reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
a Majka przestawiła sie na pobudkę o 8 i jestem zdruzgotana ;)

mam pytanie do Was - przeszukałam pół neta i nic nie znalazłam, a problem mam taki:
wydaje mi sie że Majka od kiedy zaczęła tak często wymiotować to ma taki dziwny oddech, nie do końca nieświeży ale inny taki :p
czyli od jakiegoś miesiąca, 1,5 tak jest
co to może być?
zębów przecież nie ma, chora nie jest, pleśniawek nie ma... :( :( :(

karioka pisze:
Z tego co wiem, to na rowerek jeszcze za wcześnie, lepiej takie autko- jeździk aby siedząc odpychał się nóżkami.
"Maluch w tym wieku nie potrafi jeszcze siedzieć samodzielnie na rowerku i nie jest to najlepsze dla jego bioderek" cytat z gazety dla mam :)

hmmmm
Paris jeździ na swoim hipciu jak zawodowiec ;D
tzn mamusia ja wozi a ona pięknie siedzi, ma nóżki oparte tam gdzie powinny być i pięknie stabilnie siedzi nawet podczas wiraży ;)

ja na roczek wolę kasę, bo wiecie... wyjeżdżamy i po zo wlec ze sobą to wszytsko

ale własnie stawiam na rowerek czy samochodzik, taki na akumulator elektryczny :)

beatko jesli to juz tak długo trwa, to powinnas iśc z tym do lekarza. Najpierw do pediatry a jesli nic nie poradzi to do gastrologa bym Tobie radziła się wybrac

Beatko, a Maja je gluten, może to celiaklia, chociaż nie, z tego co pamiętam po samoedukacji przy Majce, to celiaklia pojawia się , jeśli już po kilku miesiącach regularnego podawania gluteny, no i gównie objawia się biegunka i tłuszczowymi kupalami...

Byłam z Majką na oddziale gastroenterologii, czepiali się jej rzekomo niskiego wzrostu ( a była całkiem normalnie rozwijającą się roczniaczką
). Miałam tam okazję poznać rózne przyczyny pojawienia się dzici na taki m oddziale i były tam min. takie , u których doszukiwano się tzw. zespołu złego wchłaniania. U mjki to wykluczono, ale przy okzaji przebadano jaod A do Z i tam dowiedziałam się, że Maja jest uczulona na banany , wołowinę i soję. Zrobino jej różniaste badania i z diagnozą, dzieckos zdrowos wypisano do domu.
Generalnie cieszę się z tego epizodu, bo każda kolejna biegunka u Majki nie powodowałą już u mnie druzgocąco-niepokojących pytań...

Był też tam niemowlęta , które często ulewały lub właśnie wymiotowały, miały specjalną dietę i przede wszystkim badano je pod kątem alergii pokarmowej.
A słuchaj no kochana, czy to pawiowanie majki nie zbiegło się czasowo z podawaniem jej przez ciebie Sinlacu ? może coś tam jej nie podchodzi w tym... zastawno się w któym momencie Maja zaczęła wymiotować i co nowego jej wtedy wprowadziłaś, a może jakiś czynnik stresowy ?

zgłupiałam...
z tego co pamiętam to zaczęła rzygać już przed sinlaciem i to wyraźnie przez cokolwiek innego od papki...
zaczęło się od zupki mojej produkcji a potem już wszystkie z ryżem i ziemniakami tudzież po zupie u mojej mamy dałam kawałek ziemniaka i poszłoooooooo
kurde no nie wiem co robić, o ile nie dam jej za dużo jeść i bez dużych kawałków to jest ok :(
a kupy są zawsze takie same więc nie podejrzewam alergii, ale nigdy nie mów nigdy, tak? i zmian skórnych brak

ale naprawdę nie ma reguły kiedy to się stanie, po zupce czy po serku czy po kaszce
czy w samochodzie :(

reklama
jesli chodzi o rowerek to o cos mniej wiecej takiego
rowerek1.jpg

Do góry