my mamy taki sam niekapek z aventu, u nas najlepiej sie sprawdza.. a mam jeszcze kilka innych tylko dla mnie minus jest taki, że trzeba nalać sporo tej wody żeby dało sie pić ;/ a jak jest dużo wody to Majka sama nie moze unieść kubka zeby sie napić
reklama
No to u nas jest tak:
Nocka 2-3 razy cycus. W zaleznosci o ktorej ostatni cycus, to sniadanko 7:00-8:00- kaszka ryzowa z owocami
potem jakas przegryzka- chlebek lub ciasteczko
ok 13:00 obiadek
16:00 deserek
18:30 kaszka owsiana + cycus po kapieli
Dzis zrobilam mlodej kaszke na mleku modyfikowanym i moje dziecko nie chce tego jesc Jak przekonalyscie swoje dzieci do takiego mleka?? No i jesli nie bedzie chciala jesc, to co jej podawac, gdy odstawie ja calkowicie od piersi
Nocka 2-3 razy cycus. W zaleznosci o ktorej ostatni cycus, to sniadanko 7:00-8:00- kaszka ryzowa z owocami
potem jakas przegryzka- chlebek lub ciasteczko
ok 13:00 obiadek
16:00 deserek
18:30 kaszka owsiana + cycus po kapieli
Dzis zrobilam mlodej kaszke na mleku modyfikowanym i moje dziecko nie chce tego jesc Jak przekonalyscie swoje dzieci do takiego mleka?? No i jesli nie bedzie chciala jesc, to co jej podawac, gdy odstawie ja calkowicie od piersi
my nie mieliśmy problemu z mlekiem modyfikowanym (bo maja od urodzenia nie chciała pić mojego mleka, nawet odciągnietego z butli i od razu była na mleku z puszki )
ale słyszałam o takiej metodzie, że do odciągnietego mleka matki dosypuje sie po torszku mleka żeby dziecko przyzwyczaiło sie do smaku (bo jednak to tez ma znaczenie)
aczkolwiek nie wiem czy ta metoda sie sprawdza, mam znajome którym tak sie udało
ale słyszałam o takiej metodzie, że do odciągnietego mleka matki dosypuje sie po torszku mleka żeby dziecko przyzwyczaiło sie do smaku (bo jednak to tez ma znaczenie)
aczkolwiek nie wiem czy ta metoda sie sprawdza, mam znajome którym tak sie udało
Hausfrau
Fanka BB :)
Ja robię kaszkę na wodzie.
no to u mnie jest tak:
7.00 mleko150ml
10.00 kaszka na mleku modyfikowanym 150ml
13.00 obiadek
16.00 mleko przed drzemką 150 ml
18.00 deserek
20.00 kaszka 150ml
czyli u nas wychodzi 6 posiłków i dodam ze pomiędzy posiłkami wpadnie jakiś biszkopt,chrupka,paróweczka czy chlebek z szyneczką.
U nas jest tak samo, tylko porcje mleka większe, bo ponad 200 ml i o 20 też jest mleko.
Ostatnio powiedziałam mężowi, żeby zrobił małej kisielek na deser. Zdziwiłam się, gdy przyniósł coś, co wyglądało jak hmmmm.... jajecznica. Okazało się, że chciał oszczędzić na dziecku i wziął za mało soku. Ech, ci faceci.......
Ostatnia edycja:
Ostatnio zaczęłam gotować małemu pulpety (surowe mięsko miksuję z 1/2 żółtka i namoczonym kawałkiem bułki, czasami dodaję ryż albo warzywa formuję pulpeciki i gotuję w wodzie. a mięsko daję różne ale najbardziej misiowi smakuje kurczak+wołowina)
justyna a oprocz wołowiny dodajesz jakie miesko? Bo u nas atopowe zap. skory i pediatra powiedziała zeby wołowiny i cieleciny nie dawac. I nie wiem czy moge wieprzowine, bo chyba z samego kurczaka czy indyka to nie za bardza beda.
my mamy taki sam niekapek z aventu, u nas najlepiej sie sprawdza.. a mam jeszcze kilka innych tylko dla mnie minus jest taki, że trzeba nalać sporo tej wody żeby dało sie pić ;/ a jak jest dużo wody to Majka sama nie moze unieść kubka zeby sie napić
misiuunia masz racje kubek ten musi byc chociaz w połowie zapełniony zeby cos leciało i dziecko jeszcze tak nienaturalnie wysoko głowe musi trzymac. Ostatnio pojechałąm do Koscioła, wracam a mały pije z butli picie. Pytam czemu, to tatus mowi ze nie leci z niekapka, a picia było tyle ze ledwo spod zakryty
przyszla_mama81
Mama81
A czy juz krupniczek moge dac malemu??
I jajecznice na maselku???
KAROLINA84
Fanka BB :)
krupniczek juz dawałam ze słoiczka,a co do jajeczniczki to czytałam gdzieś ze dopiero od 11 mc,ja swoim dzieciom dawałam już od ósmego miesiąca jajeczko z masełkiem robione na parze,Julce tez zamierzam dać lada dzień ;-)A czy juz krupniczek moge dac malemu??
reklama