reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

U nas niestety nie chce padać, a ten deszcz bardzo jest nam potrzebny jest taka straszna susza. Wiki też była dzisiaj strasznie marudna. Ale taka ochłoda jest dobra bo na tym słońcu też mała nie mogła znaleźć sobie miejsca.
Ale w poniedziałek zdążyła zaliczyć już kąpiel w basenie i czuła się w nim jak ryba.
Pozdrawiam

reklama
Cześc,Wiesz moja mała też uwielbia wode.Rozłożyłam basen na balkonie i w upały całymi dniami się w nim chlapała.Ciężko było ją wyciągnąc a i sąsiedzi z dołu mieli troche wody na balkonach...hehehe

witam mamcie. u nas pogoda troche sie pogorszyla i mozna w koncu bez siodmych potow wyjsc na spacer.
dzis czeka nas wizyta u pani od vojty i troche sie martwie bo mielismy przerwe (pani miala urlop i nie widziala go 2 tyg) i jestem ciekawa jak go oceni. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. pozdrawiam i zycze milego dzionka.

moj maly tez ostatnio nie chce jesc. na poczatku myslalam ze to przez chorobe, pozniej ze przez upaly, ale teraz to juz nie wiem na co zwalac. na szczescie smakuje mu kroliczek w jarzynkach wiec chociaz obiadek i cyca je.
w czasie choroby troche schudl ale teraz waga mu rosnie wiec na razie sie nie martwie. kazdy ma lepszy i gorszy apetyt wiec nasze maluchy tez maja prawo.

hej kobitki!!!dawno mnie nie bylo a zwiazane jest to z przeprowadzka do nowego mieszkanka i brakiem internetu zakladam caly czas hehe teraz wpadlam na pare dni do mamy wiec korzystam! powiedzcie mi kiedy wprowadzalyscie deserki itp swoim malenstwom?zgodnie z korygowanym wiekiem czy urodzeniowym?mi ordynator powiedziala ze juz powinnam jak maly skonczy 5 miesiecy wiec niedlugo ale czy nie za szybko?

reklama
witam mamcie o poranku. ja swojemu Kubusiowi zaczelam serwowac marchewke zmiksowana blenderem jak mial 5 m-cy. pozniej dodawalam jedno warzywo na tydzien (ziemniak, pietruszka). po miesiacu dodalam indyczka (lekarz mowil ze najlepiej krolik ale nie mialam dostepu). po 2 tyg podawania zupki dalam malemu tarte jablko ale nie chcial jesc. w koncu kupilam w sloiczku i te zaakceptowal. raz na tydzien dawalam mu jakis nowy smak ale zawsze prosty - jedno lub dwu skladnikowy. teraz wcina wszystko do dostosowane do jego wieku (kupuje zawsze po 4 lub 5 miesiacu, Kuba ma korygowane 6,5).
poniewaz teraz nie mam pewnosci czy warzywa i owoce nie sa pryskane to kupuje mu gotowe dania. najbardziej lubi warzywka z kroliczkiem i deser jablko i banan. pozdrawiam
a... rano i wieczorem kaszka sinlac bo ma kolki laktozowe.
w ciagu calego dnia cycek na zadanie.

Do góry