reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

ja wprowadzala jedzonko jak Adas skonczył 4 miesiace kalendarzowe u Macia robiłam podobnie tylko ze moi chłopcy od poczatku na sztucznym

reklama
hej kobitki!!!dawno mnie nie bylo a zwiazane jest to z przeprowadzka do nowego mieszkanka i brakiem internetu zakladam caly czas hehe teraz wpadlam na pare dni do mamy wiec korzystam! powiedzcie mi kiedy wprowadzalyscie deserki itp swoim malenstwom?zgodnie z korygowanym wiekiem czy urodzeniowym?mi ordynator powiedziala ze juz powinnam jak maly skonczy 5 miesiecy wiec niedlugo ale czy nie za szybko?
Witam.Wiesz to wszystko zależy od tego kiedy lekarz prowadzący pozwoli.Moja Julka pierwsze inne pokarmy poza mleczkiem zaczeła dostawac w wieku 7-8 miesięcy,bo wtedy lekarz neonatolog nam na to pozwolił.Wcześniej nie podawałam jej nic poza mleczkiem zagęszczanym kaszką ryżową czy też kleikiem.Był zakaz a ja trzymałam się go ściśle.

Hej kobitki mój mały w tym tygodniu skończył 5 miesięcy kalendarzowych(3 korygowane) a ordynator z poradni neanotologicznej kazała mu wprowadzić posiłki właśnie po skończeniu miesięcy kalendarzowych. Sama nie wiem bo czytam że jak dzidzia jest na mleku matku to po pól roku w sumie sie wprowadza hm... Ona uzasadniła to tym , że maly tym bardziej potrzebuje innego jedzenia do lepszego rozwoju Kurde sama już nie weim wrrr

witam. ja pokarmy wprowadzam zgodnie z wiekiem skorygowanym. na poczatku bylo jabluszko, potem za zgoda lekarza kaszka bananowa. teraz niunio wcina zupke jarzynowa. zawsze wprowadzam najpierw dania jednoskładnikowe.od przyszlego tygodnia planuje zaczac dawac skarbowi juz zupki z mieskiem. oczywiscie jemy dania gotowe, bo tak mi sie zdaje ze sa odpowiednie i specjalnie opracowane dla naszych pociech. pozdrawiam mamy

nam tez lekarka mowila ze moje mleczko to juz za malo dla niego i nalezy wprowadzic inne pokarmy. dzieci urodzone o czasie karmione piersia faktycznie zaczynaja jesc cos wiecej w 6 m-cu, ale nasze wczesniaczki zaczynaja wczesniej (chyba ze sa jakies przeciwskazania) bo rosna szybciej nadrabiajac zaleglosci. jednak nowosci wprowadza sie powoli (2-3 lyzeczki) i trzeba uwazac czy nie ma wysypki, kolki czy biegunki. u nas nic sie nie dzialo. pierwsze miesko wcinal jakby nigdy nic nie jadl.

No i z tego wynika,że każdy wprowadza nowe dania według swojej zasady,ale najważniejsze jest to,żeby dziecko spróbowało czegoś nowego po troszke.A tak wogóle to witam.U nas pogoda byle jaka pada,grzeje i znów pada...
Właśnie wróciłam z małą zespacerku.Za chwile dostanie obiad a potem zobaczymy może znowu gdzieś wyjdziemy- jak pogoda pozwoli.

reklama
Do góry