reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziecko przestało gaworzyć

Martiiii

Aktywna w BB
Miasto
Gdynia
Dziewczyny, mój synek jakiś tydzień temu zaczął pięknie gaworzyć. Trwało to jakieś dwa dni ... i zamilkł. Synek jest wcześniakiem i ma obecnie korygowane 7 miesięcy. Czy Wasze dzieci miały podobnie? Bardzo się martwię.

reklama
Rozwiązanie
Ja bym poczekala jeszcze trochę bez paniki. Ogólnie dziecko powinno zacząć powtarzać ciągi sylab do 9 a czasem nawet mówi się że do 12 miesiąca życia. Często tak jest że dziecko nabywa jakąś umiejętność i na jakiś czas o niej zapomina, po czym znowu zaczyna to robić. Synek np miał tak z papa. Zaczął machać na 9 miesięcy i trochę pomachał a później po roczku dopiero. W międzyczasie cały czas dochodziły nowe umiejętności jakieś inne. Kilka razy tak miał z różnymi umiejętnościami
Raczkuje i staje na nogach już od ponad miesiąca. Ogólnie jest bardzo żywym dzieckiem i stosunkowo szybko się rozwija ruchowo natomiast nie zauważyłam aby doszło jeszcze coś nowego w tym ostatnim tygodniu

Ja bym poczekala jeszcze trochę bez paniki. Ogólnie dziecko powinno zacząć powtarzać ciągi sylab do 9 a czasem nawet mówi się że do 12 miesiąca życia. Często tak jest że dziecko nabywa jakąś umiejętność i na jakiś czas o niej zapomina, po czym znowu zaczyna to robić. Synek np miał tak z papa. Zaczął machać na 9 miesięcy i trochę pomachał a później po roczku dopiero. W międzyczasie cały czas dochodziły nowe umiejętności jakieś inne. Kilka razy tak miał z różnymi umiejętnościami

Rozwiązanie
Witam mam pytanie moja córka ma 5 miesięcy od jakiegoś czasu mało gaworzy w sumie gaworzy tylko jak coś ma w buzi wydaje dźwięki itp. Jest bardzo marudna mało co się śmieje nie wiem co się dzieje czy to kolejny skok rozwojowy czy co bardzo się martwię bo to moje pierwsze dziecko wprowadzam po mału gerberki i kaszkę. Wcześniej ładnie do nas gaworzy ka a Tera też mało do nas mówi :(

Do góry