reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z czerwca 2004

hej laseczki. Jestem po wizycie w szpitalu. Otóż tak: dzidzia nadal wygląda jak wielka plama ale widać jak pika serduszko :-). Trochę nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Babka powiedziała, że wszystko ok, ale dzidzia niewiele urosła. Ostatnio odpowiadała 6w5d, a teraz ledwie 7w4d, a przecież upłynęły bez 2 dni dwa tygodnie między pomiarami :eek:. dzisiaj powinno odpowiadać 8t4d, a jest o tydzień mniej. Co o tym myślicie?

Ps. z rana z nerwów 2 razy na kibelku siedziałam :sorry:;-)

reklama
dorotka może wczęsniej było źle wyliczone:tak:nie zamartiwaj sie kobieto bo wiesz że teraz szczególnie potrzebny Ci spokój a nie nerwy:sorry:jest serduszko więc wszytsko bedzie git!zreszta wiesz, ja uważam zę na tym etapie rozwoju to cięzko okreslic tak dokałdnie wiek płodu i może byc tak że w tej chwili co mi mierzyła dzidziolek był jesze maleńki a już po kilku dniach nagle urośnie u "nadrobi zaległości" o ile w ogóle takwoe ma:tak::-)
w każdym razie bądx dobrej mysli - no i widze że nasze modlitwy się przydały:sorry::happy:

Tak Niekat, modlitwy zostały wysłuchane :tak:, oby tylko najbliższy czas nie przyniósł żadnych złych niespodzianek. Dopiero za kilka dni zacznie się najbardziej niebezpieczny czas dla mojej ciąży ( w następnych 2 tyg, dochodziło do poronień). Ale staram się być dobrej myśli :tak::-)
Mały wcina śniadanko a później go szkoły. A co u was kobietki?

Dorotka super!!!!!!
Bedzie dobrze Kochana!!!!!najwazniejsze ze sedunko bije i to ma byc dla Ciebie najwazniejsze!!!!!Duzo odpoczywaj i dbaj o siebie,nerwy sa Ci niepotrzebne!!!!!Ja sie dalej bede modlic za Ciebie,zobaczysz,wszystko bedzie dobrze!!!!

A u mnie po staremu,Daria juz w przedszkolu,ja jem sniadanko
Wczoraj wyciagalam ciuchy letnie i znalazlam kilka maciupkich ubranek,takich nawet na wczesniaka,ktorych Daria nigdy nie zalozyla.Upralam je i Darcia wziela je dzis dla lalek,bo maja tam kilka bobasow,a ubranek malo;)A pisze o tym dlatego,ze po raz pierwszy widze u niej chec ubierania/bawienia(!!!!!!!!!!!!!!)sie lalkami...Ciagla te dinozaury....;-)

A pisze o tym dlatego,ze po raz pierwszy widze u niej chec ubierania/bawienia(!!!!!!!!!!!!!!)sie lalkami...Ciagla te dinozaury....;-)
heheh no to Oliwia lubi ubierac ale co ciekawe woli rozbierac lalki (których to Barbi ma kilkanascie) i zakładac te ubranka misiakom;-):-)Ona w ogóle kocha misiaki i jakby sie jej spytać która zabawka jest jej ulubioną na bank powie że którys z jej misiaków - a ma ich cała skrzynie:-)

Moja ma kilka lalek barbi.I tez je rozbiera....ale ubiera w te ciuszki dinozaury... :-D :confused2:

Moze to faktycznie takie dzieciece hobby te dinozaury,ale jak ostatnio ulyszalam zdania typa:"a wiesz ze archeopteryks(to taki pierwszy ptako-gad)juz mial kosci pneumatyczne,to znaczy takie z powietrzem w srodku..."to juz zdebialam :szok: i tak mnie zaskakuje co chwila...moze faktycznie zostane mama paleontologa????:tak:;-):-D

niekat,a co najbardziej lubi Marcelek???

hihi, ciekawe zabawy mają wasze córcie :-p. Dinozaury, rozbieranie lalek na rzecz misiów czy dinozaurów :-D. Nie wiem jak wasze dzieciaczki, ale mój Dawid od jakiegoś czasu ma etap następujący: napatrzył się na synka mojej koleżanki, którego urodziła jakieś 2 miesiące temu i od razu klimaty: mamusiu, a kiedy my będziemy mieli dzidzię? musisz pojechać do lekarza i się zapytać :-p. No i wziął swoją małpkę- maskotkę (ulubieniec z dzieciństwa) i tez ubierał w ciuszki, woził w mini-wózku sklepowy, jak w prawdziwym wózku, przykrywał, usypiał, śpiewał itd. Wczoraj urodziła dziewczyna mojego szwagra i znowu Dawid, a kiedy ja urodze dzidzię ;-). Chłopak zdecydowanie domaga się rodzeństwa :-D

Marcelek>?? hmm.... wczoraj np stał bardzo długo neiruchowo i patrzył na koparki pracujace tuz za nasza bramą i w ogóle uwielbia stawać w oknie i patrzec na przejżdżajace autka a jak ma mozliwosć obcowac z nimi bliżej to je głaszcze rączkami:tak:choc zabawkowe autka juz go tak nie interesuja
poza tym uwielbia jak ja buduje wieżę z kubeczków kolorowych i on ją rozbija.niedawno nauczył sie czekac az skoncze budowac a ostatnio nawet sam nakłada kubki jeden na drugi:-)a najbardziej to lubi wdrapywac się na łóżko Oliwii i razem z nią ogladac ksiażeczki (umiejętnośc z ostatnich dni) w ogóle lubi książeczki nosic i rpzegladac w nieskonczonosć a najchetniej moje z Zarządzania:szok:
na szcżęscie mineła mu już fascynacja Oliwii domkiem dla lalek:szok:
aha i wczoraj moja mama powiedziała że Marcel na pewno zostanie kimś bardzo waznym bo robi same ważne rzeczy: nosi konewke do podlewania kwiatków, prowadzi rowerek albo przestawia kwiatki na podwórku - a wszytsko to z taka wazna miną jakby podpisywał wazne dokumenty na prezesowkim biurku hehehe - rozbawiło mnie to jej skojarzenie:-D

reklama
Do góry