reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z czerwca 2004

to Marcel urodził się 57 cm potem na szczepieniu czyli w wieku 6 tygodni miał już 61cm a na nastepnym szczepieniu znów 57cm.... dzidzia guma??każdy mierzy inaczej bo to jednak miękka miarka jest ale żeby u Oliwii była taka różnica (5cm).:szok:...w środę idę znów na szczepienie to znów go zmierzą - aż jestem ciekawa co tym razem wyjdzie heheheh:-p

reklama
Hej kobietki :-).
Wróciłam z wakacji w Polsce. Śliczne te wasze dzieciaczki :tak:. A to najświeższe zdjęcia Dawidka. Od tygodnia nosi okularki bo ma lekkiego zeza i krótkowzroczność :confused:

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Nasza działka ogrodowa:
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (800x600).

moz-screenshot.jpg
moz-screenshot-1.jpg

A to mój mały okularnik :tak::
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (800x600).

to Marcel urodził się 57 cm potem na szczepieniu czyli w wieku 6 tygodni miał już 61cm a na nastepnym szczepieniu znów 57cm.... dzidzia guma??każdy mierzy inaczej bo to jednak miękka miarka jest ale żeby u Oliwii była taka różnica (5cm).:szok:...w środę idę znów na szczepienie to znów go zmierzą - aż jestem ciekawa co tym razem wyjdzie heheheh:-p

Olka też źle w szpitalu zmierzyli, bo body na 62 ledwo się na niego zapinało. Wyszło im 59, a w 6 tygodniu miał już 68 cm

no wreszcie Dorota!!!Witaj witaj:-)wiesz musze przyznać ze okularki dodały Dawidowi wiele uroku;-)dobrałaś mu śliczne oprawki :-)nawet mojej Oliwii się podoba to ostatnie zdjęcie ze nei wspomnę o pierwszym na którym jest jej ulubione ponad wszytsko zwierze;-):zawstydzona/y:no i Ty nam sie pokazałaś laseczko;-)ja się zebrać nie mogę żeby sobie zdjećie zrobic tylko mam takie kawałkami i niby czekam aż wróce do formy a od dawna waże mneij niż przed ciążą:sorry2:trzeba by sobei z dzieciami fotek porobic bo pamiątka zawsze bedzie a tak to mozę sie mnie kiedys wyprą hahhaahha:-D
scarlet - ja własnie nie rozumiem tego ze inne pomiary wychodza jak odległośc mierzy się jedną miarą wszędzie:no:dlatego postanowiłam sama to robić i tego wyniku się trzymam:sorry2:

Niekat oprawki są rewelacyjne, mały wyglada w nich bosko, ale niestety nie są odpowiednie do jego wieku. Wciąż mu sie zsuwają i zamiast przez szkła patrzy przez górną oprawkę :confused:. Optyk powinien był mi doradzić jednak typowo okragłe oprawki. Inny optyk u którego próbowałm jakoś ułożyć oprawki do małego powiedział, że małe dzieci powinny mieć bardziej płaskie noski okularów, a te nie mają, bo są dla starszych i że ten optyk u którego kupowałam pewnie o tym wiedziała, że będzie problem. No cóź, człowiek uczy sie na błędach :angry:. Szkoda tylko, że dałam za okularki prawie 300 zł i będę je musiała wymienić. Zreszta i tak musze iść z małym na kontrolę za 3-4 miesiące bo szkła prawdopodobnie będzie potrzebował mocniejsze (teraz ma plus 0.75), ale na pierwszy raz daje sie nieco słabsze, żeby oczka szoku nie dostały :tak:. Ale faktycznie w tych oprawkach wygladał najkorzystniej :tak:.
Koniecznie wklej swoje fotki, czekam :-). Co do mierzenia to ja małego juz dawno nie mierzyłam, ale ważyłam i waży 17 kg z groszem :tak:. Jest wysoki, zawsze daja mu o rok więcej :-p.
Wogóle to zmieniłam fryzurke bo długie włosy mnie juz wnerwiały i wyglądam tak (dzisiejsze zdjęcie z mocno wciągniętym brzuchem :-D):

Pozdrowionka kobietki :-)

Moja 19 kg waży niecałe i też bardzo wysoka jest. Wzrost na 100 centylu a waga 90.
Tate zmierzyłam, ma 196 cm.
Czy wasze dzieciaczki umieją czytać lub pisać? A jak z językami? Liw chodziła na angielki, alew tym roku nie chce, bo się nudzi.

Mój dawidek jeszcze nie umie czytać ani pisać. Kiedys próbowałam go uczyć ale za mało cierpliwości miałam i dałam spokój, żeby go nie zniechęcić. Poprzestałam na tym, zeby uczył się pisać łącząc kropeczki, ale nie rozpoznaje liter ani cyfr (no może czasami). Za to umie liczyć po polsku i po angielsku do 10-ciu :-). teraz pójdzie do szkoły to będzie się uczył po angielsku, więc myslę że załapie język.

Liw też liczy do10 po polsku i po angielsku i umie napiać swoje imię. Najlepsze, że nauczyła Olka piać literkę A i mały chodzi ciąglei prosi, żeby mu pisakdać i pisze.

Laski właśnie zmierzyliśmy Dawidka, ma 107 cm i jak pisałam szybciej waży ponad 17 kg. Ale za diabła nie wiem o co chodzi z tymi centylami i jak to wyliczyć. Niby patrzę na te siatki ale i tak głupia jestem :confused:. Wytłumaczcie mi proszę ;-)

reklama
dorota - aleś Ty sliczna babka!!!!Super Ci w tej fryzurce i tez myslałam o ścięciu włsów ale tak długo zapuszczałam... troche mi szkoda:blink::sorry2:i jakie ładne mieszkanko w tle:tak:
scarlet - Oli umie pisac kilka słów jak swoje imię i nawzwsko, mama, tata, babcia, ciocia ewa;) itp.a czytac nie potrafi raczej jeszcze - nie spieszę jej do tego.Fakt ze zna wiekszosć literek i wszytskie cyferki (z liczbami dwucyfrowymi ma pewnien problem bo chce je dodawać;-)chociaz nie potrafi jeszcze tego)umie liczyc ale nawet nie wiem do ilu bo nigdy nie starcza mi cierpliwosci do doczekania.. liczy i liczy i tylko zapomina czasem o 29, 39, 49 59 itd.czyli chyba do 100 a nauczyła sie na pierogach mamy heheheh czytanie cyferek ćwiczy na podziałce na butelce Marcela:tak:

Do góry