reklama
mamoośka
Fanka BB :)
Witam.Wiesz to wszystko zależy od tego kiedy lekarz prowadzący pozwoli.Moja Julka pierwsze inne pokarmy poza mleczkiem zaczeła dostawac w wieku 7-8 miesięcy,bo wtedy lekarz neonatolog nam na to pozwolił.Wcześniej nie podawałam jej nic poza mleczkiem zagęszczanym kaszką ryżową czy też kleikiem.Był zakaz a ja trzymałam się go ściśle.hej kobitki!!!dawno mnie nie bylo a zwiazane jest to z przeprowadzka do nowego mieszkanka i brakiem internetu zakladam caly czas hehe teraz wpadlam na pare dni do mamy wiec korzystam! powiedzcie mi kiedy wprowadzalyscie deserki itp swoim malenstwom?zgodnie z korygowanym wiekiem czy urodzeniowym?mi ordynator powiedziala ze juz powinnam jak maly skonczy 5 miesiecy wiec niedlugo ale czy nie za szybko?
mamaIgorka
Aktywna w BB
Hej kobitki mój mały w tym tygodniu skończył 5 miesięcy kalendarzowych(3 korygowane) a ordynator z poradni neanotologicznej kazała mu wprowadzić posiłki właśnie po skończeniu miesięcy kalendarzowych. Sama nie wiem bo czytam że jak dzidzia jest na mleku matku to po pól roku w sumie sie wprowadza hm... Ona uzasadniła to tym , że maly tym bardziej potrzebuje innego jedzenia do lepszego rozwoju Kurde sama już nie weim wrrr
witam. ja pokarmy wprowadzam zgodnie z wiekiem skorygowanym. na poczatku bylo jabluszko, potem za zgoda lekarza kaszka bananowa. teraz niunio wcina zupke jarzynowa. zawsze wprowadzam najpierw dania jednoskładnikowe.od przyszlego tygodnia planuje zaczac dawac skarbowi juz zupki z mieskiem. oczywiscie jemy dania gotowe, bo tak mi sie zdaje ze sa odpowiednie i specjalnie opracowane dla naszych pociech. pozdrawiam mamy
efika
nam tez lekarka mowila ze moje mleczko to juz za malo dla niego i nalezy wprowadzic inne pokarmy. dzieci urodzone o czasie karmione piersia faktycznie zaczynaja jesc cos wiecej w 6 m-cu, ale nasze wczesniaczki zaczynaja wczesniej (chyba ze sa jakies przeciwskazania) bo rosna szybciej nadrabiajac zaleglosci. jednak nowosci wprowadza sie powoli (2-3 lyzeczki) i trzeba uwazac czy nie ma wysypki, kolki czy biegunki. u nas nic sie nie dzialo. pierwsze miesko wcinal jakby nigdy nic nie jadl.
mamoośka
No i z tego wynika,że każdy wprowadza nowe dania według swojej zasady,ale najważniejsze jest to,żeby dziecko spróbowało czegoś nowego po troszke.A tak wogóle to witam.U nas pogoda byle jaka pada,grzeje i znów pada...
Właśnie wróciłam z małą zespacerku.Za chwile dostanie obiad a potem zobaczymy może znowu gdzieś wyjdziemy- jak pogoda pozwoli.
Właśnie wróciłam z małą zespacerku.Za chwile dostanie obiad a potem zobaczymy może znowu gdzieś wyjdziemy- jak pogoda pozwoli.
Agnieszka_AJ2811
[*] 21.05.08 [*]12.05.09
No tak pogoda dzis u nas też w kratkę...pada i słonce świeci i tak na przemian....Pozdrawiam Mamusie...
reklama
Podziel się: