reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
z tymi szczepionkami to zależy od miasta. u nas nic darmowego nie ma-niestety!tracimy macierzyńskie na pobytach w szpitalach i na wizytach u lekarzy, to choć te szczepionki mogliby nam zrefundować, a tu nic, ani macierzyńskiego nie przedłużą, ani szczepionki nie dadzą.
pozdrawiamy
Nie zależy od miasta tylko od lekarza. Ustawa obowiązuje w całej Polsce ta sama. Najpierw byłam w sanepidzie i powiedzieli mi,że dostanę Prevenar tylko rodzinny zapotrzebowanie musi zgłosić. A ten powiedział że zaświadczenie od neonatologa mam przynieść. To mu przyniosłam i dodatkowo od neurologa-że zalecaja szczepienie ze względu na uszkodzenie oun(tak dosłownie jest w rozporządzeniu). A on na to że i tak nie podpisze no i ja głupia zapłaciłam 3x310zł, zamiast sie przenieść do innej przychodni. Mało tego w aptece ta szczepionka kosztuje 250 zł:szok:

Dokladnie wszedzie powinny byc darmowe u nas tez lekarka napisala i dostalysmy gdybym byla tu u nas to bym placila bo maja to gdzies a ta zalatwila :)).

co do tych szczepień, to niektóre miasta fundują swoim małym mieszkańcom takie szczepionki, niezależnie od tego, czy są wcześniakami, czy nie.

reklama
Moja przychodnia dostała akurat te szczepionki z sanepidu i lekarka pomysłała o moich dziewczynkach:tak::tak::tak:stwierdziła ze sa malutkie a do tego w grupie ryzyka i ze jak ja sie zdecyduje to nie bedzie problemu:-):tak:
Ale moja lekarka jest poprostu super:tak::tak::tak:Nawet kosmetyki emolium dostałam gratis te duze butle-emolium i jeszcze jakies inne zebym zobaczyla ktore beda słuzyły moim dziewczynkom:tak::tak::tak:

Do góry