reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z czerwca 2004

reklama
widziałam scarlet widizałam:tak::-)super masz dzieci zawsze lubię na nie patrzeć:tak:
Oliwia waży 19 kg i mierzy 116 cm....czyli w centulu wzrostu jest poza skalą a w centulu wagi jest na 90... czyli jak zwykle:-pona zawsze była wyższa od rówieśników i przez to też wazyła wiećej ale grubaskiem jak widac nie jest;-)

spojrzałam teraz w ksiażeczkę Oliwii i na bilansie dwulatka miałą 90 cm wzrostu ( i 13 kg)a twój Olo ma ponad metr mimo że 2 latka skończy dopiero w grudniu??Chyba po tatusiu będzie taki wielki bo na jednym ze zdjeć obaj są w tle i biorąc pod uwagę że Synek ma ponad metr to Tatuś musi mieć grubo ponad 2m??mylę się??;-)

i jeszcze chciałam dodać że zazdroszczę Twojej córce takich włosów pieknych i długich..... moja Oli od maleńkości miała cienkie i wolno jej rosły toteż bez zbytniego podcinania ma teraz takie jakie ma:sorry2:czyli po rozpuszczeniu do łopatek:dry:

spojrzałam teraz w ksiażeczkę Oliwii i na bilansie dwulatka miałą 90 cm wzrostu ( i 13 kg)a twój Olo ma ponad metr mimo że 2 latka skończy dopiero w grudniu??Chyba po tatusiu będzie taki wielki bo na jednym ze zdjeć obaj są w tle i biorąc pod uwagę że Synek ma ponad metr to Tatuś musi mieć grubo ponad 2m??mylę się??;-)

Tak, Olo ma dokładnie 100 i pół cm i 15 kg. Nasz tata ma 186-189 cm, Olo sięga mu gdzieś do pasa. No ciekawe ile będzie miał na 2 latka? Liw na bilansie miała 117 cm/18600g, teraz ma 118cm. A na bilanie dwulatka miała 93 cm (miesiąc przed terminem była) i 13700g.

i jeszcze chciałam dodać że zazdroszczę Twojej córce takich włosów pieknych i długich..... moja Oli od maleńkości miała cienkie i wolno jej rosły toteż bez zbytniego podcinania ma teraz takie jakie ma:sorry2:czyli po rozpuszczeniu do łopatek:dry:

Liw też miała słabiutkie włoski.

Wiesz co, tak się teraz zastanowułam, ile nasz tata ma? Chyba go zmierze jak wróci do domku. Jest bardzo wysoki, ale strasznie się nam garbi. Nogi ma bardzo długie, co na szczęście odziedziczyły po nim dzieci.:-) Oluś przy nim wygląda na drobinkę.

dziś wreszcie zaliczyliśmy bilans 4-latka... no i niespodzianka - ja zwykle mam "popsuty" cm bo sie okazuje ze Oli ma jednyne 111cm a wazy jak mówiałam 19 kg...dziwne ale jak mierzę Marcela to tez zawsze wychodzi wiećej niż jak go mierzą w przychodni:dry:ale tam go tak mierxzą ze na osttanim szczepieniu miał tyle cm co w dniu narodzin.....
Mam pilnowac zeby spinała łopatki do tyłu bo po mamusi ma tendencje do opuszczania ramion i rpzez to się garbi:-(moja wina ale juz od jakiegoś czasu ją upominamy oboje żeby się prostowała:sorry2:no i chodzenie na paluszkach bo groźi płąskostopie:baffled:mieliśmy kupę czasu bo dzieci nie było żądnych w kolejce to nas pani doktor obadał na wszytskie strony:tak:poza tym jest ok a centyle to: wagowy między 90 a 97 a wzrostu na 97 czyli jest proporcjonalna;-)

reklama
No tak, mi też zawsze dzieci źle mierzą i ostatnio nawet Olka źle zażyli. Martwiłam się, że jest za chudy i poszłam drugi raz. Pierwszy pomiar 13500 g/98 cm a drugi już zrobili dokładniej 15 kg/100,5 cm. Nieźle nie. A Liw jak była mała to przez 2 miesiące zmalała mi o 2 cm:angry::baffled:

Do góry