reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
a Majka przestawiła sie na pobudkę o 8 i jestem zdruzgotana ;)

mam pytanie do Was - przeszukałam pół neta i nic nie znalazłam, a problem mam taki:
wydaje mi sie że Majka od kiedy zaczęła tak często wymiotować to ma taki dziwny oddech, nie do końca nieświeży ale inny taki :p
czyli od jakiegoś miesiąca, 1,5 tak jest
co to może być?
zębów przecież nie ma, chora nie jest, pleśniawek nie ma... :( :( :(

karioka pisze:
Z tego co wiem, to na rowerek jeszcze za wcześnie, lepiej takie autko- jeździk aby siedząc odpychał się nóżkami.
"Maluch w tym wieku nie potrafi jeszcze siedzieć samodzielnie na rowerku i nie jest to najlepsze dla jego bioderek" cytat z gazety dla mam :)

hmmmm
Paris jeździ na swoim hipciu jak zawodowiec ;D
tzn mamusia ja wozi a ona pięknie siedzi, ma nóżki oparte tam gdzie powinny być i pięknie stabilnie siedzi nawet podczas wiraży ;)

ja na roczek wolę kasę, bo wiecie... wyjeżdżamy i po zo wlec ze sobą to wszytsko

ale własnie stawiam na rowerek czy samochodzik, taki na akumulator elektryczny :)

beatko jesli to juz tak długo trwa, to powinnas iśc z tym do lekarza. Najpierw do pediatry a jesli nic nie poradzi to do gastrologa bym Tobie radziła się wybrac

Beatko, a Maja je gluten, może to celiaklia, chociaż nie, z tego co pamiętam po samoedukacji przy Majce, to celiaklia pojawia się , jeśli już po kilku miesiącach regularnego podawania gluteny, no i gównie objawia się biegunka i tłuszczowymi kupalami...

Byłam z Majką na oddziale gastroenterologii, czepiali się jej rzekomo niskiego wzrostu ( a była całkiem normalnie rozwijającą się roczniaczką
). Miałam tam okazję poznać rózne przyczyny pojawienia się dzici na taki m oddziale i były tam min. takie , u których doszukiwano się tzw. zespołu złego wchłaniania. U mjki to wykluczono, ale przy okzaji przebadano jaod A do Z i tam dowiedziałam się, że Maja jest uczulona na banany , wołowinę i soję. Zrobino jej różniaste badania i z diagnozą, dzieckos zdrowos wypisano do domu.
Generalnie cieszę się z tego epizodu, bo każda kolejna biegunka u Majki nie powodowałą już u mnie druzgocąco-niepokojących pytań...

Był też tam niemowlęta , które często ulewały lub właśnie wymiotowały, miały specjalną dietę i przede wszystkim badano je pod kątem alergii pokarmowej.
A słuchaj no kochana, czy to pawiowanie majki nie zbiegło się czasowo z podawaniem jej przez ciebie Sinlacu ? może coś tam jej nie podchodzi w tym... zastawno się w któym momencie Maja zaczęła wymiotować i co nowego jej wtedy wprowadziłaś, a może jakiś czynnik stresowy ?

zgłupiałam...
z tego co pamiętam to zaczęła rzygać już przed sinlaciem i to wyraźnie przez cokolwiek innego od papki...
zaczęło się od zupki mojej produkcji a potem już wszystkie z ryżem i ziemniakami tudzież po zupie u mojej mamy dałam kawałek ziemniaka i poszłoooooooo
kurde no nie wiem co robić, o ile nie dam jej za dużo jeść i bez dużych kawałków to jest ok :(
a kupy są zawsze takie same więc nie podejrzewam alergii, ale nigdy nie mów nigdy, tak? i zmian skórnych brak

ale naprawdę nie ma reguły kiedy to się stanie, po zupce czy po serku czy po kaszce
czy w samochodzie :(

reklama
jesli chodzi o rowerek to o cos mniej wiecej takiego
rowerek1.jpg

Do góry