reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z czerwca 2004

No wlasnie jutro rano ide na badania krwi i moczu,zobaczymy co to bedzie.Lekarka mi mowi,ze to moze przez antykoncepcje,ale mi sie wydaje ze to stresik zwiazany z tym jak szukalam pracy,jak to sie wloklo niemilosiernie itd.Bo tabletki te biore juz ponad dwa lata i nic mi nie bylo.A od pazdziernika szukalam pracy i musze przyznac-stres nieziemski...Strasznie mi zalezalo,zeby ja dostac ,bo to praca panstwowa,moze nie super-platna,ale tylko do 15.30,weekendy wolne,swieta,urlopy,trzynastki itd.To tez sie liczy.Ja bym nie chciala,zeby Daria widziala mame tylko godzine dziennie.Chwil,ktore przesiedzialam z nia w domku(do 4 roku zycia)nikt mi nie odbierze!!!!A dla mnie to strasznie wazne bylo!!!

A wiecie co wam powiem o szczepieniach?W ksiazeczce Darii mialam wpisane-przyjsc jak mala skonczy 5 lat.I pamietalam o tym.Teraz dostaje przypomnienie,ze dziecko jest niezaszczepione.Okazuje sie ze teraz co roku zmieniaja dzieciom kalendarz szczepien<durnota>.na dzien dzisiejszy jest tak,ze nastepnw szczepienie ma byc w wieku 8 lat,ale i tak mam sie dowiadywac czy nie ulegnie to zmianie...

teraz dzieciaki w przedszkolu przygotowuja przedstawienie z okazji Dnia Mamy i moja tak strasznie przezywa,wzrusza sie jak nie wiem,co chwila mnie przytula i mowi,ze mnie kocha.A to takie strasznie mile;)

Dorotko,ciesze sie,ze u Ciebie wszystko dobrze,mi tez sie najpierw wszysko odbbijalo,a potem w nast.trymestrze cierpialam na potworne zgagi...Minie,wazne ze z dzidziusiem wszystko dobrze i ze Ty jestes szczesliwa!!!!I tak trzymnac!!!!Przesylam gorace buziaki dla Twoich dzieciaczkow od e-cioci;)

reklama
moja córka ma złamane serce...
wczoraj była u niej jej najlepsza koleżanka i bawiły sie ładnie razem.Dziś rano Oli z przerażająco smutną miną oznajmiła że Milenka (ta kolezanka) powiedziała wczoraj ze kocha Nikusia:-(a wiem przecież ze to Oli go kocha:sorry2:i widzę że jest jej smutno.Spytałam co jej opowiedziała - odparła że zrobiło jej sie tak przykro że nie umiała nic powiedzieć:no:faktycznie rozchodizły sie dziwnie spokojnie....normalnie nie moge od rana wyjśc z szoku!jak to się tak zaczyna teraz to co będzie jak zacznie dojrzewać:szok:
ide dziś z Marcelem do lekarza bo niby goraczki nie ma ( w weekend była do 40 st. ale opanowywana więc nie jechałąm z nim na pogotowie) ale poranny kaszel jest taki okropny i męczący ze biedaczek nie może sie ułozyc spokojnie pół minuty:dry:

Wieści następujące:
Okruszek zdrowy :biggrin2:, usg genetyczne pomyślne, 50 mm długości, przezierność karku 2, a norma jest do 3, więc ok, inne kryteria póki co w porządalu :tak:. Serducho bije jak dzwon - 170 uderzeń na minutę :tak:, niestety na zdjęciach nie dało rady uchwycić całego dzidziolka bo był problem, żeby wogóle pooglądać, coś macica jakoś z tyłu ułożona (nawet sie pytała czy tyłozgięcia nie mam hihi, a nie mam). O płeć nawet nie miałam sie co pytać bo ciężko wogóle nóżki mogła uchwycić. Na przedostatnim zdjęciu dzidzia ssie kciuk ;-)
USG 11 maj 2009.jpg

USG 11 maj 2009 a.jpg

Niekat no to ładną masz jazdę ;-). Pierwsze załamanie sercowe :sorry2:. Dawid też kaszle i gile ma, więc go dzisiaj kuruje w domku :tak:

:-):-):-):-)ale sie ciesze że wszytsko ok z Maleństwem (mówisz na dzidzię Okruszek jak ja mówiałam na Oliwię w brzuszku:tak:):-):-):-)płeć jeszcze zdązysz poznać nastepnymi razy;-)buźka w pępuszek:sorry2::-):tak:

:-):-):-):-)ale sie ciesze że wszytsko ok z Maleństwem (mówisz na dzidzię Okruszek jak ja mówiałam na Oliwię w brzuszku:tak:):-):-):-)płeć jeszcze zdązysz poznać nastepnymi razy;-)buźka w pępuszek:sorry2::-):tak:

Hihi, ale zbieg okoliczności :-). Następne usg 23 czerwca ;-)

Boziu,ale cudownie!!!!Dorotko przesylam moc buziaczkow dla Okruszka.Strasznie sie ciesze,ze z nim wszystko dobrze.Serduszko bije do Ciebie Kochana i tak juz bedzie do konca.A kogo wolalabys?Synka czy corcie?Ja w sumie chcialabym drugiego synka,ale fajnie gdyby i byla druga dziewczynka;)Zdrowka dla Dawidka!!!!I sliczne fotki!!!!Dbaj o siebie i duzo odpoczywaj!!!

Niekat,biedny Marcelek,mam nadz,ze juz lepiej.Moja byla w niedziele na urodzinach kolezanki z przedszkola i tak sie wyhasala(w krainie zabawek)ze chyba tez cos lapnelo.Katarek ma od wczoraj,ale mysle ze tylko na katarku sie skonczy.I biedna Oliwka,musi byc strasznie wrazliwa dziewczynka.Chociaz moja Daria tez jest wrazliwa i wszystko przezywa az za mocno.Przesylam buziaki i zdrowka dla Marcelka!!!!

Aha!Zarezerwowalismy salke na urodziny Darii na 7 czerwca,zaproszenia juz wczoraj zaniosla niektorym dziecom.No i zobaczymy co z tego wyniknie;)

Agadaria no to super, że sala zarezerwowana. Mała z pewnością nie może się doczekać :-p. Zaserwuj jej na noc mleczko z miodem, czosnkiem i masełkiem to się wzmocni :tak:. MY tez nieco podziębieni ale nie jest źle ;-). Zawsze marzyłam o córeczce, ale z pewnością znowu będzie synek :-D

Buziaki laseczki :-)

Juz wczoraj pila na noc,tez uwazam,ze to bedzie lekkie przeziebienie,po prostu spocila sie,gdzies zawialo i juz.dalam jej jeszzce wit.C i rutinoscorbin.Zycze Wam duzo zdrowka!!!!!

Ty marzysz o corci,a ja od zawsze o synku...W rodzinie z mojej strony to same dziewczynki sie rodzily(w 90%),ale znajac moje szczescie to druga tez bedzie dziewczynka.Tak naprawde to mi to kompletnie obojetne jaka plec,aby tylko zdrowo i szczesliwie sie chowalo;)

Moc buziakow dziewczyny!!!!!

reklama
Do góry