reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Milenka nieciekawie reaguje na te wszystkie wzmacniacze, ktore przepisala lekarka przeciw czajacemu sie przeziebieniu
podaje jej calcjum w syropku, cebion i syrop prawoslazowy
eurespalu nie przelknie, podobnie jest z jakimkolwiek jedzonkiem go zawierajacym
przepisana ma tez echinacee, ale ona jest na alkoholu i postanowilam jej nie dawac
jednak od pierwszych trzech ma chyba bole brzuszka, bolace gazy i wolne kupki :(
mozna temu jakos zapobiec?, czy tak musi byc, bo niby na kazdej ulotce wlasnie takie uboczne rewelacje przewidzieli :(

Ineczka ja nie daję witamin, nawet ja Pariska miała katar, to sobie je podarowałam
Paris po nich ulewała i kupki były luźne

a w ogóle to..
w szpitalu powiedzieli nam, że jak są kupki luźne to witamin sie nie podaje ::) - bo będzie jeszcze gorzej

Dziewczyny,

A dajecie jeszcze swoim Szkrabom Wit. D3 ? Ostatnio jak pytalam jednej pediatry mowila zeby podawac 1 krople dziennie do 2 roku zycia i rowniez witamine Cebionmulti.
Ja przestalam podawac jakis miesiac temu, ale moze zle robie?
Tylko teraz jak jest taka pogoda to chyba Wit D3 nie jest potrzebna?

Melanie pisze:
Ineczka ja nie daję witamin, nawet ja Pariska miała katar, to sobie je podarowałam
Paris po nich ulewała i kupki były luźne

a w ogóle to..
w szpitalu powiedzieli nam, że jak są kupki luźne to witamin sie nie podaje ::) - bo będzie jeszcze gorzej
Milenka tez nie dostawala witamin, bo wiadomo, ze te w jedzeniu powinny wystarczyc, zreszta deserki sa dodatkowo witaminizowane ::)
ale jak zaczela kaszlec i ciezej oddychac przez troche zatkany nosek to lekarka zalecila podac cebion i wapno oraz syropki
w poniedzialek ide do kontroli, czy sie cos zmienilo

dzis idziemy na usg brzuszka, zeby wykluczyc ewentualny refluks
mam nadzieje ze Milenke dokladnie zbadaja ;D

a co do wit. D3 to tylko w wyjatkowych przypadkach przy takiej slonecznej pogodzie sie podaje, jak np. ciemiaczko nie zarasta

Nam do roczku pediatra kazała dawać codziennie kropelkę D3.

Ineczko ja też mam nadzieje, że tym razem Milenkę zbadają jak trzeba i zaradzą coś na te dolegliwości.

aguula pisze:
Dziewczyny,

A dajecie jeszcze swoim Szkrabom Wit. D3 ? Ostatnio jak pytalam jednej pediatry mowila zeby podawac 1 krople dziennie do 2 roku zycia i rowniez witamine Cebionmulti.
Ja przestalam podawac jakis miesiac temu, ale moze zle robie?
Tylko teraz jak jest taka pogoda to chyba Wit D3 nie jest potrzebna?

ja dawałam Parisce do około 3 miesiąca
teraz już nie

reklama
Do góry