reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
Bylismy dzisiaj u pediatry i dziewczynki troszke przybrały na wadze przez te 2,5 miesiaca:tak:
Wiktoria wazy 7520
Klaudia 7430
Nie za duzo ale stale jakos tam przybieraja
Teraz jak nic sie nie bedzie dzialo to kolejna kontrola wagi dopiero w listopadzie u naszej pediatry
Ale wczesniej musimy zaliczyc jeszcze gastrologa

szcepienia powinny być darmowe i te podstawowe i te rozszeżone wkońcu na coś płacimy skaładki!
mamy skierowanie do audjologa:baffled: pierwsze słysze o takiej specjalności :blink: byłyście z dzieciaczkami na takiej konsultacji?
My byłyśmy u audiologa. Zuzka miała badanie metoda Bera(jakoś tak), Dziecko musi spać na tym badaniu więc dali jej Luminal w czopku-spała 15 min ale badanie tyle trwa. Przylepiaja do główki kabelki. Potem z wynikiem do audiologa. Podobno wszystkie wcześniaki powinny mieć to badanie-tak mi w szpitalu powiedzieli.;-)U nas wyszło że słuch ponad normy wcześniakowe:-)

mi powiedzieli ze robia to badanie tylko jak to pierwsze wyjdzie zle albo potem cos jest nie tak a Adas udawal ze nie słyszy i dlatego milismy ale badanie wyszło dobrze a on to len i nie zwracał uwagi na dzwieki ale potem pedagog z nim cwiczyła i juz było oki

mój niuniek też leń i słucha wtwdy kiedy ma ochote:-D
byliśmy dziś na tych szczepieniach , jestem biedniejsza o 540 zł no ale niuńkowi niebęde żałować tylko wściekam sie na tą zakichaną słóżbe zdrowia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A Oskarek waży już 5300 i ślicznie trzyma sam główke tzn jak go nosze na rękach pionowo to niemusze mu główeczki podtrzymywać bo robi to sam , lekarka niemogła uwierzyć że taki silny chłoptaś z tego mojego synalka;-)

dowikla fajnie że dziewuszki przybierają na wadze , a że mało to sie nieprzejmuj najważniejsze że zdrowe , a może modelki z nich wyrosną :)

ANDZIA
No to rzeczywiscie Twoj synus jest silny:tak::tak::tak:Super:-)
No i waga tez niezła:tak:

A tak wogole to ja mialam miec tez Oskarka:-);-)A ze wyszły dwie dziewczynki to juz inna historia-ale i tak jestem najszczesliwsza z moimi trzema potworkami:-D:-D:-D

reklama
niechce wyjść na samochwałe ale to naprawde silny chłopak .
a czytałam że wcześniaczki to bardzo mądre i silne dzieciaczki tak więc wszystkie nasze bąble są superowe:-D:-D:-D i super wyrosną :tak::tak::tak:

Do góry