a takowe badanko też nas czeka więc niewiem jak to będzie z tym spaniem :sorry2:.
no a juleczka ładnie przybiera oby tak dalej:tak:

No cisza tu...
My byłyśmy wczoraj na kontroli u neurologa-ostatnio mówiła że podejrzewa afazje bo lewa strona mózgu odpowiada za mowę a Zuzka ma te półkul;ę uszkodzona po wylewie. Ale zaczyna juz mówić-tata, dziadzia,baba, lala.
Teraz powiedziała tylko że jest lekki prawy niedowład-juz i tak Zuzka chwyta zabawki w prawą rączkę bo wcześniej tylko lewa operowała:confused: I zaleca tylko rehabilitacje:happy2:

witam. my dzis usg glowki robilysmy i powiedzieli nam ze sie wylew wchlonal i wszystko jest w normie.jestesmy szczesliwe.zobaczymy co pani neurolog powie tylko i juz.
pozdrawiam

hej
mamita super że Zuzka tak dobrze sie rozwija , a napewno będzie coraz lepiej :tak:

ologasior - niema to jak takie wieści - super że wszystko dobrze

my też byliśmy z niuńkiem wczoraj u okulisty - oczka ma zdrowe , a dziś byliśmy na badaniu słuchu i tez wszystko znakomicie także i ja mam powody do radości

same dobre wiesci :tak: to i ja sie pochwale :-D
mamy przerwe w rehabilitacji :tak: malej dobrze idzie,robi wszystko to co powinna, "nie ma co przyspieszac" i mamy przerwe 2 tyg :-D
chyba wykorzystam wolne na jakis wyjazd :sorry:

mamita, juz chyba kiedys sie pytalam ale jaka metoda cwiczycie z zuzka?

dziewczyny doradzcie mi cos prosze... szukam lezaczka dla mariki, te co widzialam sa do 9kg, a chce zeby starczyl na dluzej. moze widzialyscie gdzies dla starszych dzieci albo same uzywacie takiego? do tej pory jako lezaczka uzywalam tzw fotelika (kolyski) samochodowego ale robi sie za maly.
a, no i moze macie jakies krzeselko do karmienia godne polecenia...
czekam na wasze zdanie :tak:

Witam!:-):-)
witam. my dzis usg glowki robilysmy i powiedzieli nam ze sie wylew wchlonal i wszystko jest w normie.jestesmy szczesliwe.zobaczymy co pani neurolog powie tylko i juz.
pozdrawiam
Super że się wchłonął -u nas niestety nie ale Zuzia miała tomografie i stwierdzili że taka jej uroda i jest narazie ok:-)
hej
mamita super że Zuzka tak dobrze sie rozwija , a napewno będzie coraz lepiej :tak:

ologasior - niema to jak takie wieści - super że wszystko dobrze

my też byliśmy z niuńkiem wczoraj u okulisty - oczka ma zdrowe , a dziś byliśmy na badaniu słuchu i tez wszystko znakomicie także i ja mam powody do radości
Same dobre wieści:-) Gratuluję:-)

same dobre wiesci :tak: to i ja sie pochwale :-D
mamy przerwe w rehabilitacji :tak: malej dobrze idzie,robi wszystko to co powinna, "nie ma co przyspieszac" i mamy przerwe 2 tyg :-D
chyba wykorzystam wolne na jakis wyjazd :sorry:

mamita, juz chyba kiedys sie pytalam ale jaka metoda cwiczycie z zuzka?

dziewczyny doradzcie mi cos prosze... szukam lezaczka dla mariki, te co widzialam sa do 9kg, a chce zeby starczyl na dluzej. moze widzialyscie gdzies dla starszych dzieci albo same uzywacie takiego? do tej pory jako lezaczka uzywalam tzw fotelika (kolyski) samochodowego ale robi sie za maly.
a, no i moze macie jakies krzeselko do karmienia godne polecenia...
czekam na wasze zdanie :tak:
My ćwiczyłyśmy cały czas vojtą ale od dłuższego czasu nie było postepów i teraz Bobathem ale z inną rehabilitantką no i hydromasaże;-)A Wy jaka metodą?
Leżaczek polecam ten-jest super
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK WARTO!!! (702532784) - Aukcje internetowe Allegro
A krzesełko mamy takie
Krzesełko do karmienia Galileo Coneco/WAWA Wilan (706547194) - Aukcje internetowe Allegro
to akurat niezbyt ladny kolor my mamy różowe i ma bieguny do bujania, oparcie regulowane tak że może w nim dziecko spać nawet, blat ściągany., wysokość też regulowana. Jestem bardzo zadowolona-no ale ja zapłaciłam mniej -u nas w sklepie 280zł;-)

reklama
Jak fajnie tutaj zajrzec i zobaczyc same dobre wiadomosci:tak::tak::tak:
Super:-)

GRUSHKA
Ja mialam fajne krzeselko ale nie pamietam jakiej firmy:no::no:
Nie to drewniane co rozklada sie ze moze byc osobno stol i krzeselko tylko z tych wiekszych z plastikowa sciagana taczka:tak::tak::tak:i oparcie mozna bylo zrobic do pozycji pollezacej
Lezaczek mialam baby einstein:tak::tak::tak:Byl super ale nie bujany tylko taki z wibracjami,muzyczka

Znalazlam na allegro
lezaczek mialam taki
LEŻACZEK MORSKI BABY EINSTEIN (702048255) - Aukcje internetowe Allegro
z tym ze jest dosyc drogi ale warty swojej ceny,za nowy placilam 399

A krzeselko mialam z tego typu
KRZESEŁKO/STOLIK DO KARMIENIA PEPE JUNGLE+GRATIS (702939440) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry