reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzieciaczkowe menu

witam dziewczyny powiedzcie mi ile mleka wypijają wasze maleństwa,kurcze moja julka już od dluzszego czasu wypija tylko 120 ml czasem nawet zostawia,
ostatnio mieliśmy próbe zmiany mleka pod namową lekarki z bebilon pepti na bebilon 1 i już po dodaniu jednej miarki bebilonu 1 do pepti po jednym dniu wyszły czerwone place na policzkach,także póki co zostajemy na pepti ale nie ukrywam ze jak robiłam jej mieszanką to mleko było słodzsze i chętniej wypijała,a teraz znowu zostawia.
jezeli chodzi o posiłki to ma już za sobą jabłuszko i teraz od 3 dni podaje marchewkę z ziemniakiem;-)i póki co jest oki

reklama
Dziewczyny wiem, że niektóre z Was gotują dla maluszków. Nie wiem czy się przyda ,ale tu jest do ściągnięcia książka kucharska dla maluchów Ebooki - Kuchnia maluszka - kacikmamyidziecka - Chomikuj.pl. Ja jednak chyba bede dla małej gotować ,bo przeczytałam dziś artykuł o tym co gerber ma w swoich słoikach i masakra :wściekła/y: a mam w poblizu sklep bio wiec zrodlo dobrych produktów jest :-)

nie wytrzymałam :(((((((((((((
i dałam dzis Lence 2 łyżeczki marchewki- ale sie krzywiła :)) a później płakała że chce jeszcze :))))))))))))))

Karolinka Kacper wypija ok 150-180 ml co 3-4 h
Agata przyda się przyda ja staram się gotować małemu sama aczkolwiek czasami pokuszę się o słoiczki
też czytałam artykuł o gerberze i jestem zszokowana całym tym zajściem ciekawe czy w innych firmach też jest taki skład?
Asiek to dobrze że Niuni posmakowało!

U mnie w sklepie , chyba w zeszłym roku, wycofano całą partię słoiczków Gerbera ze względu na odłamki szkła znajdujące się w obiadkach. Innym razem firma zaleciła ściągnięcie z półki dań też chyba Gerbera. bez podania przyczyny, więc mogę sobie tylko wyobrazić co mogło tam wylądować.:szok::szok:

Tak z obserwacji mogę stwierdzić ,że najlepiej sprzedają się obiadki, deserki, soczki Hippa i te też będę podawała mojej niuńce jak podrośnie.I są one chyba minimalnie tańsze od Gerbera. Dużym powodzeniem cieszą się też dania Babydream:-)

Karolina,Lenka jada póki co wyłącznie mleczko, 5X dziennie od 100-150 ml.

No to ładnie a ja mam już trochę słoiczków właśnie Gerbera. Zamierzam sama wogóle gotować, ale póki co słoiczki bo mają bardziej lejącą konsystencję a później będę gotowała. teraz to będę te słoiki chyba najpierw pod lupą oglądała.
My narazie zaprzestaliśmy wprowadzania posiłków po problemach z brzuszkiem. Pani doktor zaleciła zmianę mleka i wydaje mi się że wszystko wraca do normy.

Dzis pierwszy raz dalam Kasi sprobowac jabluszko - zachwytu ze strony dziecka nie bylo,za to tatus w siudmym niebie bo pozwolilam mu dokonczyc sloiczek :)

Maksiu to nadal tylko mlekowy :) Inne rzeczy je z wielkim trudem.
Karolina mój też 120 ml wypija albo mniej i już przestałam sie przejmować, nic na siłę.

reklama
U nas Olek też pije zazwyczaj po 120ml czasami 100ml ale jak go dopadnie wielki głód to tak potrafi 180ml wypić. Najczęściej wielki głód wieczorem go dopada przed snem, ale dziś rano też zaszalał. Chyba wieczorem zacznę mu dawać kleik ryżowy. Bo mimo tych problemów z brzuszkiem lekarka powiedziała, że to można.

Do góry